Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor 1 attı 35 yedi! - Futbol Haberleri

        Bank Asya 1'inci Lig'de küme düşmesi kesinleşen Diyarbakırspor ikinci yarı yediği gollerle bir rekora koşuyor. İkinci yarı sadece 1 gol atarken buna karşılık kalesinde 35 gol gördü.

        Ligin başında yaşadığı ekonomik krizden dolayı, futbolcuları alacakları ödenmediği için tüm ikinci yarı takımdan yarılamasıyla, TFF tarafındın koyulan transfer yasağından dolayı transfer yapamayarak yoluna A2 takımı futbolcularıyla devam eden Diyarbakırspor bir rekora koşuyor.

        BAŞARISIZ BİR REKORA SAHİP

        Ligin ikinci yarısında gençler 14 maça çıkan Diyarbakırspor, hiç galibiyet yüzü görmedi. Diyarbakırspor oynaması gereken 15 maçta kulüp çalışanlarının eyleminden dolayı Denizlispor maçına çıkmayan, oynadığı 14 maçta 13 yenilgi ve 1 beraberlik alan 1 puan alabilen Yeşil kırmızılı takım bu puanı da 0-0'lık sonuçla deplasmanda Altay'dan alırken, tek golünü de 4-1 yenildiği Adanaspor maçında Kürşat Ergun'un penaltı vuruşuyla kazandı.

        43 YIL SONRA BİR İLK

        Sahip kalan ve 43 yıllık tarihinin en kötü dönemini yaşayan Diyarbakırspor kenti derinden üzüyor. Ligin ikinci yarısında rakip filelere sadece 1 gol bırakıp kendi kalesinde 35 gol gören Diyarbakırspor, evinde 8 maçı da kaybetti. Bu sezon evinde oynadığı 15'ni evinde toplam oynadığı 32 maçtan 1 galibiyet ve 7 beraberlik aldı. Alınan bu sonuçlarla Diyarbakırspor,43 yıllık tarihinde ilk kez böyle bir tablo yaşadı.

        GENÇLER BAŞARAMADI

        İkinci takımın kurtarıcıları olarak sahaya çıkan Diyarbakırspor A2 takımı futbolcuları ilk maçlarda ortaya koyduğu mücadeleyle kamuoyunun takdirini kazanmıştı. Ancak sonraki haftalarda bu özelliklerini kaybeden genç futbolcular, arka arkaya ağır yenilgiler almanın yanı sıra sahada rakip takımlara kolay teslim olarak bu güveni kaybetti. Alınan farklı yenilgilerden çok futbolcuların sahadaki kötü performansına eleştiri gelirken,"Ellerine geçen fırsatı kullanamadılar. Onlar için büyük şanstı ama değerlendiremediler.

        TFF BORCU 9 MİLYON TL

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ikinci yarıda koyduğu transfer yasağından dolayı futbolcu transferi yapamayan Diyarbakırspor, aynı tehlikeyi yaşıyor. TFF'ye futbolcuların 20 bin TL yatıramayan ve sebeple ikinci yarı federasyona başvuran futbolcu alacaklarıyla beraber, Diyarbakırspor'un borcu 9 milyon TL'ye ulaştı. Halen transfer yasağı devam eden yeşil kırmızılı ekipte, borç yatırılmazsa önümüzdeki sezon transfer yasağıyla karşı karşıya kalacak.

        Mehmet KAYAHAN /DİYARBAKIR AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ