Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir şike iddiaları - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR

        Teknik ve fiziki takip sonucu olay şöyle gelişmişti: “Olaya genel bakış” başlıklı özet raporunda şike için Aziz Yıldırım’ın yöneticiler İlhan Ekşioğlu, Bülen İşcen ve Cemil Turan’a talimat verdiği, talimatın Ahmet Çelebi’ye iletildiği, Çelebi’nin de Yusuf Turan’lı aracılığ ile İbrahim Akın’a ulaşıp, Yıldırım’dan alınan 100 bin doları verdiği öne sürülüyor.

        TALİMAT 4 GÜN ÖNCE

        İddialar şöyle: Aziz Yıldırım maçtan 4 gün önce (26 Nisan’da) şike talimatı verdi. Yetkisiz menajer Yusuf Turanlı İskender Alın’dan kadro hakkında bilgi aldı. İbrahim Akın, para teklifi için din adamıyla görüştü. “Sakınca olmadığı” cevanını alınca teklifi kabul etti. Bu Aziz Yıldırım’a iletildi. Maç günü 14.07’de Turanlı ile Akın arasındaki görüşme şöyle:

        TURANLI: Top sende ha.

        İ.AKIN: Tamam ben hallettim ha, şey yaptım yani.

        TURANLI: Yani top sende abiciğim. Sen sazı eline alırsan anasını ağlatırsın zaten. Hadi İbo bitir işini. Kaleciniz nasıl iyi mi?

        İ.AKIN: Ya o şey bizim Oğuzhan Trabzonlu.

        TURANLI: Ha ona yanaşmayın o zaman ya. Can’a yanaşamayız Can’a

        İ.AKIN: O tamam ya

        TURANLI: He Can tamam okey top sende öpüyorum seni.

        Maç sonunda teknik takibe Metin Depe’nin “Sorma zaten bizimkilerde istemedi yenmemizi”, Can Arat’ın ise “Zaten bir bize maça yatın demedikleri kaldı kulüpten” sözleri takıldı.

        Ayrıca İbrahim Akın ile Yusuf Turanlı arasında geçen şu diyalog da dikkat çekiciydi.. İ.Akın “Yusuf abi benim atı almadın mı ya... Olmaz abi öyle ya, al onu sen ya” dedi. Turanlı ise “Sen onda hiçbir şey yapma garanti yani” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ