Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor 6 futbolcu takımdan ayrıldı! - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR (AHT)

        Bank Asya 1'inci Lig'de küme düşen Diyarbakırspor'da ligin ikinci yarısında takımda kalan 6 profesyonel futbolcunun takımdan ayrılmasıyla, ligin son maçı olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına tamamı A2 takımı futbolcularından oluşan genç takımla sahaya çıkacak. Teknik sorumlu Kemal Zeydan, "Galibiyetle veda etmek istiyoruz, ama imkansız görünüyor" dedi.

        Ligin başından beri yaşadığı ekonomik krizden dolayı ligin ikinci yarısında tüm futbolcularım takımdan ayrılmasıyla, takımda kalan 6 profesyonel gerisi A2 takımı gençlerinden oluşan futbolcularla lige devam eden Yeşil kırmızılı ekipte ligin bitimine 1 hafta kala, kalanlarda gitti. 6 profesyonel futbolcu, Osman Kurtuldu, Ali Aliyev, Suat Mutlu Kürşat Ergun, Gökhan Solak ve Volkan Yılmaz'ın takımdan ayrılmasıyla Gaziantep Belediyespor maçına tamamı A2 takımı futbolculardın oluşan kadroyla çıkarak veda edecek. Ligde sadece 1 galibiyet ve 7 beraberlik alan ve Denizlispor maçına çıkmadığı için 3 puanı silinen Bank Asya 1'de ligde son maçına çıkacak olan Diyarbakırspor puanla ayrılmayı umit ediyor.

        "GALİBİYETLE VEDA ETMEK İSTİYORUZ, AMA İMKANSIZ GÖRÜNÜYOR"

        Diyarbakırspor'un çok büyük acılar çektiğini söyleyen Kemal Zeydan, "Diyarbakırspor en kötü sezonunu yaşadı. Bunun en büyük nedeni ise ekonomik krizdi. Hiçbir geliri, olmayan, yöntemi bulunmayan bir takım yaşanan bunca sıkıntıdan dolayı hak etmediği başarısız sonuçlarla, adeta ligin başından beri düşmeyi garantilemiş bir takım varmış gibi bir hava sergiledi. Ama yinede mücadelesinden vaz geçmedi. Umut etti. Ancak umutları tükendi. Ligin ikinci yarısında futbolcuların takımdan ayrılmasıyla A2 takımıyla lige devam etti. Gençlerimiz iyi bir kamp dönemi geçirmediği için ağabeylerine karşı başarılı olamadılar. Ancak yaşanan sıkıntılara fazla dayanamayarak veda etti. Takımın düşmesinde sorumlu onlar değildir. Yine takıma sahip çıktılar. Onlar olmasaydı bugün Diyarbakırspor olmayacaktı. Ligini bitimine bir hafta kala, kalan 6 profesyonel futbolcuda takımdan ayrıldı. Bir üst lig için Play Off oynama şansı elde eden Gaziantep Büyükşehir Belediye maçına tamamı gençlerden oluşan bir takımla çıkacağız. Galibiyetle veda etmek istiyoruz, ama imkansız görünüyor.

        Öte Yandan, Diyarbakırspor Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı saat 14:00'da Atatürk Stadında oynanacak. Bu karşılaşmyala Diyarbakırspor lige veda ederek, önümüzdeki sezon hiç müdele etmediği 2'inci lig beyaz grupta mücadelesine devam edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ