Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Mersin İdman Yurdu Mersin Antep'e acımadı! - Futbol Haberleri

        Mersin, 28 yıl sonra döndüğü Süper Lig’e müthiş başladı, Gaziantep’i Moritz ve Nobre ile avladı, 4. maçında 3. kez kazandı. Geçen sezonun flaş takımı Gaziantep ise yine puanla tanışamadı

        Bir takım, nasıl olurda kısa süre içinde bu kadar büyük bir değişim geçirir? Geçen sezon özellikle 2. yarıda müthiş bir çıkış yakalamış, Cenk, Olcan, Dany

        isimlerini futbol camiasına ezberletmişti G.Antep.. Ancak bu sezon işler bir anda tersine döndü ve ilk 3 haftayı puansız kaadı Kırmızı-Siyahlı ekip. Bu gidişat Mersin deplasmanında da sürdü. Yapılan birçok transfere rağmen ‘takım olma’ yolunda büyük mesafe kaydeden Mersin İdman Yurdu ise, taraftar desteğini de arkasına alarak ilk dakikadan itibaren kazanma arzusunu sahaya yansıttı. 25’te Ben Yahia ve 32’de Nobre’yle sinyalini gönderen ‘gol’, 35’te geldi. G.Antepli Ivan ceza alanı içinde elle oynadı, penaltıyı Moritz ağlara yolladı: 1-0.

        CENK HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

        Devreyi tek golle önde geçen Mersin, 2. yarıya da etkili başladı. Beşiktaş’ta geçirdiği son sezonda performansı eleştirilen Nobre, gollerini Mersin için saklamıştı! 49’da Mustafa’nın pasını değerlendiren tecrübeli forvet, Süper Lig’deki 3. golüne ulaştı: 2-0. Kalan sürede kontrollü oynayan ev sahibi ekip, savunmada hata yapmadı. G.Antep ise ofansif açıdan oldukça sönük bir maç çıkardı. Özellikle geçen sezonun flaş ismi biri olan Cenk Tosun’un performansı hayal kırıklığı yarattı. Oyunu yarı alanında kabul eden Mersin, rakibini 2 golle evine yolladı.

        Antep’in yüzü yine gülemedi

        Süper Lig’de ilk 3 hafta Antalyaspor, Fenerbahçe ve Kayserispor’a boyun eğen Gaziantepspor, Mersin’de de gülemedi, 4. haftayı puansız geçti. Bu tablo geçen yıl hatırlattı. Antep, geçen sezon da yine Tolunay Kafkas yönetiminde ilk 5 hafta 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak galip gelememiş, ilk zaferini 6. haftada Eskişehir’i deplasmanda 1-0 yenerek almıştı.

        Mert Nobre coştu

        Fenerbahçe’den geldiğinde baştacı edilmişti ama Beşiktaş’taki son sezonunda çok eleştirilmişti... Sezonu 6 golle kapatmıştı Mert Nobre... Yönetimle yaptığı görüşme sonrası Mersin’in yolunu tuttu. Brezilya asıllı Türk oyuncu, yeni kulübünde adeta yeniden doğdu. Ligin ilk 4 haftasında 3 kez ağları bulan Nobre, geçen yıl attığı toplam gol sayısınının yarısını şimdiden bulmuş oldu.

        MERSİN İDMAN YURDU: 2 - GAZİANTEPSPOR: 0

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada Gaziantepsporlu Sosa'nın ceza alanının sağ tarafından vurduğu sert şutta topu, kaleci Hakan yumruklarıyla çıkardı.

        8. dakikada Nobre, ceza alanı içinde topu önünde buldu. Bu oyuncunun sert vuruşundan gelen topu Emre Güngör, ayağıyla kornere gönderdi.

        17. dakikada Mersin İdman Yurdu'nun kazandığı serbest vuruşta, Ben Yahia'nın kullandığı serbest vuruşta top, kalabalığın arasından geçerek kaleci Mahmut'un ellerinde kaldı.

        25. dakikada ev sahibi ekipten İlhan Özbay'ın sağ kanattan ceza alanı içine ortaladığı topun gelişine Ben Yahia vurdu. Rakip oyuncuya çarpan meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        26. dakikada Gaziantepspor'un kullandığı köşe vuruşu sonrasında topu önünde bulan Popov'un şutunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. Bu sırada ceza alanı içinde suratına bir darbe alan Cenk, saha kenarında yapılan tedavisinin ardından yeniden oyuna girdi.

        32. dakikada Mustafa Keçeli'nin sol kanattan rakip ceza alanı içine gönderdiği topa Nobre, yükselerek sağ ayağıyla vurdu. Kaleci Mahmut son anda uzanarak meşin yuvarlağı dokunarak kalesindeki bir gole engel oldu.

        35. dakikada Mersin İdman Yurdu'nun gol aradığı bu dakikada De Souza'nın ceza alanı içinde eliyle topa dokunması üzerine maçın hakemi Aytekin Durmaz penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Moritz, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

        40. dakikada konuk ekipten Popov'un sağ taraftan kaleye ortaladığı topu, Nobre kafayla uzaklaştırdı.

        44. dakikada Gaziantepspor'un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Dos Santos, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta yolladı.

        45. dakikada Mersin İdman Yurdu'nun ceza alanı içinde yaşanan karanbolde, topla son oynayan Mustafa Keçeli tehlikeyi uzaklaştırdı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Mustafa Keçeli'nin sol kanattan ortaladığı topla buluşan Nobre, rahat bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak, takımını 2-0 öne geçirdi.

        54. dakikada Erman Özgür'ün verdiği pasta topla buluşan Nduka, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta yollayarak takımı adına önemli fırsattan yararlanamadı.

        75. dakikada konuk ekipten Cenk'in kullandığı serbest vuruşta top, Mersin İdman Yurdu oyuncularına çarparak kornere gitti.

        76. dakikada Gaziantepsporlu Nounkeu'nun uzaktan vurduğu sert şutta meşin yuvarlak, kale direğinin sağ tarafından auta çıktı.

        Maçın geride kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Mersin İdman Yurdu, karşılaşmayı 2-0 yendi kazandı.

        STAT: Tevfik Sırrı Gür

        HAKEMLER: Aytekin Durmaz, Selçuk Kaya, Hakan Yemişken

        MERSİN İDMAN YURDU: Hakan Arıkan, Boum, Erman Özgür (Dk. 68 Beto), Nduka, Zurita (Dk. 85 Mehmet Polat), Moritz (Dk. 60 Hasan Üçüncü), Nobre, Ben Yahia, Mustafa Keçeli, İlhan Özbay, İbrahim Kaş

        GAZİANTEPSPOR: Mahmut, El Yasa, Emre, De Souza, Cenk, Dos Santos, Nounkeu, Sosa, Yasin (Dk. 72 Binya), Orhan (Dk. 53 Djako), Popov (Dk. 71 Şenol)

        GOLLER: Dk.35 Moritz (penaltıdan), Dk.48 Nobre (Mersin İdman Yurdu)

        SARI KARTLAR: Dk.17 Dos Santos (Gaziantepspor), Dk.80 Beto (Mersin İdman Yurdu)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ