Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Endişeli bekleyiş! - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN / DİYARBAKIR (AHT)

        Bank Asya 1. Lig'de küme düşmesi kesinleşen Diyarbakırspor'un geleciğinden endişe ediliyor. Kayyum atanan Muhittin Ateş, "Böyle devam ederse takımı ligden çekip kulübü anahtar vurmak zorunda kalacağız" dedi.

        Büyük borç batağında yüzen Diyarbakırspor gelecekten umutsuz. Yaklaşık olarak 26 milyon TL borcu bulunan ve TFF tarafından koyulan transfer yasağının devam ettiği yeşil kırmızılı sezon başında transfer edilen sorunlara rağmen takımda ayrılmayan futbolcu alacaklarıyla, yabancı futbolcu alacakları TFF'ye olan borcu daha da artıracak. Bu yaşanan krizle Diyarbakırspor kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda.

        "GELECEKTEN KAYGILIYIZ"

        Diyarbakırspor'un geleceğinden kaygı duyduklarını ve takımı daha karanlık günlerin beklediğini söyleyen Kayyum atanan Muhittin Ateş, "Kulüp bu sezon en kötü dönemini yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Çalışanlar eylem başlattı, futbolcular maça çıkmadı. Daha sayamayacağım ve konuşmaya utandığım birçok hadise. Ama bu sorunlar halen devam ediyor. Yaklaşık olarak 26 milyon TL borç bulunuyor. Zaten sezon başından beri bu borç vardı. Kulübün tüm gelirleri hacizli ve hiç reklam geliri bulunmuyor. Yabancı futbolcu alacakları var. Durumu böyle olunca bu borçlarda giderek artıyor. Bu olumsuzluklara birde TFF borcundan dolayı transfer yasağı bulunuyor. İş bu kulüpte moralleri tamamen bozuyor. Eğer yaklaşık olarak 9 milyonu bulan ve daha da artı beklenen borcu ödeyemezsek önümüzdeki sezon transfer yapamayacağız. Gerçekten gelecek adına kaygı duyuyorum. Durum böyle devam ederse, bu kulübe sahip çıkılmazsa takımı ligden çekip kulübe anahtar vurmak zorunda kalacağız" dedi.

        FUTBOLCU ALACAKLARI SIKINTI YARATIYOR

        Eski Başkan Çetin Sümer dönemine ait futbolcu alacaklarının sezon sonuna kadar kesinleşecek dosyalarla beraber 9 milyonu bulan futbolcu alacaklarını yine Sümer dönemine ait yabancı futbolcu dosyaları da kulübün geleceği için tehlike oluşturuyor. TFF veznindeki yerli ve FİFA düzeyindeki yabancı futbolcu alacaklarıyla beraber lisana engel ve puan silinmeye neden olacak borcun 11-12 milyon TL olacağı belirtiliyor.

        UMUT İNCELEMELERDE

        Kulüp hesaplarının incelenmesine devam edildiğini söyleyen Ateş, "Kulüpte 22 Şubat'ta başlayan hesapların incelenmesine devam ediliyor. İçişleri Bakanlığı denetçilerinin üsülsüzce yapıldığı öne sürülen futbolcu, menajer ve avukat anlaşmalarını eğer varsı bize de bilgi verilmiyor. Bu dosyaları iptal etmemeleri halinde diğer borçlarla ilgili tespitler işe yaramayacak. Kamuoyu denetçilerden kulübün gelecekte transfer yapmasını engelleyecek borçlara yoğunlaşmalarını istiyoruz. Yerli ve yabancı futbolcuların dosyaları kapanıp borçlarını ödenmemesi durumunda sene transfer yapılamayacak. Diyarbakırspor resmen olmasa da tarihe karışacak" dedi.

        İNCELEME ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TAMAMLANIYOR

        Diyarbakır'da 3 aydan İçişleri Bakanlığına bağlı 4 denetçi tarafından incelenen hesaplarda bugüne kadar bir çok usulsüzlüğü tespit ettikleri öne sürülüyor. 2009-2011 yılları arasındaki gelir ve giderleri incelemeye devam edildiği önümüzdeki hafta incelemeleri tamamlayıp Diyarbakır'dan ayrılacakları öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ