Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Antep'te yeni dönem! - Futbol Haberleri

        Tolunay Kafkas'ın sözleşmesini feshetmesinin ardından teknik direktör arayışlarına giren Gaziantespor yönetimi, 17 ve 19 yaş altı milli takımlarından sorumlu olan Abdullah Ercan ile 3 yıllık anlaşmaya vardı.

        Celal Doğan Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Tolunay Kafkas'ın ayrılmasının ardından takımın başına kimin geleceği konusunda sürekli gündem yaratıldığını, bugün atılan imza ile buna son verdiklerini belirtti.

        Gaziantepspor'un başına futbol oynadığı Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'da çeşitli başarılara imza atan, daha sonra 17 ve 19 yaş altı milli takımlarında uluslararası başarılara imza atmış olan Abdullah Ercan'ı getirdiklerini ifade eden Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Abdullah hoca ile futbola bakış açılarımız örtüşüyor. Gençlere önem veren, başarının gençlerde olduğuna inanan bir teknik adamı 3 yıllığına göreve getirdik. Daha önce de görüşmüştüm ama kısmet bugünmüş. Biz günü kurtarmak için çalışmıyoruz. Uzun vadeli yatırımlar yapıyoruz. Bu işi en doğru yapan, işi hakkıyla düzgün şekliyle yapmaya çalışan, bir yönetim bir anlayışı vardır. Biz yönetim olarak doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Böyle güzel bir ekip yaratmışız ki, şu anda gerek yurt dışında yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz gerek Türkiye'de nerede hangi futbolcu var, bize gelecekte uzun vadede görüşebilecek futbolculardan oluşan bir kadro oluştu. Şimdi kadromuzda gerek U17, U18 ve U20 ve 23'de milli olmuş ya da milli takıma aday olabilecek bir kadro yapısına sahibiz. Biz bunu yaparken Gaziantepsspor'un geleceğini düşündük.''

        ''İKİ İSİMLE GÖRÜŞTÜK''

        Teknik direktörlük konusunda iki isimle bir araya geldiğini, diğerinin Türk futbolunda çok saygın bir isim olduğunu, ancak teknik direktör olarak Abdullah Ercan isminde karar kılındığını anlatan Kızıl, şunları söyledi:

        ''Abdullah Ercan ile birlikte eşini de ikna ettik. İstesek 2 saat içinde bu işi çözerdik ama biz günü kurtarmak için çalışmıyoruz. Gaziantepspor'u güzel yerlere getirmek istiyoruz. Çünkü Gaziantepspor'un hedefi var. Nedir hedefi derseniz, o da şampiyonluk. Şu andaki mevcut kadromuz şampiyonluk için mücadele edecek bir kadro, kadromuzun tamamı büyük takımlarda oynayabilecek kapasitede. Geçen sezon bir araya getirdiğimiz futbolculardan oluşan bir kadro. Sezon sonunda hiçbir futbolcumuzu göndermedik. Çok büyük paralar verdiğimiz futbolcular var. Teklifler bana geliyor. Başkası olsaydı hemen satardı, koydu parayı cebe. Cebe derken de en azından o paralarla burayı çevirirdi. Ama ben her türlü fedakarlığı yapıyorum. Bugünkü şartlarda Gaziantepspor'u götürmeye çalışıyorum. Biz bugünü değil geleceği kurtarmaya çalışıyoruz. Doğrusunu yapmaya çalışıyoruz bunu da yapmaya devam edeceğiz. Kimseye bakmıyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Gaziantepspor bize emanettir. Burası babamızın çiftliği değil. Doğru bildiğimizi yaptıktan sonra kim ne derse desin benim umurumda değil. Ateş düştüğü yeri yakar. Onun için biz doğru bildiğimizi yapacağız. Abdullah hocayı Gaziantepspor'un başında gördüğüm için de çok mutluyum. Bunu belirtmek istiyorum. Abdullah Ercan'ın hem kişiliği hem şahsiyeti aynı zamanda teknik bilgi ve tecrübesi başarısı göz önünde. Her şeyi göz önünde olduğu için onu teknik kadronun başında görmekten çok mutluyum. Ayrıca beni kırmayıp görevi kabul edip, Gaziantep'e geldiği için kendisine teşekkür ediyorum.''

        Taraftarların takımı destekleyip sahip çıkmalarını isteyen İbrahim Kızıl, ''Geçen sezon da lige iyi bir giriş yapamamıştık ama sezonu ilk dört içinde bitirdik. Avrupa kupalarına katılmamızdan dolayı ligi erken açtık ve liglerin ertelenmesi en fazla bizi etkiledi. Birlik beraberliğimizi koruduğumuz sürece bu sıkıntılı süreci de hep beraber atlatacağız. Devre arasında da duruma bakacağız. Hocamıza sorup, gereken neyse yapacağız. Bu sezon ilk dört haftada aldığımız sonuçları buna bahane olarak görmüyoruz ama alınan bu sonuçlar da kabul edilebilir sonuçlar değildi. Gaziantepspor olarak güçlü bir kadroya sahibiz. Hedefimiz geçen yıl yakaladığımız başarıların aynısını ve daha iyisini yapmak olacaktır. Gaziantepspor, bu durumdan daha güçlü bir şekilde çıkacaktır '' şeklinde konuştu.

        ERCAN: ''BAŞARI SÖZÜ VERİYORUM''

        Gaziantepspor'un yeni teknik direktörü Abdullah Ercan da ''Öncelikle Gaziantepspor'da çalışma imkanı sağladıkları için başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Yaş grubu olarak çok genç ve idealist bir teknik ekibiz. Bir şeyleri başaracağımıza inandığımız için buradayız. Arkamızda herhangi bir tereddüt yok. Bir şeyler yapmak için buraya geldik. Yönetime ve oyunculara güveniyoruz. Bu işi birlikte başaracağız. Kalitesi ile ters orantılı bir yerde bulunan Gaziantepspor'u istenilen yere getirmek için çalışacağız. Aynı zamanda Türk futboluna da bir şeyler kazandırmayı istiyoruz'' dedi.

        Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ercan, ''Başarı sözü veriyorum. Nereye kadar gideceğiz, bunu zaman gösterecek. Ama bu kadroyla çok iş yapacağımıza inanıyorum. Tolunay Hoca, beraber aynı odada kaldığım, saygı duyduğum bir arkadaşım. Onunla da konuştum ve gerekli bilgileri aldım'' ifadelerini kullandı.

        Ercan, bu haftaki Beşiktaş karşılaşmasına da değinerek, ''Beşiktaş maçını şans olarak değerlendiriyorum. Şampiyonluğa veya yukarılara oynayacaksak Beşiktaş maçını kazanmamız gerek'' diye konuştu.

        Konuşmaların ardından sözleşme imzalanırken, Gaziantep Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu da yeni teknik direktöre başarı dileğinde bulunarak buket takdim etti. İmza töreni, basına poz verilmesinin ardından sona erdi.

        Çalışmalara başlayan teknik direktör Abdullah Ercan'ın, yardımcılıklarını Nedim Yiğit ve Tahir Karapınar ile kaleci antrenörü Hasan Gültang'ın yapacağı bildirildi.

        Bu arada teknik heyet, kulüp doktoru Yusuf Bozfırat ile birlikte Gaziantep Medical Park Hastanesinde sağlık kontrollerini yaptırdı. Yapılan kontrollerde olumsuz bir duruma rastlanmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ