Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Federasyon paraları yatırdı! - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN / DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakırspor'da 24 aydır maaş alamayan kulüp çalışanlarının, Türkiye Futbol Federasyonun yaptığı maddi yardımla yüzleri güldü. Federasyon tarafından 75 bin TL 37 personelin hesabına eşit olarak dün yatırıldı.

        Bank Asya 1'inci Ligde küme düşmesi kesinleşen Diyarbakırspor kulüp personelinin yüzü gülüyor. 24 aydır maaş alamayan ve iş bırakan kulüp çalışanları, federasyonun aldığı yönetim kurulu kararıyla kulüp personeline verilmek üzere 37 kulüp personelin hesabına 75 bin TL'yi eşit olarak hesabına yatırarak kulüpte adeta bayram havası yaşattı.

        Kulüp personeli ortak yaptıkları basın açıklamasında, "Bizde kulüpte eylem başlatmak istemiyorduk. Ama mecbur kaldık. Çünkü 24 aydır maaş alamıyorduk, evimize ekmek götüremiyorduk, kiralarımızı ödeyemiyorduk ve çocuklarımızın okul masraflarını karşılayamıyorduk. Bir baba için, gerçek çok zor bir durum. Biz kulüpte yaşanan ekonomik krizden dolayı tüm bunları yaşadık. Artık sabrımız taşmıştı. Takım ligden düşüp kayyuma kalınca bizim yapacağımız tek şey kaldı. 17 gün eylem yaptık. Bu süre içerisinde, takım antrenmana çıkmadı, Denizlispor maçına çıkmadı. Kulüp kapanma noktasına geldi. Biz tepki aldık. Yine sahip, çıkan sesimizi duyan olmadı. İş adamlarımız, valimiz, belediye başkanımız ve kentin ileri gelenleri bir kulüp bile uğramadı. Ne kadar sahipsiz bir kulüp olduğunu ortaya çıktı. Biz kulübün kapanmaması için eylemimizi sona erdirmiştik. Yine çaresizdik. Ama sesimizi TFF duydu, gelen sevindirici haber bize rahat bir nefes aldırdı. Tüm personelin hesabına 75 bin TL eşit bir miktarda yatırıldı. Türkiye Futbol Federasyonuna yönetim kuruluna çok teşekkür ediyoruz. Minnet tararız" diye konuştular.

        Öte yandan ligden düşmesi kesinleşen Diyarbakırspor Orduspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ