Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Melo kararını verdi ve... - Galatasaray Haberleri

        Felipe Melo, Galatasaray'da kendisini yeniden bulduğunu ifade ederek, İtalya'ya kesinlikle geri dönmeyeceğini söyledi.

        İspanyol Marca gazetesine röportaj veren sarı-kırmızılı yıldız, "Hiç kimse beni Galatasaray'dan koparamaz" dedi. Cim-Bom'un sezon başında satın alma opsiyonuyla birlikte Juventus'tan kiraladığı Melo, Galatasaray'da son derece mutlu ve huzurlu olduğunun altını çizdi. Galatasaray'dan sezon sonunda ayrılabileceği iddialarının gerçek dışı olduğunu kaydeden sambacı, "Kiralık sözleşmen sezon sonu bitecek. Ne yapmayı düşünüyorsun?" sorusuna, "Galatasaray'da kalmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Onlar beni göndermek istemediği sürece bir yere gitmem. Çünkü kendimi Galatasaray'la özleştirdim ve kulübümü gerçekten çok seviyorum. Zaten onlar da benim değerimi takdir ediyorlar" yanıtını verdi.

        "Juventus'tan ayrılırken, taraftarlar da dahil kimse bana sahip çıkmadı. Onları affetmeyeceğim. Bir daha Juventus forması giymem imkansız gibi. Beni çok fazla eleştirdiler, oynadığım futbolu beğenmediler. İtalyan futbolu iyi bildiklerini sanıyorlar, oysa bana göre çoğu futbolu bilmiyor. Onların gözünde kazanırsan iyisin, kaybedersen seni yok sayarlar"

        ‘Brezilya formasını çok özledim’

        "Brezilya formasını çok özledim. Dilerim yeniden milli takıma çağrılırım. O formayı giymek için elimden gelen her şeyi yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Bazı insanlar Melo'yu çok yanlış tanıyor. Ben sahada takımı için savaşan bir futbolcuyum, ama asla kötü bir insan değilim"

        Brezilya'ya geri dönmesinin sözkonusu olmadığını kaydeden Melo, Galatasaray'la anlaşmadan hemen önce kısa bir süre Sao Paulo'ya transferinin gündeme geldiğini sözlerine ekledi.

        ‘Türkiye hakkında hiç bilgim yokmuş

        ’Melo, Marca'ya verdiği röportajda samimi itiraflarda da bulundu. Brezilyalı futbolcu, İstanbul'a geldikten sonra Türkiye hakkındaki fikirlerinin tamamen değiştiğini ifade etti. Sarı-kırmızılı futbolcu, "Galatasaray'dan teklif aldığımda Türkiye hakkında gerçekle örtüşen hiçbir bilgim yoktu. Hatta itiraf etmeliyim ki Türkiye'de kadınların çarşaflı, erkeklerin ise uzun sakallı olduklarını sanıyordum. İstanbul'a gelince son derece modern ve güzel bir ülke buldum. Türkiye'nin, Avrupalı bir ülke olduğunu orada yaşamaya başlayınca anlıyorsunuz" diye konuştu. Melo, Türkiye liginin henüz İtalya, İngiltere ve İspanya seviyesinde olmasa bile onlara yetişmek için hızla ilerlediğine dikkat çekti. Yıldız futbolcu, "Türkiye'de oynanan futbol bence en çok İtalyan ligine benziyor. Bu nedenle Galatasaray'a ve Türk ligine uyum sağlamakta hiç zorluk çekmedim. Takım olarak sezona biraz sıkıntılı başladık, ama hocamızın taktiklerini sahaya yansıtmaya başlayınca başarı kendiliğinden gelmeye başladı" yorumunu yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ