Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Psikolojik Av! - Futbol Haberleri

        Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Almanya’da oynayan Türk asıllı futbolcuları Ay-Yıldızlı takıma kazandırmak için kolları sıvadı.

        Özellikle Almanya U-17 Milli Takımı’nda forma giyen Koray Günter, Koray Kaçınoğlu, Koray Ayhan, Robin Yalçın, Emre Can, Samed Yeşil, Levent Ayçiçek ve Okan Aydın’a odaklanan Avcı, “Çocukların kararını aileleri veriyor. 20-26 Ocak tarihleri arasında Almanya’ya gidip, gençlerle psikolog eşliğinde görüşmeler yapacağız. Kendi Milli Takımımız’a ne kadarını kazandırabilirsek bizim için kar” diye konuştu.

        ‘MAYIS’TA A MİLLİ RESİM NETLEŞİR’

        İzmir’de Hilton Oteli’nde 1912 Karşıyaka Derneği tarafından düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Futbol” seminerine katılan Avcı, Almanya’ya gidip, tespit ettikleri futbolcu ve aileleriyle bire bir görüşeceklerini vurgulayıp “Oyuncu portföyümüzün özellikle Avrupa ayağını genişletmeyi amaçlıyoruz” dedi. Milli Takım’a yeni isimler kazandıracaklarını vurgulayan genç hoca, “Özellikle benimle U-17’de Avrupa şampiyonluğu yaşamış ve şu an 23-24 yaşına gelmiş futbolcularımız var. Mayıstaki 5 hazırlık maçı A Milli Takım’ın gelecekteki resmi bize gösterecek” ifadesini kullandı.

        ‘Bombacı’ Samed Yeşil

        Almanya U-17 Milli Takımı’nın santrforu olan Bayer Leverkusenli Samed Yeşil de U17 Dünya Şampiyonası’nda ön plana çıkan futbolculardan birisi oldu. Turnuvada gol kralllığında ikinci olarak 6 golle gümüş ayakkabı alan Samed’in stili Alman Milli Takımı’nın eski golcüsü Bayern Münihli Gerd Müller’e benzetiliyor. Bu yüzden ‘Bombacı’ lakabıyla çağrılıyor.

        Fabio Capello ‘Hırsızlık’ demişti

        İngiltere’nin İtalyan teknik direktörü Fabio Capello, geçen ay sonunda yaptığı açıklamada Almanya’nın Türk oyuncuları çaldığını ve bunun hırsızlık olduğunu söylemişti. Ünlü hoca, “Örneğin Almanya’nın kadrosunda 5 Türk kökenli oyuncu var. Onlar Türk milli takımında oynasa bambaşka bir yerde olabilirdiler” diyerek, bu oyuncuların maddi tekliflerle kafasının karıştırıldığını ifade etmişti.

        Löw, Türkiye’ye kaptırmak istemiyor

        Abdullah Avcı’nın dikkat çektiği Almanya U-17 Milli Takımı’nda forma giyen Samed Yeşil ve Emre Can, Alman Di Welt Gazetesi tarafından seçilen ‘2012 yılında adlarından söz ettirecek futbolcular’ listesinde yer aldı. Haberde, Almanya’nın futbol dünyasındaki umutlarının, iki genç yetenekli Türk futbolcuda olduğu belirtildi. Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw’ün de bu iki oyuncuyu takip ettiği ve Türkiye’ye kaptırmamak için çalıştığı öğrenildi. Geçen yıl yapılan U-17 Dünya Şampiyonası’nda 3. olan Almanya’nın kaptanlığını yapan Emre Can, turnuvanın en iyi futbolcusu ödülünü kazanmıştı.

        HTSPOR / Deniz BİRİCİK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ