Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Diyarbakır'da ilk aday belli oldu! - Futbol Haberleri

        Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Remzi Dayan yaptığı açıklamada, 15 Haziran Çarşamba günü Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak genel kuruluda aday olacağını söyledi. Diyarbakırspor gibi köklü bir kulübün iyi yönetilmediği için kayyuma kaldığını ifade eden Dayan, kayyuma kalan kulüp yönetimine talip çıkmaması durumunda kulübün kapanacağını kaydetti.

        Bu nedenle iş ve spor camiasından bazı arkadaşlarıyla kulüp yönetimine talip olduklarını ifade eden Dayan, şöyle konuştu:

        ''Kulüp kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı için başkanlığa aday oldum. Seçilirsek kulübe bir kurum kimliği kazandırmaya çalışacağız. İçişleri Bakanlığı denetçilerince kulüp hesaplarında yapılan inceleme sonucu hazırlanan rapor seçimden sonra açıklanacak. Bununla ilgili kararlar yargıya intikal edecektir. En büyük handikabımız Türkiye Futbol Federasyonu'nun koyduğu transfer yasağıdır. Yönetime gelirsek öncelikle bu transfer yasağını kaldırmaya çalışacağız. Eğer bu kararı kaldıramazsak yerli bir ekip oluşturacağız.''

        Dayan, adaylığı ile ilgili bazı kişilerin eleştiride bulunduğunu da dile getirerek, haksız eleştirilerin kendisini üzdüğünü söyledi.

        İş adamlarının yönetime talip olmadığını ifade eden Dayan, şöyle konuştu:

        ''Diyarbakırspor yönetiminde bugüne kadar görev yapmış iş adamları içerisinde servetinden ve zamanından fedakarlık yapan iyi yöneticilerimiz oldu. Ama bir kesim yıllarca Diyarbakırspor'a hükmetmeye çalışıyor. Ne kendileri sahip çıkıyor ne de sahip çıkmaya çalışanları rahat bırakıyorlar. Paralı olan bu arkadaşlarımız 'parasız kişiler yönetime talip olmasın' diye açıklamada bulunuyorlar. Bu yanlıştır. O zaman gelip bizi ikna edip, aday olsunlar. Onları seve seve destekleriz. Çamur atanlar dönüp kendi geçmişine baksınlar. Bu kulübün fedakarlık yapacak insanlara ihtiyacı vardır. Bunu yapabileceklerse gelsinler aday olsunlar, biz de onları alkışlayalım. Listemizdeki kişiler taşın altına elini sokabilecek insanlardır. Bu zor günde takıma sahip çıkanları desteklememiz lazım. Hiç birimiz bu takımın sahibi değiliz. Dostlarımızın destek olmasını bekliyoruz.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ