Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Hezimet Bosna'da bile yankılandı! - Futbol Haberleri

        Bosna Hersek Milli Takımı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turu ilk maçında Portekiz'le golsüz berabere kaldı.

        Zenica kentindeki Bilino Polje Stadyumu'nda, yaklaşık 11 bin taraftar önünde oynanan maçın ilk yarısında üstün olan Portekiz, Cristiano Ronaldo ve Helder Postiga'nın yakaladığı gol pozisyonlarından yararlanamadı.

        Maçın ikinci yarısında ise Bosna Hersek, takımın en önemli yıldızı Edin Dzeko'nun yakaladığı pozisyonları gole çevirememesiyle öne geçme fırsatını kullanamadı. Vedad İbişeviç de takımı adına bir gol pozisyonunda Portekiz filelerini havalandıramadı.

        Golsüz beraberlikle sonuçlanan maçta Bosna Hersek'ten Seyad Salihoviç ve Sanel Yahiç, Portekiz'den ise Helder Postiga sarı kart gören oyuncular oldu. Karşılaşmanın rövanşı 15 Kasım'da Lizbon'da yapılacak.

        Maçın ardından Bosna Hersek Devlet Televizyonu'na (BHT) açıklama yapan Bosna Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Saffet Susiç, 0-0'lık sonucunun gerçekçi bir sonuç olduğunu söyledi.

        Susiç, iki takımın golcü oyuncularına bakıldığında ise böyle bir sonucun beklenmediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

        ''Portekizliler de bu sonuçla mutlu. Çünkü, biz son 7 maçta 1 gol yedik. O golü de Fransa karşısında penaltıdan yedik. Bizim onlara saygı duyduğumuz kadar, onlar da bize saygı duyuyor. Rövanşta daha güçlü olacağız ve bugüne kadar her takıma gol atabileceğimizi gösterdik.''

        'İstanbul'daki maçın sonucu sürpriz'

        Türkiye ile Hırvatistan arasında oynanan maçın sonucuna da değinen Susiç, ''Bu, büyük bir sürpriz. İstanbul'da kazanmak, hem de farklı kazanmak hiç kolay bir şey değildir. Hırvatistan'ın Türkiye'yi iki maçın sonucunda elemesi gibi bir duruma şaşırmazdım, fakat tek maçın sonrasında böyle bir sonuç sürprizdir'' ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ