Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray yönetiminden Hakan Şükür ve Arif Erdem kararı - Galatasaray Haberleri

        Başkan Dursun Özbek’in mali ve idari açıdan ibra edildiği yıllık Olağan Mali Genel Kurul’un en çok konuşulan kararı, G.Saraylı eski futbolcular Hakan Şükür ve Arif Erdem’le ilgili olanıydı... Kongrede FETÖ/PDY ilişkilerinden dolayı kulüpten ihraç edilmek üzere disiplin kuruluna sevk edilen iki ismin ihracı oy çokluğu ile reddedilmişti. Fakat ardı ardına gelen tepkiler sonrası yönetim, acil toplanma kararı aldı. Dün bir araya gelen yönetim, 2.5 saat uzun bir süren zirvenin ardından firari FETÖ/PDY sanıkları Hakan Şükür ile Arif Erdem’in üyeliklerini sona erdirdi.

        ‘GENEL KURULA HESABINI VERİRİZ’

        Yöneticiler toplantıda son iki günde yaşanan gelişmeleri de masaya yatırdı... Genel kuruldan çıkan kararın kendileri için de büyük sürpriz olduğunu söyleyen ve zor duruma düştüklerini belirten Sarı- Kırmızılılar, “Keşke bu olayı kongreye hiç götürmeden halletseydik” diyerek pişmanlıklarını dile getirdiler. Ayrıca kararın aidat borcu nedeniyle değil FETÖ/PDY ile olan ilişkilerinden dolayı alındığını da vurgulayan yöneticilerin, “Yönetim kurulu olarak inisiyatif kullandık ve bu kararı aldık. Durumun vahameti ve ciddiyeti nedeniyle yetkimizi kullandık. Genel kurula hesabını veririz” dedikleri öğrenilirken; Şükür ve Erdem hakkında çıkan bu kararın tekrar kongreye taşınması ve oylanması gibi bir durum söz konusu değil...

        REKLAM

        2 BİN 700 KİŞİ İÇİN ÖZEL TOPLANTI

        İhraç açıklamasının ardından Hakan Şükür ve Arif Erdem’in üyeliklerinin aidat borcu nedeniyle sona erdirildiği konuşulsa da yönetim, bu kararı FETÖ/PDY ile olan ilişkilerinden dolayı aldığını vurguladı. 7 senedir aidat vermeyen bu iki ismin yanı sıra 2 bin 700 kişinin daha uzun bir süredir ödeme yapmadığını belirten yöneticiler, bu olayın tamamen ayrı bir konu olduğunu ifade etti. G.Saray Yönetimi’nin salı günü toplantı yapacağı ve bu sefer de 2 bin 700 kişinin durumunu konuşup gerekli açıklamayı yapacağı öğrenildi. Ayrıca Sarı-Kırmızılılar, kulübü zor durumda bırakan kronikleşen bazı sorunları da masaya yatıracak.

        TEK CÜMLELİK AÇIKLAMA

        Genel kurul sonrası kamuoyundan büyük tepki toplayan Galatasaray Yönetimi, kulüp binasında yaklaşık 2.5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Sarı-Kırmızılılar’ın nasıl bir bilgilendirme yapacağı merak edilirken, beklenen açıklama saat 21.00’de geldi... Hakan Şükür ve Arif Erdem’in G.Saray’la olan ilişkisi tek cümle ile sona ererken; açıklamada “Yönetim kurulumuzun 26 Mart 2017 tarihli toplantısında alınan karar gereğince ‘Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüp üyeliklerinin sona erdirilmesine’ karar verilmiştir” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ