Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Tavşanlı Linyitspor Tavşanlı Dumlupınar'a! - Futbol Haberleri

        Bank Asya 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki Ada Stadı'nın onarımı ekim ayı ortalarında tamamlanacağından bu süreçte iç saha karşılaşmalarını il merkezindeki Dumlupınar Stadı'nda oynamak için Türkiye Futbol Federasyonuna başvurdu.

        Kulüp Başkanı Mustafa Çokuslu, Ada Stadı'nın Bank Asya 1. Lig için gereken standartlara uyumu amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında ihale sonrası sürecin başladığını söyledi.

        Ada Stadı'ndaki çalışmaların tamamlanması için yaklaşık iki aylık süreye ihtiyaç duyulduğunu ve fikstüre göre 22 Ağustosta başlayacak sezonun ilk haftasında iç sahada Altay ile karşılaşacaklarını belirten Çokuslu, bu ve 3'üncü haftadaki Kartalspor maçlarını Dumlupınar Stadı'nda yapmak için TFF'ye müracaat ettiklerini bildirdi.

        Ankaraspor'un tescili TFF tarafından iptal edildiği için 5'inci haftayı maç yapmadan geçirecek takımın, daha sonra ilk iç saha mücadelesi olan 8'inci haftadaki Samsunspor müsabakasını Ada Stadı'nda oynamasının planlandığına işaret eden Çokuslu, şöyle devam etti:

        ''Takımımızın, Ada Stadı'nın yenilenmesinin tamamlanacağı ekim ayı ortalarına kadar olan süreçte oynayacağı iki iç saha maçı, TFF'nin onaylaması halinde Dumlupınar Stadı'nda gerçekleşecek. Sezonun ilk maçını 22 Ağustosta Altay ile Dumlupınar Stadı'nda yapacak olmamızdan dolayı bu statta TFF görevlilerince inceleme yapıldı. Tespit edilen eksiklerin tamamlanmasıyla ilgili çalışmalar başladı. 21 Ağustosa kadar bitirilmesine gayret ediliyor. Ancak Altay ve Kartalspor maçlarını hangi statta oynayacağımızla ilgili son kararı bu hafta TFF verecek.''

        ADA STADI'NA 1200 KİŞİLİK KALE ARKASI TRİBÜNÜ

        Çokuslu, Ada Stadı'nın onarımına ilişkin Kütahya Valiliğince 175 bin lira tahsis edildiğini anlattı.

        Bu kaynak aktarımı için Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı ve Meclis üyelerine teşekkür eden Çokuslu, şunları kaydetti:

        ''Ada Stadı'nda Bank Asya 1. Lig kriterlerini sağlamak için protokol tribünü ile kale arkasını kapsayan iki bölümden oluşan bir proje hazırlandı ve onaylandı. Stadın bir sezonluk kullanım hakkını alarak TFF'ye projeyi sunduk. Stadın tapusunda Vakıflar Genel Müdürlüğünün şerhi olduğu için sorun çıktı. Ancak bu sorun çözüldü. TFF'nin maddi kaynak aktarımı kararı bu hafta kesinleşti. Diğer işlemlerin ardından gelinen noktada stattaki çalışmalara kısa sürede başlanıp 55 günde bitirilecek. Kale arkasına yaklaşık 1200 seyirci kapasitesine sahip tribün, alt kısmına ise soyunma, hakem, doping, temsilci, gözlemci ve ilk yardım odalarının yapımında kullanılacak kaynak 500 bin lira olarak 4 Ağustosta belirlendi. Bu para peyderpey onarım sürerken aktarılacak. Süreç doğal seviyesinde devam etti ve bu da zaman aldı. Maddi kaynakların belli olmasıyla işler hızlandı. Onarımın kısa sürede sonuçlandırılması ve 17 Ekimdeki Samsunspor maçına yetişmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ