Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir: 4 - Galatasaray: 0 | MAÇ SONUCU - Rams Başakşehir Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasındaki kritik mücadelede Medipol Başakşehir, Galatasaray'ı 4-0 mağlup etti.

        Süper Lig'in ilk yarısında evinde 2-1 boyun eğdiği ve Türkiye Kupası’nda elendiği Medipol Başakşehir’den rövanşı almak isteyen Galatasaray, sahadan yine yenik ayrılan taraf oldu.

        Abdullah Avcı yönetiminde adeta peri masalıgibi bir sezon geçiren Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri; 11, 44 ve 57. dakikalarda Adebayor, 86. dakikada Mustafa Pektemek kaydetti.

        Bu sonucun ardından 56 puana yükselen Başakşehir, 61 puanlı lider Beşiktaş'ı takibini sürdürdü ve 2. sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Devler Ligi mücadelesi veren Galatasaray ise 49 puanda kaldı ve 50 puandaki Fenerbahçe'nin gerisine düştü.

        REKLAM

        Öte yandan gecenin yıldızı Emmanuel Adebayor bir lig maçında en son Mayıs 2011'de Real Madrid - Almeria maçında hat-trick yapmış, maç 8-1 bitmişti.

        Mücadelede Igor Tudor'un Sneijder ve Podolski'yi ilk 11'den kesmesi çok tartışıldı. Geceye damga vuran bir diğer isim ise yaptığı hatalarla Semih Kaya oldu.

        Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede Galatasaray deplasman ise tribünü yönetimi istifaya davet etti, 'formayı çıkarın, çıplak oynayın' tezahüratı yaptı.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BAŞAKŞEHİR - GALATASARAY MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 4 - GALATASARAY: 0

        STAT: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Tarık Ongun, Alpaslan Dedeş

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Caicara, Yalçın Ayhan, Epureanu, Alparslan Erdem, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir (Dk. 88 Attamah), Visca, Mossoro (Dk. 73 Holmen), Cengiz Ünder, Adebayor (Dk. 76 Mustafa Pektemek)

        GALATASARAY: Muslera, Semih Kaya (Dk. 67 Podolski), Ahmet Çalık, Chedjou, Linnes, Selçuk İnan (Dk. 80 Tolga Ciğerci), Josue, Yasin Öztekin, Bruma, Rodrigues (Dk. 67 Sneijder), Eren Derdiyok

        REKLAM

        GOLLER: Dk. 11, 44 ve 57 Adebayor, Dk. 86 Mustafa Pektemek (Medipol Başakşehir)

        SARI KARTLAR: Dk. 56 Yasin Öztekin, Dk. 82 Josue (Galatasaray), Dk. 70 Alparslan Erdem (Medipol Başakşehir)

        SÜPER LİG'DE KALAN MAÇLAR SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        5. dakikada sol kanattan bindiren Cengiz Ünder, ceza sahası içine hareketlenen Mossoro'nun önüne pasını attı. Brezilyalı oyuncunun yakın mesafeden yaptığı plase vuruşta top az farkla yandan auta çıktı.

        11. dakikada Caicara'nın sol kanattan yaptığı ortada Semih Kaya'dan seken top ceza alanındaki Mossoro'nun önüne düştü. Bu futbolcunun pasında Adebayor boş kaleye topu gönderdi ve takımını öne geçirdi: 1-0.

        15. dakikada Cengiz Ünder, Semih Kaya'dan kaptığı topla sol kanatta son çizgiye kadar indi. Cengiz'in ceza sahasına yaptığı ortada, Visca'nın ön direkte kafayla vurduğu topu kaleci Muslera kornere çeldi.

        35. dakikada Caicara'nın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte altıpasa yakın noktada Cengiz Ünder topa gelişine vurdu. Muslera üzerine gelen meşin yuvarlağı güçlükle çeldi, ardından savunma topu uzaklaştırdı.

        44. dakikada Caicara'nın sağ kanattan yaptığı ortada Adebayor penaltı noktası üzerinde topa kafayla vurdu. Üst direğe de çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.

        REKLAM

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Emre Belözoğlu'nun sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, savunmada Ahmet Çalık'ın ceza sahası dışına uzaklaştırdığı topa Visca gelişine vurdu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        54. dakikada gelişen ev sahibi takımın atağında Mossoro'nun pasıyla sağ kanattan hareketlenen Visca ceza sahasına girer girmez çaprazdan sert vurdu, top ters direk dibinden dışarıya gitti.

        57. dakikada Medipol Başakşehir farkı 3'e çıkardı. Sağ kanatta Ahmet Çalık'ı geçip ceza sahasına girerek kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Visca yakın mesafeden şutunu attı. Kaleciden sekerek yükseklik kazanan topu Adebayor kafa ile ağlarla buluşturdu: 3-0.

        68. dakikada Mossoro ile paslaşan Visca, ceza sahası içinde sağ çaprazdan sert vurdu, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

        86. dakikada Mahmut Tekdemir'in savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Mustafa Pektemek, ceza sahası dışına çıkan kaleci Muslera'yı geçti. Mustafa, ceza sahasında Chedjou'yu da geçip topu boş kaleye yolladı: 4-0.

        REKLAM

        MAÇTAN NOTLAR

        Galatasaray, Medipol Başakşehir'e yenilerek ligde ikinci sırayı alma ve UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılabilme hedefinde yara aldı.Haftaya, 53 puanla ikinci sıradaki Medipol Başakşehir'in 4 puan gerisinde giren ve rakibini yenerek aralarındaki farkı 1'e indirmeyi amaçlayan sarı-kırmızılılar, bu mağlubiyetle farkın 7 puana çıkmasını önleyemedi.

        4. SIRAYA GERİLEDİ

        Sarı-kırmızılı ekip, 27. hafta maçlarının ardından ligde 1 sıra gerileyerek 4.'lüğe düştü.Ligde 27. haftaya 4. sırada giren Fenerbahçe, aldığı galibiyetle 50 puana ve 3.'lüğe yükselirken, Medipol Başakşehir mağlubiyetiyle Galatasaray 49 puan kaldı.Sarı-kırmızılı takım, ligin 28. haftasında derbide konuk edeceği Fenerbahçe'yi yenerek yeniden öne geçmeye çalışacak.

        FARK AÇILDI, PODOLSKİ VE SNEİJDER GİRDİ

        Müsabakaya yedekler arasında başlayan Galatasaray'ın yıldız isimleri Lukas Podolski ve Wesley Sneijder, farkın açılmasının ardından ikinci yarıda oyuna dahil edildi. Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Medipol Başakşehir'in maçta 3-0 öne geçmesinden 9 dakika sonra, 66. dakikada Podolski ve Sneijder'i oyuna aldı.Podolski, Semih Kaya'nın yerine, Sneijder ise Rodrigues'in yerine maça dahil oldu.

        ADEBAYOR, HAT-TRİCK YAPTI

        Medipol Başakşehir'in Togolu golcüsü Emmanuel Adebayor, Galatasaray ağlarını 3 kez havalandırarak, "hat-trick" yaptı. Ara transfer döneminde turuncu-lacivertli ekibe transfer olan ve bu maçtan önce 2 golü bulunan Adebayor, sarı-kırmızılı ekibe 3 gol birden atmayı başardı.Adebayor, 11, 44 ve 57. dakikalarda attığı gollerle öne çıktı ve ligde 5 gole ulaştı.Öte yandan, ev sahibi ekibin 4. golünü atan Mustafa Pektemek, bu sezon Galatasaray ağlarını 3. kez havalandırdı. Mustafa Pektemek, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2-1 kazanılan maçta sarı-kırmızılı ekibe 2 gol atmıştı.

        BAŞAKŞEHİR, BU SEZON GALATASARAY'I AFFETMEDİ

        Medipol Başakşehir, bu sezon Galatasaray'a karşı çıktığı 3. resmi maçı da kazanmayı bildi.Ligde ilk yarıdaki maçı Türk Telekom Arena'da 2-1 kazanan turuncu-lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 turundaki maçta ise Galatasaray'ı evinde yine 2-1 mağlup etmişti.Geride kalan sezon ligin 23. haftasında iki takımın karşı karşıya geldiği maç 3-3 beraberlikle tamamlanırken, Galatasaray rakibini son 4 maçta yenmeyi başaramadı.

        ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜZİĞİ

        Medipol Başakşehir, Galatasaray'ı mağlup ederek ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırırken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme şansını yükseltti. Maçın tamamlanmasının ardından 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda UEFA Şampiyonlar Ligi müziğinin çalınması dikkati çekti.Süper Lig'de şampiyon takım UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılım hakkı elde ederken, ikinci ise elemelerden itibaren organizasyona dahil olacak.

        LİGDE 897 GÜN SONRA 4 FARKLI YENİLDİ

        Galatasaray, Süper Lig'de 897 gün sonra bir maçta 4 farklı skorla yenildi. Sarı-kırmızılılar, 4 farklı son yenilgisini yine Medipol Başakşehir'e karşı 2014-2015 sezonunda almıştı.Ligin 7. haftasında Medipol Başakşehir'e konuk olan Galatasaray, 26 Ekim 2014'teki maçı da 4-0 kaybetmişti.

        TUDOR'DAN SÜRPRİZ KARARLAR

        Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Medipol Başakşehir'e konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor'un kadro tercihi dikkati çekti. Hırvat teknik adam, ligde son oynanan ve 4-0 kazanılan Adanaspor maçının ilk 11'inde 2 değişikliğe gitti.Galatasaray'ın Adanaspor maçı 11'inde yer alan Luis Cavanda ve Lukas Podolski, Medipol Başakşehir karşılaşmasının yedekleri arasında yer aldı. Adanaspor maçına yedekler arasında çıkması sürpriz olarak görülen Wesley Sneijder, Medipol Başakşehir önünde de yine kulübede tercih edildi. Takımın bir diğer yıldız ismi Lukas Podolski de Tudor'un ilk 11 tercihleri arasına giremedi.

        BRUMA VE CHEDJOU TAKIMA DÖNDÜ

        Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları geçen Armindo Bruma ve Aurelien Chedjou formasına kavuştu. Topuğundaki sakatlığı nedeniyle Trabzonspor ve Adanaspor maçlarında oynayamayan Chedjou'nun yanı sıra Portekiz 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda yaşadığı sakatlığın ardından Adanaspor maçını kaçıran Bruma, ilk 11'de sahaya çıktı.

        REKLAM

        TEK FORVET EREN DERDİYOK

        Igor Tudor, Medipol Başakşehir müsabakasında savunma ve orta sahayı kalabalık tutup tek forvete döndü. Galatasaray müsabakaya Muslera, Semih Kaya, Ahmet Çalık, Chedjou, Linnes, Selçuk İnan, Josue, Yasin Öztekin, Bruma, Rodrigues ve Eren Derdiyok 11'i ile çıktı. Galatasaray'ın yedekleri ise Cenk Gönen, Sneijder, Podolski, Hakan Balta, Tolga Ciğerci, De Jong ve Cavanda'dan oluştu.

        BAŞAKŞEHİR'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

        Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ligde son oynanan Akhisar Belediyespor maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaparak takımını sahaya çıkardı. Turuncu-lacivertli ekipte, Akhisar Belediyespor maçının ilk 11'inde yer alan isimlerden İrfan Can Kahveci ilk 18'e giremezken, Ferhat Öztorun ise yedek soyundu. Bu oyuncuların yerine, sarı kart cezasını dolduran Emre Belözoğlu ile Alparslan Erdem forma giydi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ