Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, Ülker Sports Arena - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek kongre yarın saat 10.30'da başlayacak.

        Kongrenin ilk gününde faaliyet raporları ve mali konular görüşülerek, 2012 yılı için hazırlanan 144 milyon 500 bin liralık bütçe tasarısı onaya sunulacak.

        ''Futbolda şike'' iddialarına yönelik davada tutuklu yargılanan Aziz Yıldırım'ın yeniden aday olduğu kongrede, 20 Mayıs Pazar günü yapılacak başkanlık seçiminde, adaylığını açıklayan kongre üyesi Murat Çelikel de yarışacak. Başkanlık için iki adayın dışında başka bir üyenin şimdiye kadar açıklaması olmadı.

        Yaklaşık 15 bin üyesi bulunan sarı-lacivertli kulüpte kongreye, aidatlarını yatıran 11 bin 653 üyenin katılma hakkının bulunduğu öğrenildi.

        Genel kurulun gündemi

        Kongrede yarın, Başkanlık Divanı'nın seçiminin ardından sırasıyla, yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporları okunup, raporlar hakkında üyelerin görüşleri alınacak.

        Daha sonra, Aziz Yıldırım başkanlığındaki son yönetim kurulu ile tüzüğün 19. maddesi gereğince profesyonel futbol şubesinin hesapları ve denetim kurulu ibraya sunulacak. İbraların ardından da 2012 yılı bütçe tasarısı için oylama yapılacak.

        Halka arz için yetki istenecek

        Genel kurulun gündeminde, kulübün iştiraklerinden Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin sermayesinin, daha önce halka arz edilen yüzde 15 hissesinden ayrı olarak yeniden yüzde 15'e kadar hissenin halka arzı hakkında görüşmeler yapılması ve yeni oluşacak yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu da yer alıyor.

        Kulüp tüzüğünün 66/A maddesi kapsamında ''Geçici İhraç'' cezası alan kulüp üyeleri Mustafa Onbaşılı ve Aziz Yılmaz'ın, ihraç kararlarının bir kere daha disiplin kurulu tarafından görüşülmesine dair talepleri oya sunulacak.

        Toplantının ilk günü, sandık kurulları başkanları ve üyelerinin seçimi ile tamamlanacak. Pazar günü ise seçim yapılacak.

        14-15 Şubat 1998 kongresi

        Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na ilk kez soyunduğu 14-15 Şubat 1998 tarihlerindeki olağan genel kurulda, kendisine en yakın rakibi Vefa Küçük'ü sadece 1 oy ile geçerek başkan oldu.

        Bu kongrede başkanlığı Aziz Yıldırım, yönetim kurulunu ise Vefa Küçük'ün listesi kazanırken, sandıktan adaylardan Yıldırım'a 1469, Küçük'e 1468 ve Ömer Çavuşoğlu'na da 157 oy çıktı.

        13-14 Haziran 1998 kongresi

        Bir önceki seçimin ardından Vefa Küçük'ün yönetim kuruluyla başkanlık görevine başlayan Yıldırım, bu yönetimle 4 ay çalıştı.

        Yıldırım, 13-14 Haziran 1998 tarihlerinde planlanan seçimli olağanüstü genel kurulda, tek aday olarak girip bu kez kendi listesiyle 2. kez başkan seçildi.

        Fenerbahçe Başkanı, Küçük'ün yönetim kuruluyla geçirdiği çalışma döneminin ardından, 14 Haziran'dan itibaren ilk kez kendi oluşturduğu listeyle çalışmaya başladı.

        Bu kongrede Aziz Yıldırım'a 655, yönetim kurulu listesine ise 653 oy verildi.

        19-20 Şubat 2000 kongresi

        Vefa Küçük, 19-20 Şubat 2000 tarihlerindeki olağan genel kurulda 2. kez Aziz Yıldırım'a rakip oldu.

        Yıldırım 2 bin 657 oy aldığı kongrede, 1974 oy alan Küçük'e 683 oy fark atarak, 3. kez Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na seçildi.

        İlk istifa ve 30 Haziran-1 Temmuz 2001 kongresi

        Aziz Yıldırım, görev süresi içindeki ilk istifa kararını, sarı-lacivertli takımın kendi yönetiminde ilk kez futbolda ligi şampiyon bitirdiği 2000-2001 sezonunun sonunda aldı.

        Katıldığı bir televizyon programında canlı yayında, sağlık nedenleri ve ailesine yeterince vakit ayıramadığı gerekçesiyle görevini noktaladığını açıklayan Yıldırım, geri dönmesi için baskı yapılmamasını istediyse de gelen baskılar üzerine yeniden aday oldu.

        İstifanın ardından 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda yeniden aday olarak yeni yönetim kurulu listesiyle seçilen Aziz Yıldırım, 1067 oyla 4. kez Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na geldi.

        2-3 Mart 2002 kongresi

        2-3 Mart 2002 tarihlerinde gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulda aday olan Aziz Yıldırım 5. kez sarı-lacivertli kulübe başkan seçildi.

        Tek aday olarak girdiği seçimde 2 bin 175 oy alan Aziz Yıldırım, yeni yönetim kurulu listesiyle görevine devam etti.

        6-7 Mart 2004 kongresi

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı, 6-7 Mart 2004 tarihlerinde gerçekleştirilen seçimli genel kurulda 6. kez başkan seçildi.

        Bir önceki seçim gibi kongreye rakipsiz giren Yıldırım, 3 bin 586 üyenin katıldığı genel kurulda, 3 bin 555 oy aldı.

        4-5 Mart 2006 kongresi

        Yapılan tüzük değişikliğiyle başkanlık görev süresi 3 yıla çıkarılan Fenerbahçe'de, 4-5 Mart 2006'da gerçekleştirilen olağan genel kurulda Aziz Yıldırım 7. kez başkan seçildi.

        Yıldırım, yine tek aday olarak girdiği kongrede 3 bin 676 oy alarak başkanlığa getirildi.

        İkinci istifa ve 24-25 Haziran 2006 kongresi

        Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı görevi süresince ikinci kez istifasını 2005-2006 sezonu sonrası açıkladı.

        Camiadan gelen yoğun baskılar üzerine kararını değiştiren Aziz Yıldırım, 24-25 Haziran 2006 tarihlerinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda tek başına aday olarak 8. kez Fenerbahçe Kulübü'ne başkan seçildi.

        Fenerbahçe Başkanı, bu kongrede de 2 bin 824 oy aldı.

        23-24 Mayıs 2009 kongresi

        Aziz Yıldırım'ın, sarı-lacivertli kulübe bundan önce başkan seçildiği son kongre 23-24 Mayıs 2009 tarihinde yapıldı.

        Yıldırım, geçerli 6 bin 335 oyuny, 5 bin 53'ünü alarak, 1216 oy alan Şadan Kalkavan'ın önünde yer alıp 9. kez Fenerbahçe'ye başkan seçildi.

        Kongrenin 3. başkan adayı Funda Sibel Pala'ya ise sandıktan 66 oy çıkmıştı.

        Aziz Yıldırım başkan seçilirse tarihe geçecek

        Fenerbahçe Kulübü'nün yarın başlayacak seçimli olağan genel kurul toplantısında yeniden başkan adayı olan Aziz Yıldırım, seçilmesi durumunda, yeni görev süresinin 2. yılında kulüp tarihine geçecek. Sarı-lacivertli kulüpte 14 yılı aşan bir süredir başkanlık görevine devam eden Aziz Yıldırım, 16 yıl ile şu anda Fenerbahçe tarihinin en uzun süre görev yapan başkanı unvanına sahip Şükrü Saracoğlu'nu geride bırakacak.

        Yıldırım, kendi döneminde yeniden inşa ettirdiği Fenerbahçe Stadı'na adını verdikleri Şükrü Saracoğlu'nun 16 yıllık rekorunu eline geçirecek.

        Başkanlık görevinde kulübe kazandırdığı tesisler ve kulübün ulaştığı mali büyüklükle Fenerbahçe tarihine damgasını vuran Aziz Yıldırım, Saracoğlu gibi başkanlık görevini uzun yıllar ara vermeden sürdürmüş olacak.

        Nihat Özdemir, yeni yönetim kurulunda yer almayacak

        Fenerbahçe Kulübü'nde yarın başlayacak seçimli olağan genel kurulda yeniden başkan adayı olan Aziz Yıldırım'ın, 14 yılı aşan görev süresinde yönetim kurulu listelerine 83 dahil oldu.

        Fenerbahçe'ye başkan seçildiği 15 Şubat 1998'de, Vefa Küçük'ün yönetim kurulu listesi kazandığı için 4 ay rakibinin kadrosuyla görev yapan Aziz Yıldırım, 14 Haziran 1998'deki olağanüstü genel kurula tek aday olarak girerek, ilk kez kendi oluşturduğu yönetimle çalışmaya başladı.

        Aziz Yıldırım'ın görev yaptığı son yönetim kurulundaki başkan vekili Nihat Özdemir ve yedek üye Ünal Uzun, 13-14 Haziran 1998'de ilk kez kendi oluşturduğu yönetim kurulunda yer alıp bugüne kadar Yıldırım'ı yalnız bırakmadı.

        Aziz Yıldırım başkanlığında seçilen yönetim kurulu listeleri şöyle:

        15 Şubat 1998 seçimi:

        Aziz Yıldırım, Abdullah Acar, Orhan Keçeli, Mehmet Yıldırım, Sema Küçüksöz, Nuri Tuna, Ünal Öğer, Adem Türkmen, Davut Dişli, Necati Aslan, Erdal Tontu, Ahmet Eraslan, Cem Pehlivan, Celal Aras, Üstün Akmen.

        Yedek Üyeler: Çınar Kılıç, Ziya Bayatlı, Cemalettin Koca, Orhan Uzunal, Burak Karabacak, Mehmet Gönyeli, İbrahim Topçu

        14 Haziran 1998 seçimi:

        Aziz Yıldırım, Gürbüz Refioğlu, Abdullah Kiğılı, Mehmet Aydın, Köksal Özbek, Osman Yalçın, Mithat Yenigün, Nihat Özdemir, Nihat Özbağı, Ali Yıldırım, Bekir Hulusi Cansu, Hulusi Belgü, Önder Fırat, Necdet Ersoy, Rint Akyüz.

        Yedek üyeler: Celal Sever, Servet Arar, Şükrü Çıtal, Kadir Hattat, Kenan Şişik, Zafer Tankal, Ünal Uzun.

        20 Şubat 2000 seçimi:

        Aziz Yıldırım, Şadan Kalkavan, Murat Özaydınlı, Nihat Özdemir, Atilla Kıyat, Osman Yalçın, Tahir Perek, Hamdi Akın, Dursun Ekşioğlu, Selim Soydan, Uğur Dündar, Mahmut Uslu, Mehmet Vodina, Ertuğrul Hataylı, Vedat Olcay.

        Yedek Üyeler: İbrahim Güven, Kudret Fikirli, Burak Karabacak, Mehmet Karasu, Ünal Uzun, Suavi Eman, Nail Kır.

        1 Temmuz 2001 seçimi:

        Aziz Yıldırım, Uğur Dündar, Vedat Olcay, Atilla Kıyat, Hamdi Akın, Nihat Özdemir, Osman Yalçın, Murat Özaydınlı, Mahmut Uslu, Zeynep Sabancı, Ali Raif Dinçkök, Nihat Özbağı, Mithat Yenigün, Sadettin Saran, Ali Yıldırım.

        Yedek üyeler: Mehmet Karasu, Burak Karabacak, İlhan Ekşioğlu, Işık Eyigüngör, Rahmi Eyüboğlu, Ozan Ayan, Ünal Uzun.

        3 Mart 2002 seçimi:

        Aziz Yıldırım, Atilla Kıyat, Nihat Özbağı, Mithat Yenigün, Osman Yalçın, Ali Yıldırım, Nihat Özdemir, Sadettin Saran, Hakan Bilal Kutlualp, İlhan Ekşioğlu, Zeynep Sabancı, Vedat Olcay, Murat Özaydınlı, Mahmut Uslu, Murat Aşık.

        Yedek üyeler: Mehmet Karasu, Işık Eyigüngör, Rahmi Eyüboğlu, Ünal Uzun, Orhan Demirel, Burak Karabacak, Hakan Dinçay

        7 Mart 2004 seçimi:

        Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir, Vedat Olcay, Zeynep Sabancı, Nihat Özbağı, Osman Yalçın, Mithat Yenigün, Ali Yıldırım, Murat Özaydınlı, Mahmut Uslu, İlhan Ekşioğlu, Hakan Bilal Kutlualp, Mehmet Karasu, Serhat Çeçen, Tuncay Uzun.

        Yedek üyeler: Işık Eyigüngör, Hakan Dinçay, Turan Şahin, Semih Özsoy, Ünal Uzun, Rahmi Eyüboğlu, Ercan Karasu.

        5 Mart 2006 seçimi:

        Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir, Vedat Olcay, Zeynep Sabancı, Nihat Özbağı, Ali Yıldırım, Murat Özaydınlı, Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, İlhan Ekşioğlu, Serhat Çeçen, Faruk Neşet Yalçın, Tuncay Uzun, Şekip Mosturoğlu, Tahir Perek.

        Yedek Üyeler: Ömer Temelli, Ünal Uzun, Rahmi Eyüboğlu, Turhan Şahin, Hakan Dinçay, Işık Eyigüngör, Ercan Karasu.

        25 Haziran 2006 seçimi:

        Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir, Ali Koç, Vedat Olcay, Nihat Özbağı, Ali Yıldırım, Murat Özaydınlı, Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, İlhan Ekşioğlu, Serhat Çeçen, Faruk Neşet Yalçın, Tuncay Uzun, Şekip Mosturoğlu, Tahir Perek.

        Yedek Üyeler: Ömer Temelli, Ünal Uzun, Semih Özsoy, Rahmi Eyüboğlu, Turan Şahin, Hakan Dinçay, Ercan Karasu.

        24 Mayıs 2009 seçimi:

        Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir, Ali Koç, Vedat Olcay, Abdullah Kiğılı, Nihat Özbağı, Murat Özaydınlı, Mithat Yenigün, Şekip Mosturoğlu, Cihan Kamer, Mahmut Uslu, İlhan Ekşioğlu, Alaeddin (Ali) Yıldırım, Serhat Çeçen, Ömer Temelli

        Yedek Üyeler: Hüseyin Ersan Topbaş, Semih Özsoy, Ünal Uzun, Turhan Şahin, Hakan Dinçay, Yasemin Merçil, Emin Gürhan İskender

        Bu arada Yıldırım, son 3 yıllık görev süresini Mahmut Uslu ve Emin Gürhan İskender'in ayrılmasıyla 2 eksikle tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ