Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Danimarka Danimarka umutlu! - Futbol Haberleri

        Hollanda, Japonya ve Kamerun ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Danimarka'nın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, aday kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve dünya kupaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Danimarka, 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 1. grupta mücadele etti. Danimarka, Portekiz, Macaristan, İsveç, Arnavutluk ve Malta'nın yer aldığı grupta 1. olarak doğrudan finallere katılma hakkı elde etti.

        Danimarka, grupta şu sonuçları aldı ve puan tablosu şöyle oluştu:

        Macaristan 0-0 Danimarka

        Portekiz 2-3 Danimarka

        Danimarka 3-0 Malta

        Malta 0-3 Danimarka

        Danimarka 3-0 Arnavutluk

        İsveç 0-1 Danimarka

        Danimarka 1-1 Portekiz

        Arnavutluk 1-1 Danimarka

        Danimarka 1-0 İsveç

        Danimarka 0-1 Macaristan

        PUAN DURUMU

        TAKIMLAR O G B M A Y P

        1. Danimarka 10 6 3 1 16 5 21

        2. Portekiz 10 5 4 1 17 5 19

        3. İsveç 10 5 3 2 13 5 18

        4. Macaristan 10 5 1 4 10 8 16

        5. Arnavutluk 10 1 4 5 6 13 7

        6. Malta 10 0 1 9 0 26 1

        TEKNİK DİREKTÖR

        Morten Olsen

        Çalıştırdığı Takımlar: Bröndby, Köln, Ajax

        Kariyeri: Futbolcuyken stoper mevkisinde oynayan Olsen, Danimarka Milli Takımı'nda da 100'den fazla maçta forma giydi. 1983'te Anderlecht'de oynarken UEFA kupasını kazandı.

        1990'da teknik direktörlüğe başlayan Olsen, Danimarka'nın Brondby takımını 2 kez lig şampiyonu yaptı. 2000 yılında Danimarka Milli Takımı'nın başına geçen Olsen, takıma daha ofansif bir kimlik kazandırdı.

        Olsen'in yönetimindeki Danimarka 2002 Dünya Kupası finallerinde gruplardan çıkamadı. 2006 Dünya Kupası'na katılamayan Danimarka, 2010 Dünya kupası elemelerinde Portekiz ve İsveç gibi güçlü takımların yer aldığı grubu ilk sırada tamamladı.

        Güçlü Yanları: Olsen, oyuncuların güçlerini dikkate alarak teknik, hücum tarzı futbol oynatmayı deniyor. Nicklas Bendtner ile arasında sorunlar çıktığına yönelik haberlere rağmen takımda birliği sağlamayı ve takım oyunu oynatmayı başardı. Yaklaşık 10 yıldır aynı takımın başında olması da Olsen'e istikrarlı bir takım kurmasında yardımcı oldu.

        Zayıf Yanları: Olsen, geçmişte taktiği konusunda esnek olmaması ve 4-3-3 sistemine bağlılığı nedeniyle eleştirildi.

        Taktikleri: Olsen takımına 4-3-3 dizilişiyle hücum futbolu oynatmayı seviyor ve ileri üçlüde Nicklas Bendtner, Martin Jörgensen ve Jon Dahl Tomasson'a yer veriyor.

        Dünya Kupası Tahmini: Danimarka'nın Dünya Kupası'nda grubundan çıkabileceği ve çeyrek finale ulaşabileceği tahmin ediliyor.

        ADAY KADRO

        Kaleciler: Thomas Sorensen (Stoke), Jesper Christiansen (FC Copenhagen), Kim Christensen (IFK Göteborg), Stephan Andersen (Brondby)

        Savunma: Daniel Agger (Liverpool), Lars Jacobsen (Blackburn), Patrick Mtiliga (Malaga), Per Kroldrup (Fiorentina), Simon Busk Poulsen (AZ Alkmaar), Simon Kjaer (Palermo), William Kvist Jorgensen (FC Copenhagen)

        Orta Saha: Christian Poulsen (Juventus), Christian D. Eriksen (Ajax), Daniel Jensen (Werder Bremen), Jakob Poulsen (Aarhus), Michael Silberbauer (FC Utrecht), Mikkel Beckmann (Randers), Thomas Enevoldsen (FC Groningen), Thomas Kahlenberg (Wolfsburg), Dennis Rommedahl (Ajax), Jesper Gronkjaer (FC Copenhagen), Martin Jorgensen (Aarhus), Michael Krohn-Dehli (Brondby)

        Forvet: Jon Dahl Tomasson (Feyenoord), Nicklas Bendtner (Arsenal), Soren Larsen (Duisburg)

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

        Nicklas Bendtner (Forvet)

        22 yaşındaki Bendtner, Danimarka'nın hücumdaki en büyük kozlarından biri. Güçlü bir fiziğe sahip olan Bendtner, vücudunu iyi kullanıyor ve arkadaşlarına gol pozisyonları hazırlıyor. 1.91 metre boyundaki Bendtner hava toplarında da da rakipleri için büyük tehdit oluşturuyor. Son vuruşları çok başarılı olmayan Bendtner, İngiltere'nin Arsenal takımında oynuyor.

        Dennis Rommedahl (Orta Saha)

        Takımın tecrübeli isimleri arasında yer alan Rommedahl, milli takımda 93 kez forma giydi. 32 yaşındaki oyuncu özellikle sürati ve adam geçme özelliğiyle biliniyor. Sert şutlarıyla da etkili olan Rommedahl, Nec Nijmegen takımında kiralık olarak forma giyiyor.

        Jon Dahl Tomasson (Forvet)

        34 yaşındaki Tomasson takımın kaptanlığını yapıyor. Son vuruşlardaki başarısıyla tanınan Tomasson, çok iyi pozisyon alıyor ve doğru zamanda doğru yerde bulunuyor. Yaşlandığı için eski gücü ve hızında olmayan Tomasson, Danimarka milli takımında 51 gol attı. Feyenoord'da oynayan Tomasson, bitiriciliğiyle ön plana çıkabilecek oyuncular arasında.

        Daniel Agger (savunma)

        2006'da Liverpool'a 6 milyon sterline transfer olan Agger, Danimarka futbolunun yurtdışına ihraç ettiği en pahalı oyuncu. Dizinden ve ayağından sakatlanarak bir süre sahalardan uzak kalan 26 yaşındaki Agger, oyunu iyi okuyabiliyor ve rakibin hücumlarında iyi pozisyon alabiliyor. Sol ayağıyla sert ve isabetli şutlar atabilen Agger, güçlü ve hızlı bir savunma oyuncusu.

        DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ

        Daha önce 3 kez Dünya Kupası finallerine katılan Danimarka şu sonuçları aldı:

        1986 - İkinci tur

        1998 - Çeyrek final

        2002 - İkinci tur

        MAÇ TAKVİMİ

        14 Haziran: Danimarka-Hollanda (Johannesburg)

        19 Haziran: Danimarka-Kamerun (Tshwane/Pretoria)

        24 Haziran: Danimarka-Japonya (Rustenburg)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ