Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Diyar'da neler oluyor? - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR (AHT)

        Eski bir yönetici, kulübün yaşanan belirsizlikten dolayı artık kapanma noktasına geldiği belirterek, ligden çekileceğini söyledi.

        Bank Asya 1'inci Lig'den 2'inci lige düşen Diyarbakırspor tamamen sessizliğe büründü. Kayyum heyetinin görev süresi sona erdiği için kongre kararı alan Muhittin Ateş, 2 hafta sonra yapılacak olağanüstü kongre öncesi yönetime aday bulunmuyor. Aday bulunmadığı için büyük belirsizlik yaşayan yeşil kırmızılı kulübün liglerden çekileceği belirtiliyor.

        "43 YIL SONRA LİGLERE VEDA EDECEK"

        Adını vermek isteyen eski bir yöneticiden alınan bilgiye göre, Diyarbakırspor'un büyük çıkmazda olduğu lige devam edecek gücü olmadığı için liglerden çekileceği söyleyerek şöyle konuştu, "Diyarbakırspor tarihinin en kötü dönemi yaşıyor. Son iki sezonda yaşadığı adeta kulübü kapanma noktasına getirdi. Son iki sezonda 43 yıllık en kötü dönemini yaşayan Diyarbakırspor artık liglere devam edecek gücü kalmadı. 30 milyon TL yakın borç var, takımda futbolcu bulunmuyor, yaklaşık olarak 13 milyon transfere yasak borç bulunuyor. Bu durumda kimse aday olmaz. Bu durumda lmiglerden çekilecek, zaten bunu yapmaktan başka çare kalmadı. Yönetim bulunmadığı için böyle devam ederse mahkeme kulübü kapatacak. Ama yinede bunu beklemede tutuluyor. Yapılan incelemelerin sonucu açıklaması ve kongrenin son gününe kadar beklenecek. Olumlu bir sonuç olmazsa, veda edip kulübe anahtarı vuracak. 43 yıl sonra liglere veda edecek" şeklinde ifadeler kullandı.

        "KULÜBÜN KAPANMASI YAKIN"

        Kulübün yaşadığı ekonomik krize dayanamadığını söyleyen Muhittin Ateş, "Diyarbakırspor her geçen gün kötüye gidiyor. Dönüşü olmayan bir karanlığa doğru sürükleniyor. Benim görev sürem sona erdiği için kongre kararı alıp, görevi devrettim. Ben artık yapamıyorum. Gerçekçi olmak lazım kulüp kapanma noktasında böyle devam ederse kapanması yakındır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ