Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Nijerya Nijerya teknik direktörünü buldu! - Futbol Haberleri

        Nijerya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada milli takım teknik direktörlüğü görevine İsveçli 61 yaşındaki tecrübeli teknik adam Lars Lagerback'in getirildiği ifade edildi. Lagerback, geçtiğimiz ay Angola'da yapılan Afrika Uluslar Kupası yarı finalinde Nijerya'nın Gana'ya 1-0 yenilmesinden sonra görevden alınan Shuaibu Amodu'nun yerine göreve başlayacak.

        Lagerback, 1990 yılından İsveç Futbol Federasyonu'nda genç milli takım antrenörü olarak göreve başladı. 1996 yılında İsveç B Milli Takımı'nın başına geçti ve 1998'de A Takım yardımcı antrenörü oldu. 2000 yılında ise dönemin İsveç Teknik Direktörü Tommy Soderberg ile birlikte takımın ortak sorumlusu oldu. 2004 yılına kadar bu görevde kalan Lagerback, İsveç'in Euro 2000 Finalleri ve 2002 Dünya Kupası'na gitmesini sağladı.

        İsveç, Euro 2004'te çeyrek final oynarken, Lagerback önderliğinde Euro 2008'e de katıldı ancak grup maçlarında Rusya'ya 2-0 yenilerek turnuvaya erken veda etti. Lagerback, İsveç'i 2010 Dünya Kupası Finalleri'ne götürmeyi başaramayınca görevinden istifa etmişti.

        Nijerya Milli Takımı 2010 Dünya Kupası Finalleri'nde Arjantin, Yunanistan ve Güney Kore ile aynı grupta mücadele edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ