Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş hükmen mağlup oluyordu! - Beşiktaş Haberleri

        Quaresma’nın Gaziantep’ten apar topar Portekiz Milli Takımı’na gitmesinin perde arkasında FIFA’nın disiplin talimatı var. Eğer Q7 dünkü maçta oynasaydı talimatlara aykırı olarak milli davete uymadığı için Karakartal “3-0 hükmen yenik” sayılabilirdi!

        Beşiktaş’ın olası bir hükmen yenilginin eşiğinden son anda döndüğü ortaya çıktı...

        Portekiz Federasyonu’nun daveti üzerine Quaresma’ya milli maç için vize veren Siyah-Beyazlı ekip, yıldız oyuncusuna eğer Gaziantep’te forma giydirseydi FIFA Disiplin Talimatı gereği 3-0 hükmen mağlup olacaktı. FIFA kuralları gereği Quaresma’ya çok acil bir şekilde izin çıkartan ve Gaziantep’ten geri gönderen Beşiktaş’ın, uluslararası alandaki ağır yaptırımlar nedeni ile böyle bir yol izlediği belirlendi.

        FIFA Disiplin Talimatı’nın 2.maddesinde “Eğer kulüp, milli takıma, talimatlara uygun şekilde çağrılan futbolcusunu kampa göndermeyi reddederse, FIFA Oyuncu Statüleri Komitesi ilgili ülkenin federasyonundan, oyuncunun hangi maç veya maçlar nedeniylemilli takıma gönderilmediği konusunda bilgi ister. Bu maçlarda kazanılan puan ya da puanlar, FIFA tarafından silinebilir. Bu maç ya da maçlar eğer kupa maçı ise FIFA maçın galibini, ilgili takımın rakibi olarak ilan edebilir” şeklinde hüküm yer alıyor.

        Beşiktaş bu talimatı çiğnemiş olsaydı, Gaziantep karşısında masa başında yenik ilan edilecekti. Portekiz Futbol Federasyonu’nun, 14 gün önceden Quaresma ile ilgili daveti bildirmesi nedeni ile Beşiktaş’ın FIFA hükümlerine uymak zorunda kaldığı kaydedildi. Beşiktaş’ın ayrıca önceki hafta içinde Futbol Federasyonu’na bir yazı yolladığı ve Gaziantepspor maçını pazartesi günü oynamak istediği öğrenildi.

        HTSPOR / Atilla TÜRKER

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ