Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Diyarbakır maça çıkmadı! - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN-DİYARBAKIR (AHT)

        Bank Asya 1. Lig takımlarından Diyarbakırspor ligin 30. haftasında sahasında konuk ettiği Denizlispor maçına çıkmaması üzerine hakem Mürvet Sezer müsabakayı tatil etti.

        Türkiye'de 4 büyüklerden sonra en çok taraftara sahip olan kulüplerin başında gelen Doğu takımı Diyarbakırspor 43 yıllık tarihinin en büyük ekonomik krizi ile karşı karşıya...

        Tüm gelirleri haciz altında olan Yeşil-Kırmızılı kulüpte alacaklarını alamayan futbolcuların kenti terk etmesi Çetin Sümer Başkanlığında ki yönetim istifa etmesi üzerine takım ligin ikinci yarısında maçlara A2 futbolcuları ile çıkıyordu.

        Bir alt lige düşmesi kesinleşen Diyarbakırspor'da ulaşım, yemek, sağlık malzemesi ve sıcak su baş göstermesinin ardında Denizlispor ile saat 14:00'da Atatürk Stadyumu'nda oynanması gereken maça futbolcular çıkmadı. Deplasman maçına gelen Denizlispor ise Diyarbakırspor'un maça çıkması üzerine sahada kısa bir antrenman yaptı. Maçın orta hakemi Mervet Sezer 15 kural gereği 15 dakika sonra sahaya gelerek takımları kontrol etti. Ancak diyarbakırspor'un sahada olmaması üzerine Denizlispor futbolcularını yanına çağırarak maçı tatil ettiğini söyledi.

        Denizlisporlu futbolcular bunun üzerine soyunma odasına gitti. Maç ile ilgili son kararı Futbol Federasyonu karar verecek.

        Kayyum başkanlığından istifa eden Diyarbakırspor Kulüp Müdürü Muhittin Ateş, takımın sahipsiz kaldığını belirterek: "Hiçbir gelirimiz yok. Deplasmana gitmek için otobüs bulayacak duruma geldik. Yemek ve sağlık malzemesi tükendi. 24 aydan buyana maaş alamayan kulüp personelin iş bırakmasının ardında antrenman bile yapamadık. İmkansızlıklardan ötürü artık maçlara çıkamıyoruz "dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ