Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Liglerden çekiliyor mu? - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN / DİYARBAKIR (AHT)

        Kayyum atanan Muhittin Ateş Diyarbakırspor'un yaşadığı ekonomik krize dayanacak gücünün kalmadığını ifade ederek, artık "sözün bittiği yerdeyiz böyle devam ederse kulübün liglerden çekilmekten başka çare kalmayacak zaten gidişatta bunu gösteriyor. Çünkü liglerden çekilmesi kulübün borçlarının, temizlenmesi ve borçlardan kurtulması demektir. Çekilirse hiç kimse bir hak iddia edemez" şeklinde ifadeler kullandı. Ateş'in sarf ettiği bu ifadeler Diyarbakırspor liglerden çekileceğini gündeme getirdi.

        Bank Asya 1'inci Ligde küme düşen Diyarbakırspor tarihe gömülüyor. Yaşanan ekonomik krizden dolayı her geçen gün artarak Yeşil kırmızılı kulübü büyük bir çıkmaza sürüklüyor. Hiçbir gelirinin bulunmamasına karşı, 30 milyon TL yakın borcu bulunan, yönetimi, futbolcusu ve transfer yasağı bulunun borçlardan kurtulmak, şuan itibarıyla hiçbir geliri bulunan Diyarbakırspor liglerden çekiliyor mu?

        Sezon başında yaşadığı ekonomik krizden dolayı ikinci yarı tüm futbolcuları takımı terk eden Diyarbakırspor'da 5 Milyon TL'lik borcundan TFF transfer yasaı getirdiği için yoluna A2 takımıyla devam etti. Kayyum yönetimiyle yoluna devam yeşil kırmızılı ekip, Bu yaşadıklarıyla ligde Ankaraspor ligden düşürüldüğü için oynadığı 32 maçta sadece 1 galibiyet ve 7 beraberlik alarak Denizlispor maçına çıkmadığı için 3 puanı silinen ve 7 puanla ligi tamamlayan Diyarbakırspor ancak bu yaşadıklarıyla 2010 yılında Süper Lig'den düşen ve Bank Asya 1'inci ligde mücadelesine devam eden yeşil kırmızılı ekip önümüzdeki sezon 1977-1978 sezonunda 32 yıl önce mücadele ettiği 2'inci Ligde mücadelesine devam edecek. Ama yaşadığı ekonomik krizden dolayı liglerden çekilme tehlikesi yaşayan Diyarbakırspor endişeli bekleyiş hakim.

        "BORÇ 30 MİLYON'A YAKLAŞIYOR"

        Borcun 30 milyon TL'ye yaklaştığını söyleyen Muhittin Ateş, "Ligin başından beri büyük ekonomik kriz yaşanıyor. Kulüp son iki sezonda yaşadığı ekonomik krizi hiçbir zaman yaşamamıştır. Lig devam ettiği süre içerisinde 26 milyon TL borç bulunuyordu. Ama şuan borç giderek yükseliyor. Borç 30 milyon TL'ye ve giderek artıyor. Kongre öncesi sahipsi kalan Diyarbakırspor'u daha da sahipsiz hale getirir. Buda kulübün geleceği için kara kara düşündürüyor" dedi.

        "LİGDE BİZE MÜCADELE GÖRÜNMÜYOR"

        Takımda şuan için oynatılacak futbolcunun bulunmadığını söyleyen Ateş, "Diyarbakırspor iki sezonda 106 futbolcu transfer etti. Ama şuan sahaya çıkaramayacağımız 16 A2 takımı futbolcuları bulunuyor. Bunlarla lige devam etmek mümkün görünmüyor. Zaten transfere borç 13 milyona yaklaşıyor. Transfer yasağının devam etmesiyle ligde bize mücadele görünmüyor" dedi.

        "ARTIK SÖZÜN BİTTİĞİ YERDESİZ"

        Diyarbakırspor için artık güzel umutlandırıcı bir söz söylenemeyeceğini söyleyen Ateş, "Diyarbakırspor dipsiz bir kuyuya düşmek üzere, bu borçla, futbolcu olmadan, transfer yasağıyla bu kulüp ne yapabilir ki, nereye kadar direne bilir ki? Ne yapabilir ki? Artık gelecek adına ışık görünmüyor. Sözün bittiği yerdeyiz böyle devam ederse kulübün liglerden çekilmekten başka çare kalmayacak zaten gidişatta bunu gösteriyor. Çünkü liglerden çekilmesi kulübün borçlarının, temizlenmesi ve borçlardan kurtulması demektir. Bu saate kadar bile lige zor devam etti. Ama artık zor görünüyor. Çünkü çekilirse hiç kimse bir hak iddia edemez. Amatörde yine devam edebilir. Zaten kulübün tüm gelirleri hacizli, ben çekilsin demiyorum. Zaten ben böyle bir şey yapamam, yapmam, 43 yıllık kulübün tüm ekonomik krize göğüs gelmiştir. Geleceğine inanıyorum. Çünkü ben sadece görevlendirildim, 5 gün sonra görevim bitiyor. Ben çeker giderim. Kongre kararı alındı zaten, aday yok ama belki birisi çıkıp kulübe sahip çıkan yok liglerden çekilmekten başka çaresi kalmayacak" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ