Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig 4 büyükler küme düşer mi? - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM / HAFTANIN KONUSU

        Arjantin'in iki köklü kulübü Boca Juniors ile River Plate arasındaki maçlar dünyanın en büyük derbilerinden biri olarak bilinir. Ancak önümüzdeki sezon en azından bu derbiyi izleyemeyeceğiz. Çünkü tarihi başarılarla dolu 110 yıllık River Plate, küme düştü.

        BELGRANO YAKTI

        River Plate, ligde kalmak için play-out maçlarında karşılaştığı Belgrano'ya 2-0 ve 1-1'lik skorlarla boyun eğerek küme düşerken, tarihine de 'simsiyah' bir sayfa ekledi.

        TARAFTAR ÇILGINA DÖNDÜ

        Boca Juniors'la birlikte Arjantin'in en başarılı ekibinin küme düşmesini kabullenemeyen binlerce taraftar sokaklara döküldü. 2 kişinin öldüğü ve yüzlerce kişinin yaralandığı olaylarda, polisler de çok zor anlar yaşadı.

        TARİH ŞAMPİYONLARIN DÜŞÜŞÜNÜ DE YAZAR

        Bu bir ilk değildi. Geçmişte de Avrupa'nın önde gelen liglerinde şampiyon olan takımlar küme düştü. Fransa'da Saint Etienne, Marsilya, Monaco; İtalya'da Sampdoria, Fiorentina ve her ne kadar şike skandalı nedeniyle düşürülse de Juventus; İspanya'da Deportivo La Coruna; İngiltere'de Leeds United, Manchester City; Almanya'da Eintracht Frankfurt gibi birçok takım bir alt liglerde mücadele etmek zorunda kaldılar.

        4 BÜYÜKLER KÜME DÜŞMEDİ

        Türkiye'de ise 4 büyüklerden küme düşen takım olmadı. Son şampiyon Fenerbahçe dışında bu büyük mutluluğu yaşayan Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor daima Süper Lig'de mücadele etti.

        SÖZ SİZDE...

        *Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor küme düşer mi?

        *4 takımdan biri küme düştüğü takdirde ne olur?

        *Bu takımların küme düşürülmeleri engellenir mi?

        Görüşlerinizi YORUM EKLE linkine tıklayarak yazabilirsiniz...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ