Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Diyar kongreye gidiyor! - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR (AHT)

        Yaşadığı büyük ekonomik sıkıntılardan dolayı kayyuma devredilen Yeşil kırmızılı ekipte incelemeler devam ettiği için, müfettişlerle görüşülüp Mayıs sonu için kongre kararı alınacağı bildirildi.

        Diyarbakırspor'a kayyum atanan Muhittin Ateş, inceleme yapan müfettişlerle görüşüp Mayın için kongre kararı alacağını açıkladı.

        Diyarbakırspor kaosa doğru sürüklendiği acil önlemler alınması ve bunun için Mayıs sonunda kongre yapılması gerektiğini söyleyen Kayyum atanan Muhittin Ateş, "Şuan incelemeler devam ediyor. Bundan dolayı kongre için bir çalışma yapılamıyor. Bunun için inlemelerin bitmesi gerekiyor. Biz incelemelerin bitmesini bekleyemeyiz, çünkü her geçen gün kulübü biraz daha kötüye götürüyor. Talip olan biri çıkarsa hemen kongre kararı alabiliriz hiç kimse sahip çıkmıyor. 15 Haziran'da kongre yaparsak kulübün aleyhine olur. Çünkü çözülmesi gereken çok sorun var. Ama böyle devam ederse sorunlar büyüyor. Bazı önlemler almak lazım. Böyle devam ederse önümüzdeki sezon da böyle devam ederse kulüp yine küme düşer. Bunun için müfettişlerle görüşerek kincelemeri itkeleyecekse kongreyi Mayıs'ın sonunda yapmak için karar almaya çalışacağım. Bir sorun çıkmazsa da karar alıp kongreyi Mayıs sonunda yaparız" dedi

        'ESKİ BAŞKANLAR YARGIYA'

        Diyarbakırspor'da hareketli günler yaşanıyor. 22 Şubat'tan bu yana kulübün geçmişe dönük hesaplarını inceleyen İçişleri Bakanlığı müfettişleri merakla beklenen raporu hazırlama aşamasına geldi.

        Kulüp muhasebe kayıtlarının düzensiz ve yetersiz olmasından dolayı inceleme yapmakta zorlanan müfettişler, uzun süredir elde ettikleri belgeler ve karşılığı olmayan gelir gider kalemleriyle ilgili son değerlendirmeleri yapıyor. Kalan işlemlerin kısa sürede bitirilmesi halinde inceleme ekibinin çalışmalarını önümüzdeki haftanın sonuna doğru tamamlayarak müfettişlerin yaşadığı iddia edilen usulsüzlüklerle ilgili hazırlayacakları ayrıntılı raporu kentin mülki amirleriyle paylaştıktan sonra Ankara'da bunu İçişleri Bakanlığı'na teslim edeceği, kulübü zarara uğratanlar hakkında büyük olasılılıkla yargı yoluna gidileceği belirtiliyor.

        TAKIMDA MORALLER BOZUK

        Öte yandan Güngören Belediyespor'la Pazar günü deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Diyarbakırspor'da futbolcuların yaşanan sıkıntılardan dolayı bozuk. Maçlara odaklanamayan futbolcular, maçlara sadece prestij için çıkıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ