Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Negredo'nun maliyetini açıkladı - Alvaro Negredo kimdir? - Beşiktaş Haberleri

        Yapılan açıklama şöyle:

        "Alvaro Negredo Sanchez'in transferi konusunda kendisi ve kulübü Valencia ile anlaşmaya varılmıştır.

        Sözleşme fesih bedeli olarak şirketimiz tarafından Valencia kulübüne net 2.500.000 Euroödenecektir.

        REKLAM

        Oyuncu ile 2+1 yıllık sözleşme ile aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.

        2017-2018 Sezonu için 4.350.000 Euro

        2018-2019 Sezonu için 4.350.000 Euro garanti ücret ödenecektir.

        Oyuncu 2018-2019 sezonunda 25 maç veya daha fazla resmi müsabakada (Türkiye Kupası hariç) oynadığı takdirde sözleşme 2019-2020 yılına uzayacak olup,

        2019-2020 Sezonu için 4.000.000 Euro garanti ücret ödenecektir.

        Oyuncuya ayrıca puan başı ücret ödenmeyecektir.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        NEGREDO'NUN İLK SÖZLERİ:

        Beşiktaş'ın yeni transferi Alvaro Negredo, imza töreninden önce kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

        'COME TO BEŞİKTAŞ'SLOGANI İÇİN NE DEDİ?

        Transferinin özel bir videoyla açıklanmasıyla ilgili konuşan 31 yaşındaki İspanyol forvet "Transfer sürecim çabuk gelişti. Menajerim bana Beşiktaş'ın teklifini iletti. Kabul etmem uzun sürmedi, Beşiktaş ailesine katılmak için hevesliydim. Beşiktaş dünya çapında bir kulüp; 'Come to Beşiktaş' gibi yaratıcı bir slogan bulmuşlar. Beşiktaş'ın şöhreti dünya çapında gün geçtikçe artıyor" dedi.

        Negredo, "Sen de birisini transfer için arayacak mısın?" sorusuna ise "Bir sonraki transfer kim olacak bilmiyorum ama ben de birisini arayacağım sanırım. Ben de Pepe gibi Beşiktaş'ı zirvede tutmak için elimden geleni yapacağım" yanıtını verdi.

        Beşiktaş'a gelmeden önce Pepe ile görüşüp görüşmediği sorusuna cevap veren Negredo "İstanbul'da yaşayan tanıdıklarımla konuştum. Pepe ile de konuştum. Şampiyon takımın parçası olmak için geldim. Beşiktaş ile şampiyonluk yaşamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

        Beşiktaş taraftarları hakkında da konuşan İspanyol yıldız "Beşiktaş taraftarının bana gösterdiği ilgiden dolayı buradayım. İnternette videolarını izlerken bile tüylerim diken diken oldu. İşlerin iyi gitmediği anlarda böyle bir taraftarın desteğini almayı her futbolcu ister. Onlarla bu statta bir bütün olmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

        "BEŞİKTAŞ UĞURLU TAKIM, HER GELENE YARIYOR..."

        Negredo, Beşiktaş'la gol kralı olan Mario Gomez sorusuna ise "Beşiktaş galiba uğurlu takım, her gelene yarıyor. Şampiyon takıma gelen oyuncu yine şampiyon olmak ister. Beşiktaş ailesinin şampiyon olup daha da büyümesini istiyorum." cevabı verdi.

        İspanyol golcü, Inter formasını giyen Şilili futbolcu Gary Medel'le ilgili yöneltilen soruyu ise "Medel büyük bir oyuncu ancak bu konu beni değil, başkanımızı ilgilendiriyor." sözleriyle yanıtladı.

        9 NUMARA, 35 GOL HEDEFİ

        9 numaralı formayı giyeceğini açıklayan Beşiktaş'ın yeni santrforu, 3 kulvarda kaç gol atmayı hedeflediğiyle ilgili soruya, bir kağıda "35" yazarak cevap verdi.

        Negredo'ya yöneltilen gol hedefi sorusuna cevap veren Başkan Fikret Orman ise iddialı bir rakam verdi: "100!"

        LAKABI CANAVAR!

        İspanya'da "Canavar", "Köpek balığı", "Matador" gibi lakaplarla anıldığı bilgisini veren Negredo "Oynadığım liglerle Türkiye Ligi'ni kıyaslayamamam çünkü burada hiç oynayamadım. Ancak devre arasında yine konuşursak o zaman bir değerlendirme yapabilirim" şeklinde konuştu.

        SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

        Detaylı kan tetkikleri yapılan Alvaro Negredo; ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Futbolcunun sağlık kontrolleri; akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik kontrollerin yapılmasıyla tamamlandı.

        BASINA TANITILDI

        Beşiktaş, yeni transferi AlvaroNegredo'yu basına tanıttı.

        Vodafone Park'ta gerçekleştirilen tanıtım törenine Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da katıldı.

        Törende açıklamalarda bulunan Orman, yine mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek, "Bizim işimiz taraftarlarımızı mutlu etmek, işimizin en önemli parçası bu.Negredotransferiyle tüm taraftarlarımızın mutlu olduğunu düşünüyorum. Allah utandırmasın." dedi.

        Negredo'ya ve eşine "hoş geldiniz" diyen Orman, şunları söyledi:

        "Bu transferi çok istedik. AçıkçasıNegredoda istedi. Bizde transferler karşılıklı istekle olan bir şey. Mali koşulların haricinde gönül koşullarının oluşması, oyuncu karakterinin de Beşiktaş ailesine yakışır şekilde olması gerekiyor. Dün ailecek yemek yedik. Düzgün bir karakteri Beşiktaş'a kazandırdığımız için mutluyuz. İnşallah bu sezonun gol kralı Beşiktaşlı olacak, umudumuz öyle."

        Negredoile Fenerbahçe'nin de ilgilendiği hatırlatılarak, transfer sürecinin nasıl geliştiği sorusunu yanıtlayan Orman, "Arkada yazıyor. 'İmzalar kağıtlara değil, kalplere atılır.' diye söylediğimiz şeyler var. Beşiktaş'a transfer olanlar, olacaklar için tek şart para değildir. O başka kulüplerde olabilir. Beşiktaş'ın büyüklüğü, taraftarla olan ilişkisi, buranın bir aile ve huzur ortamı olması en önemli etkenlerden biri. Futbol ailesi küçük aile, herkes takımın durumunu hemen öğrenebiliyor. Beşiktaş'ın durumunu öğrenen herkes gelmek ister. Fazla parayı seçenler de olabilir. Bizim tarzımız o tip oyuncularla değil. Profesyonelliğin dışında mutlu olmak için gelmek isteyen oyuncularla. Dün Adriano'ya da söyledim. Burada ailelerimizle beraber çok güzel günler geçireceğiz. Başka takımların yaptığı teklifler Beşiktaş'ı zedeleyecek pozisyonda değildir." değerlendirmesinde bulundu.

        "BEŞİKTAŞ AİLESİNİN DAHA DA BÜYÜMESİNİ İSTİYORUM"

        Siyah-beyazlı ekibin yeni forvet oyuncusuNegredoise taraftarların kendisi için hazırladığı sıcak karşılamanın mutluluk verici olduğunu belirterek, "Bir kere daha ne kadar doğru yerde olduğumu hissettim. Beşiktaş ailesine katılmak için ailemle geldim. Transfer söylentileri çıktığı andan itibaren taraftarların ilgisi mükemmeldi, bu da işimi kolaylaştırdı. Ben de saha içinde yanılmadıklarını ispatlamak için elimden geleni yapacağım." ifadelerini kullandı.

        Kendisine yönelik ilk tepkilerin çok sıcak olduğunu kaydeden İspanyol futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bulunduğum yerler içinde futbola bu kadar aşkla bağlı olan az taraftar topluluğu gördüm. Beşiktaş taraftarı bütün dünyaya yayılmış şekilde. Birisini arayıp ikna etmem gerekseydi çok fazla düşünmemesini söylerdim. Şampiyon takıma gelen oyuncu şampiyon olarak devam etmek ister. Beşiktaş ailesinin daha büyümesini istiyorum."

        Beşiktaş'a transferinin ardından İspanya Milli Takımı için şansının ne olduğu yönündeki soruyu yanıtlayanNegredo, "Beşiktaş uğurlu bir kulüp, ben de şanslı olduğum için güzel günlere inanıyorum. Milli takım yolu benim için uzun yol. İlk başta çalışmam lazım. Önce Beşiktaş'ı şampiyon yapalım ondan sonra bakarız." diye konuştu.

        Eski takım arkadaşı Gary Medel'in Beşiktaş'ın gündeminde olduğu yönündeki soruyu yanıtlayanNegredo, "Transfer tabii ki başkanımızın sorumluluğunda. Medel büyük bir oyuncu, iyi ilişkimiz var. Bütün oyuncular birbirini iyi karşılar." değerlendirmesinde bulundu.

        Öte yandan AlvaroNegredo, eşi ve çocuğuyla tanıtım toplantısına katıldı.

        Toplantı sonunda Fikret Orman,Negredo, eşi ve çocuğuyla gazetecilere görüntü verdi. Çekim sırasında Orman,Negredo'nun çocuğunu kucağına aldı.

        ALVARO NEGREDO KİMDİR?

        Alvaro Negredo, 20 Ağustos 1985 trihinde İspanya'nın Madrid şehrinde dünyaya geldi. 2004 yılında Rayo Vallecano takımında profesyonelliğe geçiş yapan tecrübeli santrafor, Rayo Vallecano'nun B takımında çıktığı 15 maçta 14 gol atıp yıldızlaşsa da A takımda 12 maçta 1 gol attı.

        2005 yılında Real Madrid B'ye transfer olan Negredo, 65 maçta 22 gol attı ve dikkat çekti. Real Madrid B'de gösterdiği performanstan ötürü beğeni kazanan Negredo, 2007'nin Temmuz ayında Almeria'ya transfer oldu. Almeria'da ilk golünü Real Madrid'e karşı penaltıdan atan Negredo, Almeria formasıyla 70 maçta görev yaptı ve 32 kere rakip fileleri havalandırdı.2009 yılının yaz döneminde İspanya'nın önde gelen takımları arasında yer alan Sevilla'ya 15 milyon euro karşılığında transfer oldu. Sevilla'da ilk golünü 19 Eylül 2007'de Osasuna'ya karşı atan Negredo, Sevilla formasıyla çıktığı 73 maçta 31 gol attı.

        REKLAM

        2013 yılında Manchester City'e transfer olan Negredo, burada da çıktığı 49 maçta 23 gol attı ve 8 asist yaptı. Oldukça yıldızlaşan Negredo, 2014-2015 transfer sezonunun son gününde yeniden İspanya'ya döndü ve Valencia'ya satın alma opsiyonuyla 1 yıllık kiralandı. Ardından da 1 Temmuz 2015 tarihinde Negredo, Valencia'ya 28 milyon Euro'ya transfer oldu. İspanyol golcü, 4 Ağustos 2017 tarihinde Beşiktaş'la sözleşme imzaladı.

        Tam adı: Álvaro Negredo Sánchez

        Doğum tarihi: 20 Ağustos 1985

        Doğum yeri: Madrid - İspanya

        Yaş: 31

        Boy: 1,86 m

        Mevki: Forvet

        Ayak: Sol

        Son sezon performansı: 39 maç / 10 gol / 4 asist (Middlesbrough'da kiralık)

        Oynadığı kulüpler: Rayo Vallecano, Real Madrid, Almeria, Sevilla, Manchester City, Valencia, Middlesbrough

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ