Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş TFF'den cevap gecikmedi! - Fenerbahçe Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Beşiktaş-Fenerbahçe maçında deplasman takımı taraftarlarının Fiyapı İnönü Stadı'na alınmaması kararının, tamamen İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından verildiğini açıkladı.

        TFF'den yapılan açıklamada, ''Spor Toto Süper Lig'de yarın oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, deplasman takım taraftarlarının Fiyapı İnönü Stadı'na alınmaması tamamen İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından verilmiş bir karardır'' denildi.

        İstanbul Valiliği'nde bugün yapılan toplantıya, valiliğin yanı sıra Beşiktaş ile Fenerbahçe kulüplerinin yetkililerinin katıldığı, kamuoyuna yansıyan kararın, kulüplerin önerisi ve İstanbul Valiliği'nin de onayıyla ortaklaşa alındığı belirtildi.

        Açıklamada, ''Kamuoyuna yansıdığı gibi, bu sezon 4 takımın kendi arasında yapacağı maçlarda, deplasman takımı taraftarının stada alınmaması konusunda ise şu an için verilen herhangi bir karar söz konusu değildir. Bugün alınan kararda Türkiye Futbol Federasyonu'nun herhangi bir dahli olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz'' denildi.

        DERBİ ÖNCESİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

        Spor Toto Süper Lig'de yarın Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi karşılaşması öncesinde İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.

        İstanbul Valiliği'nde, Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Beşiktaş Kulübü adına yönetim kurulu üyesi Orhan Saka, Fenerbahçe Kulübü adına stat müdürü Ayhan Bak ile diğer ilgililer katıldı.

        Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, derbi maçta 900'ü özel güvenlik, 1775'i polis memuru olmak üzere toplamda 2 bin 675 güvenlik personelinin görev yapacağı bildirildi. Müsabaka nedeniyle gerekli tedbirlerin saat 15.30'dan itibaren alınacağı, Fiyapı İnönü Stadı giriş kapılarının da saat 16.30'dan itibaren taraftarlara açılacağı belirtildi.

        Ayrıca, stadyumda gerekli polis kamerası ve 109 stat kamerasıyla tespit çalışmalarının yapılacağı duyuruldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ