Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Spor okullarında hedef belli! - Beşiktaş Haberleri

        Sarsmaz, Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesine yaptığı açıklamada, spor okullarında yetişen sporcuların Beşiktaş ve Türkiye'nin geleceği olduğunu belirterek, bu yıl 7.'sini düzenledikleri BJK Futbol Okulları Şenliği'nin de verimli geçtiğini dile getirdi.

        Şenlik hakkında bilgiler veren Nedim Sarsmaz, şunları kaydetti:

        ''Burada çok mutlu bir aile tablosu vardı. Finaller çok çekişmeli ve kıran kırana geçti. Buna rağmen gençlerin terbiyelerini bozmamaları ve bu rakiplerine karşı sevgi saygı içinde olmaları bizi en çok sevindiren etkendi. Aynı zamanda bu gençler, bu davranışlarıyla gerçek birer Beşiktaşlı olduklarını ve bu şekilde yetişeceklerini bizlere ve ailelerine göstermiş oldular. Bizim bu yola girmeden önce öncelikli üç hedefimiz vardı. Bunlar, okul sayısını 100'e çıkarmak, bu okullardaki öğrencileri beraber yarıştırarak bir aile ve festival ortamı sağlamaktı. Bunları gerçekleştirdik. Son hedefimiz ise, bütün spor okullarımızdaki öğrencilerimizin katılacağı bir Beşiktaş Spor Okulları Olimpiyatları organize etmek. İnşallah bu hedefimizi de ileride gerçekleştireceğiz, buna inanıyoruz. Her şey Beşiktaş'ın geleceği için. Bunun için ne gerekiyorsa kulübümüzün de bize desteği ile yapmaya hazırız.''

        Spor Okulları Genel Koordinatörü Ufuk Pak ise, BJK Futbol Okulları Şenliği ve benzeri organizasyonların gençleri spora yaklaştırdığını ifade etti.

        Amaçlarının bu tür organizasyonlarla hem bir aile ortamı yaratmak, hem de Beşiktaşlı ahlakıyla yetişmiş yeni nesiller yetiştirmek olduğunu kaydeden Pak, ''Bu organizasyona 30 okul, 90 takım, 2 bin öğrenci katıldı ve bu katılım sadece İstanbul ve çevresinden gelen okullarımızdan olan katılımdır. İleride inşallah Anadolu'daki okullarımızda da bu tür organizasyonlar yapacağız. Unutmayalım ki, buradaki öğrenciler öncelikle Beşiktaşımızın sporcularıdır, insanların bunu bilerek spor okullarına yaklaşılması gerekmektedir'' şeklinde görüşlerini aktardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ