Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Budapeşte, FIFA, UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu, Prof. Dr. Emre Alkin - Futbol Haberleri

        Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirdiği 62'nci Olağan Kongresi'ne katılan Prof. Dr. Emre Alkin, Türk medyasındaki UEFA Başkanı Michel Platini ile ilgili haberlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

        Platini'nin ''Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'nı düzenleme hakkını alması durumunda 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenleyemez'' yönünde bir açıklama yapmasının mümkün olmadığını belirten Alkin, şunları söyledi:

        ''Bu gibi haberler nasıl yapılıyor anlamış değilim. Sayın Platini bu konuda kimseye görüş belirtmemiştir ve böyle bir ifadesinin bulunmadığını açıkça söyleyebilirim. Türkiye hem olimpiyatları, hem de Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemek için çok güçlü bir ülkedir.''

        Emre Alkin, hem Platini'nin hem de kurmaylarının bu süreçte çok dikkatli konuştuklarını kaydetti.

        Olimpiyatları düzenlemenin bir kulvarda, Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemenin ayrı bir kulvarda yürütüldüğünü belirten Alkin, ''FIFA ve UEFA yetkilileri Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'nı ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemesine sıcak bakıyor'' dedi.

        Budapeşte'de kimsenin Türkiye'deki şike iddialarıyla ilgili kendisine soru sormadığını anlatan Alkin, ''Türk spor medyasında Budapeşte'de herkesin Türkiye'deki şike iddialarının konuşulduğu sanılıyor. Oysa böyle bir şey söz konusu bile değil'' değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ