Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Özgener destek istedi! - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        Türkiye Futbol Federasyonu, Sporda Şiddet ve Düzensizlik ile ilgili yeni yasa tasarısı hakkında medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleri ve spor müdürlerine yönelik İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel’de bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

        TFF Başkanı Mahmut Özgener, sporda şiddet ve düzensizlik konusunda geçen yılın ekim ayında başlayan süreçte, bugüne kadar gelinen noktayı paylaştı. Sporda şiddeti bitirebilmek için bu suçları işleyen kişilerin cezalandırılmasında çok önemli eksikliklerin olduğuna inandıklarını vurgulayan Özgener, “TFF olarak ancak futbol ailesinin içinde olanlara ceza verebiliyoruz. Eylemde bulunanlara, bu şiddeti yaratanlara ceza

        veremiyoruz. Ama geldiğimiz noktada bunları tartışmak yerine, bunun önüne nasıl geçebiliriz konusunu tartışmalıyız” diye konuştu.

        ‘KARARLI OLMAMIZ GEREK’

        Geçen yılın ekim ayında bu konuda Ankara’da Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fauk Nafız Özak ile Adalet ve İçişleri Bakanlığı müsteşarlarının katıldığı bir toplantı düzenlendiğini hatırlatan Özgener, o toplantıdan sonra verimli çalışmalar yapıldığını, en son Beşiktaş-Bursaspor maçında yaşanan olaylardan sonra sürecin hızlandığını kaydetti.

        Medya kuruluşu temsilcilerinden destek isteyen Mahmut Özgener, “Sayın başbakanımızın da konuya ilgisini ve duyarlılığını çok yakından bilerek, çok yakın zamanda bu kanunun hayata geçeceğine inanıyorum. Ama kanun çıktığında bir günde bu olaylar bitmeyecek, bizlerin kararlılığı, sizlerin, kulüp başkanları ve yöneticilerin desteğiyle zamanla bitecek. Kanunun gerçekleşmesinde ve ondan sonra da hayata geçmesinde hep beraber mücadele edelim” diye konuştu.

        ‘Yöneticiler hiç ceza almıyor ki!’

        Sporda Şiddet ve Düzensizlik ile ilgili yeni yasa tasarısı hakkında medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleri ve spor müdürleriyle bir toplantı yapan TFF Başkanı Mahmut Özgener destek çağrısında bulundu

        Spor kulüplerinin sorunları ile sporda şiddet sorununun araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun toplantısına katılan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, taraftarlarla ilgili birçok sorunun olduğunu ve bu sorunların çözümü için herkesin bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti. Yöneticilere bu konuda çok önemli görevler düştüğünü dile getiren Erzik, “5149 sayılı yasa kaç senedir yürürlükte ama öneticiler hiç ceza aldı mı, bilmiyorum. Almadıysa ben haklıyım, aldıysa ben haksızım” diye konuştu. Komisyona bilgi veren Erzik, seyircisiz maç cezasının

        iyi bir yöntem olmadığını bunu UEFA’da kaldırdıklarını, sadece ırkçı söylemlerle ilgili uyguladıklarını hatırlattı.

        Erzik, futbolda şiddetin önlenmesiyle ilgili olarak da, “İngiltere bu işi kuralıyla uygulayan tek ülke. Tekerleği yeniden keşfetmeye gerek yok” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ