Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Özgener'den açıklama! - Futbol Haberleri

        Tenkitlerin, maç sonrası açıklamaların yine birbirini kovaladığını söyleyen Özgener, hakemlere yönelik, ''Taraftarlar, yöneticiler, kendilerinden ve oyuncularından çok sizleri suçladı. Halen de bu suçlamaların devam ettiğine tanık oluyoruz. Sporun özünde rekabet ve çekişme olduğundan, herkesi memnun etmeniz mümkün değil. İşiniz, 10-20 yıl önceki meslektaşlarınıza göre de çok daha zor. Şimdi çok sayıda kamerayla yüzlerce kez yavaşlatılmış olarak, son teknoloji ürünü araçlarla bile güçlükle yakalanan hatalar için dahi suçlanıyorsunuz. Yaptığınız iş, saha içindeki herkesten daha zor'' dedi.

        ''İŞİNİZ DAHA DA ZORLAŞACAK''

        Tüm dünyada futbol hakemlerinin durumunun benzerlik gösterdiğini ifade eden Özgener, hakemlerinin işinin daha zorlayacağını söyledi.

        Gelişen futbol endüstrisinin, hakemlik görevini zorlaştırdığını vurgulayan Özgener, ''Bundan 24 sene önce, bir ülkenin futbol kaderi Dünya Kupası'nda elle atılan bir golle değişti. 2010 yılına geldiğimizde de oyuncular topa elini uzatarak maç kazanmayı normal görüyor. Bir ülkenin Dünya Kupası'na katılmasına engel olabiliyor bu durum. Futbol endüstrisi geliştikçe, iş daha da zorlaşacak. Futbolun adaletini sağlamak daha da güçleşecek. Kulüpler, oyuncular ve yöneticiler, kendi sorumluluklarını sizlerin sırtına yüklemeye devam edecek. İleri teknoloji ürünlerle yakalayabildikleri hatalarınıza anlamlar yüklemeyi sürdürecekler'' diye konuştu.

        Futbol Federasyonu olarak kulüpleri, futbolcuları sağ duyuya davet etmeyi sürdüreceklerini ifade eden Özgener, şöyle devam etti:

        ''Yaptığınız işin zorluğunu anlatmaya devam edeceğiz. Kulübün günlük hedeflerine ulaşması için hakemler üzerinde stres yaratmaya çalışabilirler ama bu, genç hakem adaylarının artmasını engelleyecektir. Türk hakemliğine günlük yorumlar üzerinden değil, geniş açıdan bakılmasını tavsiye ediyoruz. Maç sonunda sinir ve heyecanla yapılan açıklamaların hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini, Türk futbol ailesi olarak anlamalıyız.''

        ''SORUMLULUĞUNUZ HERKESTEN BÜYÜK''

        Mahmut Özgener, hakemlerin üzerindeki ağır yükü paylaşabilmek için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

        ''Hata yapanları sistemin dışına atmaya değil, sistemin içinde geliştirmeye, kazanmaya çalışıyoruz. Herkesi, olaylara sporun ruhuna uygun çerçeveden bakılması gerektiğine ikna etmeye çalışacağız. Amacımız mekanizmaları doğru işleyen bir sistem yaratmak. TFF olarak bütün gücümüzle sizlerin arkasında durmaya devam edeceğiz. Desteğimizi her gün daha fazla yanınızda hissedeceksiniz. Sizleri bu yoğun eleştiri bombardımanından korumak için elimizden gelen her şeyi yapmayı sürdüreceğiz. Göreviniz ve sorumluluğunuz herkesten daha büyük.''

        ''HAKEM İÇİN KENDİNİ GELİŞTİRME ASLA BİTMEMELİ''

        İçinde bulunulan durumda hakemlere de çok büyük görev düştüğünü anlatan başkan Özgener, özellikle eğitime dikkati çekti.

        Özgener, üst düzey bir hakem için kendini geliştirme ve eğitimin asla bitmemesi gerektiğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

        ''Bir sporcu için durum nasılsa hakem için de aynı olmalı. Kendinizi geliştirmeniz, en üst düzeyde eğitim almanız için elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. İsteğimiz, yüksek bir kararlılık içinde Türk hakemliğini ileri götürebilmek için, her zamankinden çok daha fazla çalışmanız, kendinizi asla yeterli görmemeniz. Saha performansınızın zaman zaman yarattığı sıkıntıları da en ince detayına kadar incelemelisiniz. Bu ödev sizlere düşüyor. İlk yarıda hakem yönetimlerinin röntgenini çektiğimizde, bazı hatalarla da karşılaştık. Zaman zaman bu hatalar maçların sonucuna da tesir etti, kulüplerimizi zorda bıraktı. Bu bir gerçek. Bu gerçeğin ışığında, hataların ortadan kaldırılması için çalışmalısınız. İkinci yarı sizleri daha zorlu bir süreç bekliyor. Sizlerden beklentimiz yüksek. Bu da güvenimizden kaynaklanıyor.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ