Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş yönetimi, Vincent Aboubakar'a tarihi bir para cezası verecek! - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş hiçbir şeyden çekmedi Vincent Aboubakar’ın disiplinsizliğinden çektiği kadar...

        Geldiği günden beri performansı tartışılan Kamerunlu oyuncu, gördüğü kırmızı kartlarla artık “Pes” dedirtti...

        Dinamo Kiev ile Şampiyonlar Ligi’nde oynanan kritik maçta düdükten sonra topa vurduğu için atılan Aboubakar, geçtiğimiz perşembe günü Olympiakoslu Retsos’a topsuz alanda kafa atıp yine takımını 10 kişi bırakmıştı. Teknik direktör Şenol Güneş’in her şeye rağmen Antalya karşısında ilk 11’de görev verdiği Aboubakar dün yine sahne aldı ama gol atarak değil, yine kırmızı kart görerek!

        5 KIRMIZININ 3’Ü BEŞİKTAŞ’TA

        Vincent Aboubakar mücadelenin 60. dakikasında, orta sahada Zeki Yıldırım’a yaptığı faul sonrası ilk sarı kartını gördü. Bu pozisyondan sadece 4 dakika sonra Kamerunlu oyuncu, Antalyaspor kalecisi Ferhat Kaplan’a degaj sırasında yaptığı hareket nedeniyle hakem Mete Kalkavan’dan ikinci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Kamerunlu oyuncu, Beşiktaş’tan önce kariyerinde sadece 2 kırmızı kart görmüştü. 2010-11 sezonunda Valenciennes forması giyerken Angers maçında kırmızı kart gören Aboubakar, 2015-16’ta da Porto- Guimaraes maçında oyundan ihraç edilmişti. Öte yandan Aboubakar 2016- 17 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden takımlar içinde resmi maçlarda en çok kırmızı kart gören isim olarak ilk sıraya yükseldi.

        Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar, Olympiakos maçından sonra Antalyaspor maçında da kırmızı kart görünce başta başkan Fikret Orman olmak üzere tüm yöneticileri adeta çıldırttı

        114. yıldönümünde Akatlar Mehmet Üstünkaya Sosyal Tesisleri'nin açılışını yapan ve oldukça keyifli olan Başkan Fikret Orman, Antalya'ya gidemeyen yönetici arkadaşları ile beraber maçı izledi.

        Takımın istenilen şekilde oynamasa da galip geleceğine inanan Fikret Orman ve yöneticiler, teknik direktör Şenol Güneş'in hamleleri ile beraber üstünlüğü ele alıp galibiyet golünü atacaklarını konuşurlarken, Aboubakar'ın 3 günde 2. kırmızı kartı görmesiyle şok oldular. Kısa süren şok, bir anda yerini çıldırmaya varan sinir tepkilerine bırakınca maçın atmosferinden kopan başkan Fikret Orman ve yöneticiler Kamerunlu oyuncuya ibretlik bir ceza vermeyi hemen masada kararlaştırdılar.

        REKLAM

        MİNİMUM 500 BİN MAKSİMUM 750 BİN EURO CEZA

        Dinamo Kiev maçında da kırmızı kart görmesine rağmen affettikleri Aboubakar'ın Olympiakos maçı ile beraber sorumsuzca hareket etmeye başladığını ve takıma çok büyük zarar verecek davranışların içine girdiğini belirten yöneticiler, cezanın alt sınırını 500 bin Euro olarak belirledi.

        Üç maçta gördüğü kırmızı kartların ayrı ayrı cezalandırılarak daha da artırılmasını isteyen bazı yöneticiler de rakamın kırmızı kart başına 250 bin Euro olarak belirlenmesini istedi. Bu teklifin kabul edilmesi halinde Kamerunlu oyuncunun 3 kırmızı kart için 750 bin Euro'ya varan bir cezaya çarptırılma ihtimali de bulunuyor.

        ÖNÜMÜZDEKİ SEZON KALMASI İMKANSIZ OLMAYA BAŞLADI

        Bu arada 3 günde 2 kırmızı kart görerek bu alandaki ender rekorlardan birine ortak olan Vincent Aboubakar'ın sezon sonunda opsiyonunun kullanılma ihtimali de oldukça azaldı.

        Yönetim Kurulu üyeleri artık Aboubakar'ın gelecek sezon için kadroda düşünülmesinin çok çok düşük bir ihtimal olduğunu ve yerine santrafor arayışının en kısa sürede başlaması gerektiğini de bu akşam tartışmaya açtılar.

        Yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısında Aboubakar'a verilecek cezanın yanı sıra önümüzdeki sezonki durumu da masaya yatırılacak. Ancak Kamerunlu oyuncunun bonservisinin alınmasını isteyen yönetici hiç kalmamış gibi görünüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ