Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Kamerun Kamerun zayıf halka! - Futbol Haberleri

        Danimarka, Hollanda ve Japonya ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Kamerun'un kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, aday kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve dünya kupaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Kamerun, 2010 Dünya Kupası Afrika elemelerine 2. turdan katıldı. Bu turda Cape Verde Adaları, Tanzanya ve Mauritus ile 1. grupta yer alan Japonya, grubu ilk sırada tamamlayarak 3. tura kaldı.

        Kamerun 3. turda Togo, Fas ve Gabon ile 1. grupta yer aldı.

        Kamerun, grupta şu sonuçları aldı ve puan tablosu şöyle oluştu:

        Togo 1-0 Kamerun

        Kamerun 0-0 Fas

        Gabon 0-2 Kamerun

        Kamerun 2-1 Gabon

        Kamerun 3-0 Togo

        Fas 0-2 Kamerun

        PUAN DURUMU

        TAKIMLAR O G B M A Y P

        1. Kamerun 6 4 1 1 9 2 13

        2. Gabon 6 3 0 3 9 7 9

        3. Togo 6 2 2 2 3 7 8

        4. Fas 6 0 3 3 3 8 3

        TEKNİK DİREKTÖR:

        Paul Le Guen

        Çalıştırdığı Takımlar: Rennes, Lyon, Paris Saint-Germain ve Glasgow Rangers.

        Kariyeri: Futbolcuyken savunmada görev yapan ve yaklaşık 500 maçta oynayan 46 yaşındaki Le Guen, Fransa Milli Takımı'nda da 17 kez forma giydi.

        Bu yılın başında Kamerun'u çalıştırmaya başlayan Le Guen, takım üzerindeki etkisini hemen gösterdi ve takım kaptanlığını uzun süredir bu görevi sürdüren Rigobert Song'dan alarak Samuel Eto'o'ya verdi.

        Lyon'da 3 yıl üst üste Fransa Ligi Şampiyonluğunu kazanan Le Guen, bu başarısına rağmen Glasgow Rangers tarihinin en kısa süre görevde kalan teknik direktörü oldu.

        Güçlü Yanları: Le Guen, değişik yöntemler kullanarak takımda uyum oluşturabiliyor. Profesyonelliği ve çalışma etiği açısından başarılı bir teknik direktör ve oyunculardan çalışma ahlakına sahip olmalarını istiyor.

        Zayıf Yanları: Le Guen'in geçmişte riskli kararlar verdiği, oyuncu ve diğer kulüp görevlileriyle tartıştığı biliniyor.

        Taktikleri: Le Guen, takımını genellikle ileride Samuel Eto'o'nun hızına güvendiği bir 4-4-2 dizilişiyle oynatıyor. Rakibin kapanmasını sağlamak için oyuncularının gücüne ve dayanıklılığına güveniyor. Le Guen'in sisteminde fiziksel güç çok ön planda ve ''Aslanlar'' lakaplı Kamerun'a karşı oynayacak takımlar bunu hesaba katmak zorunda.

        Dünya Kupası Tahmini: Le Guen, kısa sürede Kamerun'da başarılı oldu, ancak takımın gruplardan çıkması bile başarı olarak görülebilir.

        ADAY KADRO

        Kaleciler: Hamidou Souleymanou (Kayserispor), Carlos Kameni (Espanyol), Guy Roland Ndy Assembe (Valenciennes), Amour Patrick Tignyemb (Bloemfontein Celtic)

        Savunma: Jean Patrick Abouna Ndzana (Astres de Douala), Benoit Assou-Ekotto (Tottenham), Sebastien Bassong (Tottenham), Gaetan Bong (Valenciennes), Aurelien Chedjou (Lille), Geremi Njitap (Ankaragücü), Stephane Mbia (Marsilya), Makadji Boukar (Al Nahdha), Nicolas Nkoulou (Monaco), Rigobert Song (Trabzonspor)

        Orta Saha: Marcel Ndjeng (Augsburg), Enoh Eyong Tarkang (Ajax), Jean Makoun (Lyon), Georges Mandjeck (Kaiserslautern), Joel Matip (Schalke), Patrick Mevoungou (Canon Sportif de Yaounde), Landry Nguemo (Celtic), Alexandre Song (Arsenal)

        Forvet: Vincent Aboubakar (Coton Sport), Eric Choupo-Moting (FC Nuremberg), Achille Emana (Betis), Samuel Eto'o (İnter Milan), Mohamadou Idrissou (Freiburg), Rostand Dorge Kouemaha (FC Brugge), Achille Webo (Mallorca), Jacques Zoua (FC Basel)

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

        Samuel Eto'o (Forvet)

        Savunmaların en çok çekindiği forvetlerden biri olan Eto'o, hızı ve fırsatçılığıyla dikkat çekiyor. Güçlü bir fiziğe sahip Eto'o, İtalya'nın İnter takımında forma giyiyor.

        Her iki ayağıyla da sert ve isabetli şutlar atabilen 29 yaşındaki Eto'o, takımının Dünya Kupası'nda en önemli kozu.

        Jean Makoun (Orta Saha)

        2010 Dünya Kupası elemelerinde Kamerun'un tüm maçlarında oynayan Makoun, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve dayanıklılığıyla dikkat çekiyor. Çok güçlü bir orta saha oyuncusu olan Makoun, maçlarda iki ceza sahası arasında mekik dokuyor. Uzaktan isabetli şutlar atabilen Makoun, orta sahada rakibin ataklarında kendi savunması için önemli bir isim durumunda. 27 yaşındaki Makoun, Lyon'da oynuyor.

        Rigobert Song (Savunma)

        Trabzonspor'da oynayan 34 yaşındaki Song, Kamerun'un en tecrübeli isimlerinden. 15 yıldır milli takımda 131 maçta oynayan Song, gücü, hava toplarındaki hakimiyeti ve deneyimiyle ön plana çıkıyor. 18 yaşındayken 1994 Dünya Kupası'nda Brezilya karşısında kırmızı kart gören Song, kupada kırmızı kart gören en genç oyuncu durumunda.

        DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ

        Dünya Kupası'na daha önce 5 kez katılan Kamerun şu sonuçları aldı:

        1982 - İlk tur

        1990 - Çeyrek final

        1994 - İlk tur

        1998 - İlk tur

        2002 - İlk tur

        MAÇ TAKVİMİ

        14 Haziran: Kamerun - Japonya (Mangaung / Bloemfontein)

        19 Haziran: Kamerun - Danimarka (Tshwane/Pretoria)

        24 Haziran: Kamerun - Hollanda (Cape Town)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ