Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Sakaryaspor Kritik maça özel önlemler! - Futbol Haberleri

        Samsun Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu'nun 27 Mart Pazar günü saat 17.00'da oynanacak Diyarbakırspor-Samsunspor Bank Asya 1. Lig futbol müsabakasında ilişkin bazı önlemler aldığının kendilerine belirtildiği ifade edildi.

        Açıklamada, Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu'nun olağanüstü kararı doğrultusunda güvenlik gerekçesiyle Samsunsporlu taraftar gruplarının müsabakaya alınmamasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

        KARARA JET TEPKİ

        Diyarbakırspor'da Kayyum yönetimi, Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu'nun, yarın Diyarbakırspor ile Samsunspor arasında oynanacak lig maçına Samsunspor taraftarının alınmamasına tepki gösterdi.

        Kayyum başkanı Muhittin Ateş, son bir hafta içerisinde özellikle Samsun'da yayımlanan yerel gazetelerde Diyarbakır'da yarın oynanacak maçla ilgili gerginlik olduğuna ilişkin çok sayıda haberin yer aldığını öğrendiklerini ifade ederek, bu haberlere çok şaşırdıklarını söyledi.

        Bu haberlerle ilgili Samsunspor Kulübü Başkanı başta olmak üzere çok sayıda yönetici ve Samsunlu gazeteciyle telefon görüşmesi yaptığını bildiren Ateş, şöyle dedi:

        ''Spor, barış ve kardeşliktir. Konuk Samsunspor taraftarının Diyarbakır'da olmasını istiyoruz. Neden böyle bir gerginlik yaratıldı, onu da anlamış değiliz. Emniyet Müdürlüğü, üniversitesi sınavı olduğu gerekçesiyle maçın saat 17.00'ye alınmasını federasyondan talep etmiş. Bu talep de federasyon tarafından kabul edilmiş. Bizim bununla ilgili hiçbir talebimiz söz konusu değil. Ayrıca, Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu güvenlik gerekçesiyle Samsunsporlu taraftar gruplarının müsabakaya alınmamasını kararlaştırmış. Böyle bir talebemiz yok, bu kararı doğru bulmuyoruz. Diyarbakır'da gerginlik söz konusu değil. Kurulun maça Samsunspor taraftarının alınmaması yönündeki kararına anlam veremiyoruz.

        Spor taraftar olunca güzeldir. Biz Samsunsporlu kardeşlerimizle maçı birlikte izleme arzusundayız. Ancak kurulun kararı doğrultusunda gelemeyecekler. Bu karar yanlıştır. Samsunspor kulübüyle biz kardeş kulübüz. Üstelik, Samsunluları da çok seviyoruz.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ