Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Juventus - Real Madrid maçı hangi kanalda? Şampiyonlar Ligi finali hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Kulüp düzeyinde en büyük kupa organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final karşılaşmasında İspanyol devi Real Madrid ve İtalyan devi Juventus karşılaşıyor.

        Turnuvada çıktığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik alan Juventus ile finale gelene kadar sadece bir maç kaybeden İspanyol devi Real Madrid karşılaşacak. Peki, Juventus - Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Şampiyonlar Ligi finali hangi kanalda yayınlanacak?

        JUVENTUS - REAL MADRİD MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

        Şampiyonlar Ligi finalinda Juventus ile Real Madrid, kupa için mücadele edecek. Juventus - Real Madrid maçı 03 Haziran Cumartesi günü saat 21.45'te başlayacak. Galler'in başkenti Cardiff'de bulunan Milenyum Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma TRT 1 ve Tivibu Spor kanalından canlı yayınlanacak.

        REKLAM
        Harita

        Zorlu finali Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych'ın yönetecek. Brych'ın yardımcılıklarını, aynı ülkeden Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Sırbistanlı Milorad Mazic ise 4. hakem olarak görev alacak.

        İKİ TAKIM HAKKINDA İSTATİSTİKLER

        ● Juventus, oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı.

        ● Real Madrid, oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı.

        ● Juventus, oynadığı son 5 maçta 10 gol attı, kalesinde 5 gol gördü.

        ● Real Madrid, oynadığı son 5 maçta 15 gol attı, kalesinde 4 gol gördü.

        ● İki takım arasında oynanan son maç 1-1 beraberlikle sonlandı.

        ● Aralarında oynanan son 10 maçta 6 kere Juventus, 2 kere Real Madrid kazandı. 2 maç beraberlikle bitti.

        REKLAM

        ● İki takım tarihlerinde 19. defa karşı karşıya geliyor.

        ● Real Madrid, oynadığı son 5 final maçını da kazandı. Real Madrid, en son final karşılaşmasında 1981'de Liverrpool'a kaybetti.

        ● Juventus, oynadığı son 4 final maçını da kaybetti.

        JUVENTUS'UN FİNAL YOLCULUĞU

        Serie A'da mutlu sona ulaşan Juventus, Şampiyonlar Ligi'ne Sevilla, Dinamo Zagreb ve Lyon'un bulunduğu H Grubu'nda başladı. İtalyan devi grubunu 4 galibiyet, 2 beraberlikle 14 puan toplayarak lider tamamladı.

        2. Tur'da Porto ile eşleşen Juve, ilk maçı deplasmanda 2-0, rövanşı ise 1-0 kazanarak üst tura yükseldi. Çeyrek finalde Barcelona ile karşı karşıya gelen Juventus, ilk maçta evinde 3-0 galip gelmeyi başardı. Önceki turda 4-0'ın rövanşında Paris Saint Germain'i 6-1 ile geçmeyi başaran Barcelona, Juventus karşısında rövanş maçında gol bulamadı ve 0-0 biten maçın ardından İtalyan ekibi adını yarı finale yazdırdı. Fransız ekibi Monaco karşısında yarı final ilk maçını deplasmanda 2-0'la geçen Juventus, evinde ise 2-1 kazandı ve Devler Ligi'nde finale yükselmeyi başardı.

        REKLAM

        REAL MADRİD FİNALE NASIL GELDİ?

        Real Madrid Şampiyonlar Ligi'ne F Grubu'nda başladı. Borussia Dortmund, Legia Varşova ve Sporting Lisbon'un yer aldığı grupta 3 galibiyet, 3 beraberlik elde eden Madrid 12 puanla ikinci olarak üst tura çıktı.

        2. Tur'da İtalyan ekibi Napoli'yi iki maçta da aldığı 3-1'lik galibiyetlerle geçen İspanyol ekibi, çeyrek finalde Bayern Münih'in rakibi oldu. Deplasmanda 2-1 kazanan Zidane'ın öğrencileri, rövanşı da 4-2 ile geçerek adını yarı finale yazdırdı. Final için son virajda bir başka İspanyol ekibi Atletico Madrid ile eşleşen Real ilk maçı 3-0 gibi net bir skorla geçti. Deplasmanda rakibine 2-1'lik skorla mağlup olan Real Madrid ilk maçın avantajı ile finale yükselen taraf oldu.

        REKLAM

        RONALDO, MESSİ'Yİ YAKALAYABİLECEK Mİ?

        Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon en golcü oyuncu listesinin zirvesinde 11 golle Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi bulunuyor. Messi'yi 10 golle Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo takip ediyor. Ronaldo, Barcelona'nın yer almadığı yarı final turunda 3 gole imza atarak Messi'yi yakalamak için şans yakalarken, finalde rakibini geçip geçemeyeceği merak ediliyor.

        REAL'DE RONALDO, JUVE'DE HIGUAIN

        Real Madrid'i bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde sırtlayan isim attığı 10 golle Ronaldo oldu. Onu 5 golü bulunan Karim Benzema izledi. Juventus'ta ise Real Madrid'in eski ismi Arjantinli yıldız Gonzalo Higuain 5 golle takımın en golcü ismi durumunda. Higuain'i 4 golü bulunan vatandaşı Paulo Dybala takip ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ