Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Diyarbakırspor'da şok! - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakırspor'da 3 ay boyunca incelenen kulüp hesaplarının inceleme raporu tamamlalarak ilgili makamlara gönderildi. başka takımlarda oynayan birçok futbolcunun yerine sahte imza atıldığı öne sürülürken, Diyarbakırspor'un mevcut olarak görülen 30 milyon TL borcun gerçek dışı olduğu büyük yolsuzlukların yapıldığı ortaya çıktı.

        Tüm bu yolsuzluklar için yargı süreci için düğmeye basıldığı gelen bilgiler arasında.

        Yaşadığı ekonomik krizden dolayı Bank Asya 1'inci ligden 2'inci lige düşen ve küme düşen ve liglerden çekilme tehlikesi yaşayan Diyarbakırspor'un geleceği kurtuluyor. 26 Şubat'ta başlayan ve 3 ay süren Diyarbakırspor incelemesi için hazırlanan İçişleri Bakanlığı denetim raporunun kesin sonuçları kulislere düştü. Büyük bir yolsuzluğun yapıldığı iddia edilen Diyarbakırspor'da, adeta yolsuzluk yuvasına dönmüş. Tüm bu yolsuzlukları yapanların ağır ceza mahkemelerinde yargılanacağı belirtiliyor.

        "BORCUN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ GERÇEK DIŞI"

        İçişleri Bakanlığına bağlı 4 denetçinin yapılan yolsuzlukları hangi yöntemle tespit ettikleri ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı kanalıyla önce kulüp başkanlarına 14 sorudan oluşan resmi yazıyı göndererek kendi dönemleriyle ilgili bilgi ve belge isteyen denetçiler, ayrıca inceleme kapsamındaki dönemleri A'dan Z'ye ve birçok kanaldan harekete geçerek inceledi. Deyim yerindeyse hafiye gibi çalışan denetçiler bu sürede yüzlerce kişi ve belgeye ulaştı. Daha önce 4 büyük kulübün hesaplarını da incelemiş olan denetçilerin ortaya çıkardığı yolsuzlukların bugüne kadar hiçbir kulüpte yapılmadığı, 30 milyon TL'lik borcun yaklaşık yüzde 80'inin faiz, olmayan paraları gösterme ve futbolcu sözleşmelerindeki usulsüzlüklerden kaynaklandığı belirtildi. Tüm bu sözleşmelerine iptal edileceği belirtildi.

        "ESKİ BAŞKANLARIN MAL VARLIĞINA EL KONULACAK"

        Kulüp hesap defterlerinin noterde tas diklenmesi gerekirken bu yapılmamış. Bundan dolayı söz konusu dönemlerde görev yapan tüm kulüp başkanlarına ?Dernekler Kanunu'na aykırı işlem yapmaktan idari para cezası verilecek. Bu olayda art niyet olmadığı ve bilgisizlikten kaynaklandığı da kaydedildi. Gerçekten yapılan ancak ?Dernekler Kanunu'na aykırı şekilde gösterilen harcamalar ile yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterilen harcamalar. Amaç dışı harcama yapılması. Kulüp başkanları ve harcamalarda imzası olan yöneticilere zimmet çıkarılacak. Parayı kulübe geri ödemedikleri takdirde mal varlıklarına el konulacak.

        "FUTBOLCULARIN YERİNE SAHTE İMZA ATILMIŞ"

        Diyarbakırspor'da birçok futbolcuyla hayali sözleşmeler yapıldığı ortaya çıktı. Diyarbakırspor'da olmayan futbolculara transfer ve prim ödemesi gösterilerek harcama yapılmış gösterilmesi. Başka takımda oynamalarına rağmen başka futbolcuların yerine sahte imza kullanılması. Bu vahim olay da emniyet kriminal incelemesinde tespit edilirken, bu paraların faizleriyle beraber kulüp başkanları ve imzası olan yöneticilerden tazmin edilmesi, sahte imza kullanmaktan da en ağır şekilde yargılanmaları.

        inceleme raporunun ilgili makamlara gönderildiği ve 2 hafta içerisinde kamuoyuyla ile paylaşılacağı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ