Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Hangi ligde hangi takım şampiyon oldu - Futbol Haberleri
        1

        Futbolda 2016/2017 sezonunda sona gelinirken birçok efsane kulübün üst liglere yükselmesi dikkat çekiyor. Eski günlerine dönmeye çalışan ekipleri ve liglerdeki son durumu sizler için derledik...

        2

        SİVAS 1 YIL SONA GERİ DÖNDÜ!
        Süper Lig'de aralıksız 11 yıl mücadele ettikten sonra geçen sezon küme düşen Sivasspor, bir sezon sonra yeniden Süper Lig'e yükseldi.

        3

        Geçen sezonun 34. haftasında 19 Mayıs'ta sahasında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalarak Süper Lig'e veda eden Sivasspor, 360 gün sonra Süper Lig'e döndü. Süper lig’e ‘merhaba’ diyen Kırmızı-Beyazlılar, kenti bayram yerine çevirdi.

        7

        Öte yandan Yeni Malatyaspor, iç saha maçlarını oynadığı Malatya İnönü Stadı'na zaferle veda etti. Malatya futboluna 50 yıldır hizmet eden 10 bin 411 kişi kapasiteli stadyumda son karşılaşma yapıldı.

        8

        Yeni Malatyaspor'lu yöneticiler ve futbolcular, takım otobüsüyle kent merkezinde tur attı. Taraftarlar sabaha kadar kutlama yaptı. şampiyonluk turu sırasında izdiham yaşandı.

        9

        Süper Lig'e yükselecek son takım ise play-off maçlarının ardından belli olacak. Adaylar şöyle; Eskişehirspor, Giresunspor, Göztepe, Boluspor, Altınordu, Ümraniyespor.

        10

        ANKARAGÜCÜ
        Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Ankaragücü; bitime 1 hafta kala yaklaşık 25 bin taraftarı önünde Erciyes deplasmanından 4-1 galip ayrıldı ve TFF 1. Lig'e yükselmeyi garantiledi.

        11

        Tandoğan Meydanı'nda binlerce taraftar Başkan Mehmet Yiğiner'e, futbolcular ve Teknik Direktör İsmet Taşdemir'e çok büyük sevgi gösterisinde bulundu. Takımın gelmesiyle Tandoğan Meydanı, bayram yerine döndü.

        12

        Ankaragücü’nün ‘100’ncü Yılında Şampiyonluk’ parolasıyla çıkılan yolculuğun hüsranla sonuçlanmasının ardından, önce Spor Toto Süper Lig’e veda etmesi, bir sezon sonra da PTT 1’nci Lig’den düşmesi camiada çok büyük sıkıntılar yaşanmasına neden olmuştu.

        16

        1. LİG'E SON BİLET
        2. Lig’de Ankaragücü ve İstanbulspor’un ardından TFF 1. Lig’e yükselecek üçüncü ve son ekibin belli olacağı play-off’ta yarı final maçları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Erzurum - Amed Sportif Faaliyetler ve Gümüşhane - Kastamonu 1966 maçlarının galipleri finalde karşılaşacak.

        17

        BU GURUR SAKARYA'NIN!
        Geçmişte Oğuz çetin, Aykut Kocaman, Tuncay şanlı gibi yıldızları Türk futboluna kazandıran ‘futbolcu fabrikası’ Sakaryaspor, eski günlerine dönüşün fitilini yaktı...

        18

        Spor Toto 3. Lig 3. Grup play-off final maçında Diyarbekirspor'u uzatma dakikalarında attığı gollerle 2-1 yenen Sakaryaspor, 4 yıllık aranın ardından bir üst lige yükselmeyi başardı.

        19

        Taraftarlarının yalnız bırakmadığı Sakaryaspor'da futbolcular ve teknik heyet bitiş düdüğünün ardından saha içinde büyük bir sevinç yaşadı. Spor Toto 2. Lig'de en son 2012-2013 sezonunda yer alan Sakaryaspor, o sezon sonunda düştüğü 3. Lig'de 4 yıldır mücadele ediyordu.

        20

        Afjet Afyonspor, Sancaktepe Belediyespor ve Bodrumspor ise gruplarını şampiyon olarak tamamladılar ve 2. Lig'e yükseldiler. 2. Lig'e çıkan son takım ise; Erbaaspor, Silivrispor, Manisa BBSK, Çatalcaspor'dan birisi olacak.

        21

        BÜYÜK ALTAY!
        TürK futbolunun iki köklü kulübü Altay ile Kocaelispor arasındaki Spor Toto 3. Lig 1. Grup Play-Off finali nefes kesti; rakibini penaltılarla deviren İzmir ekibi 1 yıl aradan sonra yeniden 2. Lig’e yükseldi.

        22

        Seri penaltı atışları sonrası rakibine 5-4’lük üstünlük kuran İzmir ekibi adını 2. Lig’e yazdırdı. Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Altaylı oyuncular, zaferi Antalya Stadı’nı dolduran taraftarıyla doyasıya kutladı. İzmir’de de coşku tavan yaptı.

        23

        MERSİN'İN ÇÖKÜŞÜ...
        TFF 1. Lig'de yaşadığı maddi problemler nedeniyle kötü günler geçiren Mersin İdman Yurdu küme düştü. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de yer alan ekip, önümüzdeki yıl 2. Lig'de mücadele edecek.

        24

        1. Lig'de Şanlıurfaspor, Büyükşehir Gaziantepspor, Bandırmaspor, Samsunspor ve Adana Demirspor son haftada küme düşmeme mücadelesi verecek.

        25

        YENİDEN NEWCASTLE!
        İngiltere Championship'te Preston North End'i ağırladığı 44. hafta maçından 4-1 galip ayrılan Newcastle United, bir sezon aradan sonra Premier Lig'e yükseldi.

        26

        Rafael Benitez'in çalıştırdığı Newcastle United, Brighton & Hove Albion'ın ardından doğrudan Premier Lig'e yükselen ikinci takım oldu. Premier Lig biletini alan son takım ise ligi üçüncü ve altıncı sıralar arasında tamamlayan takımların oynayacağı play-off maçlarıyla netleşecek.

        27

        49 YIL SONRA GELEN MUTLULUK!
        İtalya İkinci Futbol Ligi takımlarından Spal, sezonun bitimine bir hafta kala bir üst lige yükselmeyi garantiledi. Ferrara kentinin takımı olan Spal, 49 yıl aradan sonra yeniden Serie A'da oynamaya hak kazandı.

        28

        LEVANTE GERİ DÖNDÜ
        İspanya 2. Ligi'nde Levante, La Liga'ya çıkmayı garantiledi. Girona, 2. sırada ve lige en yakın takım. Getafe, Tenerife, Cadiz, Huesca da şu an play-off hattında yer alıyor. Bir zamanlar La Liga'nın önemli takımları arasında yer alan Mallorca ise 3. lige düşebilir.

        29

        PEREIRA DÜŞÜRECEK Mİ?
        Bundesliga 2'nin son haftasına girilirken zirvede 66 puanlı Stuttgart var, 2. sırada ise yine 66 puanlı Hannover. 63 puanlı Braunschweig, şu anki tabloya göre play-off oynayacak. Vitor Pereira'nın çalıştırdığı 1860 Münih, 16. sırada. Son haftada düşme hattından kurtulmaya çalışacaklar.

        30

        FRANSA'DA İŞLER KARIŞIK
        Fransa Ligue 2 ise cadı kazanı gibi. Son haftada 6 takımın şampiyonluk şansı var. Strasbourg(64), Amiens(63), Troyes(63), Lens(62), Brest(62) ve Nimes(61) lige yükselmek için mücadele verecek. İlk iki takım doğrudan lige çıkacak. 4 takım ise play-off oynayacak.

        31

        18 YIL SONRA FEYENOORD!
        Hollanda'da son haftaya Ajax’ın 1 puan önünde lider giren Feyenoord, konuk ettiği Heracles’i 3-1 yenerek 18 yıllık şampiyonluk hasretini dindirdi. Kuyt, biri penaltıdan olmak üzere kaydettiği 3 golle karşılaşmaya damgasını vurdu. 37 yaşındaki yıldız, ligi toplam 12 golle noktaladı.

        32

        FRANSA'NIN KRALI MONACO!
        BU sezon Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kalarak tüm dikkatleri üzerine çeken Monaco, Fransa Ligi’nde konuk ettiği Lille’i 4-0 yenerek şampiyonluğu büyük ölçüde garantiledi. 1 maçı eksik olan Kırmızı-Beyazlılar, kalan 2 karşılaşmasından 1 puan çıkarırsa PSG’nin 4 yıllık hegemonyasına son verecek.

        33

        YİNE BAYERN!
        Bundesliga’da Bayern Münih, bitime 3 hafta kala üst üste 5. şampiyonluğunu ilan etti. Toplamda 27. kez ipi en önde göğüsleyen Bavyera ekibi ligi domine etti.

        34

        REAL MADRİD MUTLU SONA YAKIN!
        ispanya La Liga’da Real Madrid, konuk ettiği Sevilla’yı 4-1 yenerek şampiyonluk yolunda kritik bir engeli daha aştı. Aynı puandaki rakibi Barcelona’dan 1 maçı eksik olan Eflatun-Beyazlılar’a, 2 maçta alacağı toplam 4 puan bile şampiyonluk için yeterli olacak.

        35

        BENFİCA ŞAMPİYON!
        Portekiz Premier Ligi'nin 33. haftasında Vitoria Guimaraes'i 5-0 yenen Benfica, bitime 1 hafta kalan şampiyonluğunu ilan etti. Kırmızı-beyazlı takım, 18 takımlı ligde son haftaya maç fazlasıyla Porto'nun 8 puan önünde girdi ve üst üste 4, toplamda da 36. şampiyonluğuna ulaştı.

        36

        İTALYA'DA ŞAMPİYON KİM OLACAK?
        Ligin bitimine 2 hafta kala Juventus, Roma ve Napoli şampiyonluk mücadelesi veriyor. Juve'ye şampiyonluk için 2 puan yeterli.

        37

        CHELSEA
        İngiltere Premier Lig'in 36. haftasında Chelsea, West Bromwich Albion'u 1-0 yenerek şampiyonluğunu 2 hafta önceden ilan etti.

        38

        37. haftada Watford'u da deviren Londra ekibi 90 puana ulaştı, 6. şampiyonluğuna uzandı.

        39

        Chelsea'nin İtalyan çalıştırıcısı Antonio Conte, teknik direktörlük kariyerindeki 5. lig şampiyonluğunu elde etti. Bari'yi 2008-2009'da İtalya Birinci Futbol Ligi'ne çıkaran Conte, Juventus'u da üst üste 3 yıl (2012, 2013, 2014) lig şampiyonluğuna taşıdı.

        40

        10 YIL SONRA VEDA!
        Premier Lig'de düşenler de belli oldu. Bu sezon oynadığı 34 maçın sadece 6'sını kazanabilen Sunderland, 24 puan toplayabildi ve son sırada yer aldı. Jeremain Lens'in bonservisini de elinde bulunduran Sunderland, 10 yıl aradan sonra Premier Lig'e veda etti.

        41

        28 puanda kalan Middlesbrough, Sunderland'den sonra alt lige düşen 2. ekip, Hull City ise bitime bir hafta kala ligden düşen son takım oldu.

        42

        TÜRKİYE
        Süper Lig'de son 3 haftaya girilirken şampiyonluk yarışı da iyiden iyiye kızıştı. Haftanın kapanış maçında Beşiktaş, deplasmanda Bursaspor'u 2-0 mağlup ederek puanını 68'e çıkardı ve 66 puanlı Medipol Başakşehir'den liderlik koltuğunu geri aldı.

        43

        Matematiksel olarak Fenerbahçe ve Galatasaray'ın şampiyonluk şansının kalmadığı son 3 haftada ise gözler Beşiktaş ve Medipol Başakşehir arasında geçecek olan yarışa çevrildi.

        44

        GÜLE GÜLE ADANA
        Trabzonspor'la 1-1 berabere kalan Adanaspor, sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala küme düşmesi kesinleşen ilk ekip oldu. Turbeyler, 1 yıl kalabildiği Süper Lig'den 1. Lig'in yolunu tuttu.

        45

        Ligde kalma umutları iyicene azalan Gaziantepspor ve Çaykur Rizespor ise mucize peşinde. Bursaspor ve Kayserispor'un da matematiksel olarak küme düşme ihtimali bulunuyor. İki ekip son 3 maçını kaybeder, rakipleri ise kazanırsa işler karışacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ