Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Nasıl yani! - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakırspor son iki sezon 106 futbolcu transferi gerçekleştirdi. Yapılan bu transferlere 20 milyon TL harcayan Yeşil kırmızılı ekipte şuan sadece ligin ikici yarısında A2 takımından alınan 16 futbolcu bulunuyor ve TFF'nin koyduğu transfer yasağı devam ediyor.

        Bank Asya 1'inci Ligde küme düşen Diyarbakırspor'un akıl almaz çöküşü. Son iki sezonda lig tarihinde en kötü dönemini yaşayan Diyarbakırspor'da şimdi neler olacak.

        Diyarbakırspor son iki sezon yaşadıkları 43 yıllık hayatında bir ilk oldu. Çetin Sümer Başkanlığı döneminde başlayan çöküş, kulübü kapanma noktasına getirdi. Süper Lig ve Bank Asya ligi dahil yapılan 106 transfere karşılık 68 maçta 45 yenilgi, 7 galibiyet 16 beraberlik aldı. Kalesinde 115 gol görürken sadece 38 gol atabildi. Şuan takımda profesyonel futbolcu bulunmuyor.

        ÇETİN SÜMER YÖNETİMİ 43 YILLIK KULÜBÜN KARA LEKE SÜRDÜ

        Kuruluşundan bu yana 43 yıllık en kötü dönemi yaşayan Diyarbakırspor'da daha önce hiç yaşamadığı saha içi ve saha dışı skandallara maruz kalan Diyarbakırspor, 576 gün kulüp başkanlığı yapan Çetin Sümer kulübe en kötü dönemi yaşattı. 2009-2010 sezonunda Süper Lig'de maçtan olaylara gündeme gelen Diyarbakırspor Bursaspor maçında çıkan olaylardan dolayı, lige tutunamayarak Küme düştü, mücadelesine Bank Asya 1 liginde devam Diyarbakırspor'da başarısız sonuçlar devam etti. Alınan kötü sonuçlara rağmen Çetin Sümer yönetim devam etti. Valiliğin devreye girmesiyle delegeler yönetimi düşürmek için çalışma başlattı. Buna karşılık Diyarbakırspor'a en kötü dönemini yaşatan Sümer yönetimi istifa etti.

        İKİ SEZONDA 106 TRANSFER, YAPTI ŞUAN FUTBOLCU YOK

        Süper Lig'de mücadele ettiği 2009-2010 sezonunda 52, Bank Asya 1'inci Lig'de 54 transfer olmak üzere iki sezonda toplam 106 futbolcu transfer eden Diyarbakırspor kulübünde 16 A2 takımı futbolcusu bulunuyor. Yapılan bu 106 transferle kulübün 20 milyon TL kulüp borçlandırılırken, transfer yasağı devam ediyor. Yasağın kaldırılması için TFF'ye yaklaşık olarak 11 milyon TL ödeme yapması gerekiyor.

        BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

        Süper Lig ve Bank Asya 1'inci Lig'de aldığı başarısız sonuçlarla adından söz ettiren Diyarbakırspor iki sezonda oynadığı 68 resmi maçta 45 mağlubiyet, 16 beraberlik ve 7 galibiyet aldı. Buna karşılık 38 gol atarken kalesinde 115 gol gördü. Alınan bu başarısız sonuçlara dayamayan 39 yıl sonra 2'inci lige düşen Diyarbakırspor son iki sezonda 43 yıllık tarihinin en kötü dönemini yaşadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ