Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Eskişehirspor Eskişehirspor - Göztepe maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta? - Futbol Haberleri

        TFF 1.Lig'de play-off finali heyecanı yaşanıyor. Süper Lig'e çıkacak son takımın belli olacağı maçta Eskişehirspor ile Göztepe kozlarını paylaşacak. Kazananın Süper Lig'e çıkacağı maç öncesi iki şehirde de nefesler tutuldu. Yüzbinlerce taraftar "Eskişehirspor - Göztepe maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta başlayacak?" sorusunun cevabını arıyor. Peki,Eskişehirspor - Göztepe maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte karşılaşmanın detayları...

        ESKİŞEHİRSPOR - GÖZTEPE MAÇI HANGİ KANALDA, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

        TFF 1.Lig'den Süper Lig'e çıkacak son takımın belli olacağı Eskişehirspor - Göztepe maçı için geri sayım başladı. Mustafa Denizli ve Yılmaz Vural gibi iki kurt hocanın taktik savaşına sahne olacak maçta kazanan taraf Süper Lig'e çıkacak, kaybeden büyük hüsran yaşayacak. Normal sezonu 56 puanla 3'üncü sırada bitiren Eskişehirspor, son haftalardaki puan kayıplarıyla sıralamada Sivasspor'un arkasına düşerek Süper Lig'e doğrudan katılma şansını yitirdi. Göztepe ise son 2 haftaya play-off dışında girmişti, ancak Yılmaz Vural'ın ekibi ligi 5'inci bitirerek play-off oynamaya hak kazandı. Süper Lig'den geçen yıl düşen Eskişehirspor mu, yoksa Süper Lig'e hasret Göztepe mi kazanacak? Nefeslerin tutulduğu Eskişehirspor - Göztepe maçı 4 Haziran 2017 Pazar günü saat 21.30'da oynanacak. Antalya Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma TRT Spor'dan canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak. Eskişehirspor - Göztepe play-off final maçını Ali Palabıyık yönetecek. Palabıyık'ın yardımcılıklarını ise,Cem Satman veKerem Ersoy yapacak.

        Harita

        ESKİŞEHİRSPOR PLAY-OFF FİNALİNE NASIL GELDİ?

        Geçtiğimiz yıl Süper Lig'den düşen Eskişehirspor, 2016-2017 sezonuna Süper Lig'e çıkma parolasıyla başladı. TFF 1.Lig'de uzun süre boyunca lider bulunan Eskişehirspor ligin sonlarına yaklaşıldıkça yaptığı hatalarla Süper Lig'e doğrudan katılma şansını yitirdi. Eskişehirspor TFF 1.Lig'de 34 maçta 16 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Eskişehirspor normal sezonu 56 puanla 3'üncü sırada tamamladı. Play-Off oynamaya hak kazanan Eskişehirspor, play-off yarı finalinde Giresunspor ile eşleşti. Deplasmanda Giresunspor'la 3-3 berabere kalan Eskişehirspor, evindeki maçı 1-0 kazanarak play-off finaline yükselmeyi başardı.

        GÖZTEPE PLAY-OFF FİNALİNE NASIL GELDİ?

        Süper Lig'e hasret olan Göztepe en son 2002-2013 yılında Süper Lig'de boy gösterdi. Türkiye'nin en köklü takımlarından olan Göztepe, Okan Buruk'la sezona başladı. Ligde başarılı sonuçlar alan Göztepe, liderliğe kadar yükselse de bu başarısını devam ettiremedi ve üst üste puan kayıplarıyla düşüşe geçti. Okan Buruk'un istifası sonrası, Türkiye'nin en kurt hocalarından olan Yılmaz Vural'la anlaşan Göztepe inişli-çıkışlı bir grafik sergileyerek ligi 5'inci sırada bitirdi ve play-off'a kaldı. Play-Off'ta ligi 4'üncü tamamlayan Boluspor'la eşleşen Göztepe, ilk maçı evinde 2-0 kazandı. Deplasmanda da skoru çok iyi koruyan Göztepe, rakibini 2-0'la geçti ve finalde Eskişehirspor'la eşleşti.

        ESKİŞEHİRSPOR İLE GÖZTEPE ARASINDAKİ MAÇLAR

        Eskişehirspor 4 - 0 Göztepe

        Göztepe 3 - 0 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 2 - 0 Göztepe

        Göztepe 1 - 0 Eskişehirspor

        Göztepe 0 - 1 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 2 - 1 Göztepe

        Göztepe 2 - 0 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 1 - 0 Göztepe

        Eskişehirspor 1 - 2 Göztepe

        Göztepe 0 - 0 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 1 - 0 Göztepe

        Göztepe 2 - 1 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 0 - 0 Göztepe

        Göztepe 2 - 1 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 3 - 0 Göztepe

        Göztepe 3 - 0 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 2 - 1 Göztepe

        Göztepe 0 - 0 Eskişehirspor

        Göztepe 0 - 1 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 3 - 0 Göztepe

        REKLAM

        Eskişehirspor 1 - 0 Göztepe

        Göztepe 1 - 1 Eskişehirspor

        Göztepe 4 - 2 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 3 - 1 Göztepe

        Göztepe 3 - 1 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 1 - 0 Göztepe

        Eskişehirspor 1 - 0 Göztepe

        Göztepe 3 - 1 Eskişehirspor

        Göztepe 1 - 1 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 2 - 1 Göztepe

        Eskişehirspor 5 - 2 Göztepe

        Göztepe 1 - 0 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 1 - 0 Göztepe

        Göztepe 2 - 2 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 1 - 0 Göztepe

        Göztepe 0 - 1 Eskişehirspor

        Eskişehirspor 1 - 1 Göztepe

        Eskişehirspor 2 - 1 Göztepe

        Göztepe 4 - 0 Eskişehirspor

        Göztepe 2 - 2 Eskişehirspor

        MUSTAFA DENİZLİ: SÜPER LİG'E ÇIKMAYI KILCAL DAMARLARIMA KADAR İSTİYORUM

        REKLAM

        TFF 1. Lig final maçında 4 Haziran Pazar günü Antalya'da Göztepe ile Spor Toto Süper Lig'e çıkma mücadelesi verecek Eskişehirspor'da, teknik direktör Mustafa Denizli, "Süper Lig'e çıkmayı bütün kalbimle ve kılcal damarlarıma kadar istiyorum." dedi.

        Denizli, bütün futbolculuk yaşantısını geçirdiği İzmir'in uzun süre Süper Lig'de takımının bulunmadığını vurguladı.

        Eskişehirspor'a geldiğinden Süper Lig'e çıkma hedefi doğrultusunda gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Denizli, "Türk futboluna büyük hizmetler verip, büyük futbolcular kazandırmış iki önemli camia TFF 1. Lig finalinde karşılaşıyor. 1969-1970 sezonunda Göztepe ile Eskişehirspor arasındaki Türkiye Kupası finalini tribünden izleyen biriydim. O zaman Eskişehirspor'un ve Göztepe'nin oynadığı futboldan büyük zevk alıyordum. İki takımda da hem arkadaşlarım hem de ağabeylerim vardı. Şimdi yine böyle bir finalde karşı karşıya geleceğiz." diye konuştu.

        "TAKIMIMA SONUNA KADAR GÜVENİYORUM"

        Deneyimli teknik adam, Eskişehir şehrinin beklentilerini iyi bildiklerini, Süper Lig'e yükselmek için her şeyi ortaya koyacaklarını söyledi.

        REKLAM

        Kendileri açısından final maçına çıkacaklarını anlatan Denizli, şöyle devam etti:

        "Göztepe son haftalarda grafiğini üste çeviren ekiplerden birisi. Başında arkadaşım ve değerli bir teknik direktör olan Yılmaz Vural var. Bu anlamda da güzel bir final olacak. Taraftarımıza ve şehrimize düşündüklerini gerçekleştirecek futbolu ve mücadeleyi ortaya koyacağız. Bu finale hepimiz hazırız. Antalya'da her şeyini ortaya koyacak iki takımın mücadelesi olacak. Takımıma sonuna kadar güveniyorum. Türkiye de iki büyük futbol camiasının maçını izleyecek. Son derece dikkatli olmamız gereken bir 90 dakikanın olduğunu biliyoruz. Eskişehirspor olarak finaldeki amacımızı gerçekleştirmek için her şeyimizi ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Eskişehirspor'un Süper Lig'e çıkmasını bütün kalbimle ve kılcal damarlarıma kadar istiyorum. Hak eden kazansın, inşallah bu hak eden de biz oluruz."

        Mustafa Denizli, Antalya'daki maçta kırmızı-siyahlı taraftarların takımlarının yanında olacağına değinerek, "Onlar da takımın başarısı için çaba sarf ediyor. Türkiye'nin az sayıda görebileceği taraftar desteğine sahip iki takımın mücadelesi olacak. Eskişehirspor taraftarının nasıl olduğunu söylemeye bile gerek yok. Göztepe de hem sahasında hem de deplasmanda takımını yalnız bırakmayan bir taraftar kitlesine sahip. Taraftarlar da bu maçın keyfini centilmen bir şekilde yaşasın. Takımlarına destek olurken diğer taraftarlara da örnek olsunlar." ifadelerini kullandı.

        YILMAZ VURAL: BİZ TARAFIZ, GÖZTEPE'LİYİZ

        4 Haziran Pazar günü Antalya'da Eskişehirspor'la Spor Toto Süper Lig'e çıkmak için karşılaşacak Göztepe'nin teknik direktörü Yılmaz Vural, "İlk geldiğim zaman, ligin sonlarına doğru bu takım toparlanır demiştim, çocuklar beni mahcup etmediler. Üstüne koya koya devam ettiler." dedi.

        Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2016-2017 sezonunun son maçında, iki büyük camia Göztepe ve Eskişehirspor'un pazar günü karşılaşacağını söyledi. Herkesin müsabakanın sonucunu, dolayısıyla Süper Lig'e çıkacak ekibi merak ettiğini belirten Vural, şöyle konuştu:

        "Biz tarafız, Göztepeliyiz, dolayısıyla tarafımız bize şunu diyor, kazanan biz olalım, takımımızın çoktandır özlemi olan Süper Lig hasretini bitirelim. Göztepe, 18 yıl önce yine Antalya'da Çaykur Rizespor karşısında kazanıp lige çıkmış; bir maç oynamış Hasan Çelik'in gol attığı. Yine Antalya'da oynanması garip bir tesadüf, bize moral veren bir durum. 33 bin kişilik bir stat, yarısı bizim yarısı Eskişehirsporluların olacak. Taraftarlar bazında bir tribün şovu izleyeceğiz. Saha içinde de iki deneyimli, iyi oyunculara sahip takımın heyecanlı 90 dakika, uzatmasıyla 120 dakika mücadelesi olacak ama sonucunda kazanan biz olmak istiyoruz."

        Vural, iki takımın da Süper Lig'i hak ettiğini dile getirerek, "İlk geldiğim zaman, ligin sonlarına doğru bu takım toparlanır demiştim, çocuklar beni mahcup etmediler. Üstüne koya koya devam ettiler. Ben çocuklarıma çok inanıyorum, onların saha içindeki pratiklerinin bu işi kazanmaya yeteceği düşüncesindeyim." ifadelerini kullandı.

        "DENİZLİ-VURAL KARŞILAŞMASI GİBİ GÖSTERİLMEK İSTENİYOR"

        Play-off final maçlarının nasıl oynandığına dair yeterli deneyiminin olduğunu anlatan Vural, şöyle devam etti:

        "Olay, Mustafa Denizli-Yılmaz Vural karşılaşması gibi gösterilmek isteniyor. Hocam da oraya 23. haftada gitti, benden 3 maç fazla oynadı. Ben geldiğimde 26. haftaydı. Dolayısıyla biz takımları sonradan devraldık. O Alpay kardeşimden, ben Okan kardeşimden devraldım. Dolayısıyla tabii ki bu devirlerde farklı antrenör yapıları, farklı oynatma anlayışları kolay olmadı. Birbirimize alışmak, adapte olmak, istediğimiz oyunun sahada uygulamasını görmek hiç kolay olmadı."

        Vural, Göztepe taraftarının kendilerine inandığını vurgulayarak, "Onların tavrı, onların maçlarda verdiği destek unutulacak gibi değil, çok önemli. İsyan marşı ile beraber buralara kadar geldik. Uzun yıllardan beri takımımızın başarıya hasret, Süper Lig'de olma hayalini gerçekleştirmek adına bir 90 dakikamız kaldı. Gönül istiyor ki kazanan biz olalım." diye konuştu.

        "İZMİR'İN BU KONUDAKİ SEVİNCİNİ GÖRÜYOR GİBİ OLUYORUM"

        Eskişehirspor'la 1994-1995'te play-off'ta mutlu sona ulaştıktan sonra Konya'dan Eskişehir'e araba konvoyuyla döndüklerini ve oradaki 300 bin kişilik kutlamayı hiç unutamadığını ifade eden Vural, şunları kaydetti:

        "Şimdi inanıyorum ki, belki de Antalya'dan buraya yine biz çok zor geleceğiz. Biliyorum ki Allah nasip ederse yalnız Göztepe'nin değil tüm İzmir'in bu konudaki sevincini görüyor gibi oluyorum. Güzelyalı'nın pırıl pırıl meşalelerle aydınlanacağını biliyorum. İnanın şimdi bile tüylerim diken diken oluyor. Sabahlara kadar insanların orada bunu kutlayacaklarını düşünüyorum ve bu insanları bu duygudan mahrum etmek istemiyoruz."

        Kendileri açısından final maçına çıkacaklarını anlatan Denizli, şöyle devam etti:

        "Göztepe son haftalarda grafiğini üste çeviren ekiplerden birisi. Başında arkadaşım ve değerli bir teknik direktör olan Yılmaz Vural var. Bu anlamda da güzel bir final olacak. Taraftarımıza ve şehrimize düşündüklerini gerçekleştirecek futbolu ve mücadeleyi ortaya koyacağız. Bu finale hepimiz hazırız. Antalya'da her şeyini ortaya koyacak iki takımın mücadelesi olacak. Takımıma sonuna kadar güveniyorum. Türkiye de iki büyük futbol camiasının maçını izleyecek. Son derece dikkatli olmamız gereken bir 90 dakikanın olduğunu biliyoruz. Eskişehirspor olarak finaldeki amacımızı gerçekleştirmek için her şeyimizi ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Eskişehirspor'un Süper Lig'e çıkmasını bütün kalbimle ve kılcal damarlarıma kadar istiyorum. Hak eden kazansın, inşallah bu hak eden de biz oluruz."

        Mustafa Denizli, Antalya'daki maçta kırmızı-siyahlı taraftarların takımlarının yanında olacağına değinerek, "Onlar da takımın başarısı için çaba sarf ediyor. Türkiye'nin az sayıda görebileceği taraftar desteğine sahip iki takımın mücadelesi olacak. Eskişehirspor taraftarının nasıl olduğunu söylemeye bile gerek yok. Göztepe de hem sahasında hem de deplasmanda takımını yalnız bırakmayan bir taraftar kitlesine sahip. Taraftarlar da bu maçın keyfini centilmen bir şekilde yaşasın. Takımlarına destek olurken diğer taraftarlara da örnek olsunlar." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ