Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor İbrahim Yazıcı yeniden başkan - Futbol Haberleri

        Bursaspor'un 48'inci Olağan Kongresi Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 653 üyenin oy kullandığı kongre sonunda 639 oy alan İbrahim Yazıcı yeniden yeşil beyazlı kulübün başkanlığına seçildi.

        "İLK DEFA 20 MİLYON LİRA İLE KONGREYE GİDİYORUZ"

        Divan Kurulu Başkan'ı Kadir Şankaya kongrenin açılış konuşmasında,"İlk defa 20 milyon lira paramız bankada genel kurula gidiyoruz. Ertuğrul Sağlam'ın gelişinde benim de katkım oldu. Geldi ve bize başarılar, şampiyonluklar yaşattı. Taraftarımıza da değinmek istiyorum. Ankara'da takımını yalnız bırakmadı. Çılgınca tezahüratlarla takımımıza destek oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yeni sezonda da aynı performansı göstermelerini istiyorum" dedi.

        CAVİT ÇAĞLAR İÇİN ONURSAL BAŞKAN ÖNERGESİ

        Divan Başkanlığına 150 imza ile sunulan, Cavit Çağlar'ın Bursaspor Kulübü Onursal Başkanı olmasına dair dilekçe 640 kabul, 80 ret oy ile gündeme alındı. Önergenin oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından, kongre üyeleri kararı alkışlarla protesto etti. Divan Geçici Başkanı İlhan Parseker, daha önce gündeme alınan Eski Başkanlardan Cavit Çağlar'ın Onursal Başkanlığı maddesinin geri çekildiğini belirtti. Parseker yaptığı açıklamada, "Sayın Çağlar telefon ile bize ulaşarak, bu konudan haberi olmadığını ve arkadaşlarının bu konuyu gündeme getirdiklerini belirtti" diye konuştu.

        ALTEPE KATILMADI, NAYMAN SONRADAN GELDİ

        Geçtiğimiz günlerde bir radyo programında transfer konusunda açıklamalar yapan ve yaptığı açıklama sonrasında yeşil beyazlı taraftarlarca tepkiyle karşılanmış ve Nayman'ın açıklamaları Bursaspor Kulübü'nün resmi sitesinden yalanlanmıştı. Bu yaşananların ardından Ferruh Nayman kongreye geç saatlerde geldi. Nayman oy kullandıktan sonra yönetimle birlikte fotoğraf çekindi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ise kongreye katılmadı.

        2 BİN 339 KİŞİ ÜYELİKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Disiplin Kurulu tarafından Bursaspor Kulübü Derneği Üyeliğinden çıkarılmasına karar verilen kişilerin üyelik durumları yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edildi. Üyelikleri tüzük gereği aidat ödemelerini zamanında yapmadıkları için düşen 34 üyenin dernek üyeliğinin düşmesi hususunda yapılan oylama sonrasında, üyelikleri oy birliği ile düşürülmesine karar verildi. Gündeme alınan 2006 yılı ile 2011 tarihleri arasında üye aidatlarını ödemeyen üyelerin üyeliklerinin düşürülmesi maddesi gereği, toplam 2 bin 339 kişinin ismi okundu. Okumanın ardından yapılan oylamada 2 ret oyuna karşılık oy çokluğu ile üyeliklerin düşürülmesi karara bağlandı.

        CEVDET YILDIZ: "HİLELİ BİR GENEL KURUL YAŞIYORUZ"

        Başkan adayı Cevdet Yıldız, kürsüden yaptığı konuşmada, "Hileli bir genel kurul yaşıyoruz. Üye kabulü de, üye ihracıda genel kurul tarafından yapılır. Benim listemde bulunan üyeler mi hazirunda mı yok? Biz seçilmek için aday olmadık, hukuksuzluğu dile getirmek için aday olduk. Kongrenin ardından hukuk yoluyla Bursaspor'un hakkını arayacağız " diye konuştu. Cevdet Yıldız'ın kürsüde konuşmasını bitirmesinin ardından İbrahim Yazıcı ve yönetim listesinde bulunan üyeler Yıldız'a tepki gösterdi.

        YAZICI RAHATSIZLANDI

        Kongre sırasında Başkan İbrahim Yazıcı'nın tansiyonun çıktı ve Atatürk Spor Salonu'nun VIP salonunda götürülen Yazıcı'ya ilk müdahale doktorlar tarafından yapıldı. Yazıcı kendine gelmesinin ardından kürsüye çıkarak kongre konuşmasını yaptı.

        YAZICI: "BENİM KONUŞMA YERİM BURASI"

        Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen İbrahim Yazıcı, kürsüye gelirken kongre üyeleri tarafından 'büyük başkan' ve 'şampiyon' tezahüratlarıyla konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Konuşmasına divanı, kongre üyelerini ve Bursaspor taraftarı selamlayarak başlayan Yazıcı, "Bundan yaklaşık 5 yıl önce bu kürsüye çıktığım günü hatırlıyorum. Genel kurulun durumu camianın durumu dün gibi aklımda. Beni bu sezon için yargılamayın bana zaman tanıyın dediğimde beni küçümseyenlerin bugünkü durumu gördükten sonra yüzleri kızarmış mıdır merak ediyorum. Başta büyük Bursaspor taraftarının ve genel kurulumuzun karşısına çıktığım için büyük heyecan duyuyorum. 3 Temmuz'dan sonra televizyona çıkıp sürekli konuşanlar mı kazandı yoksa bir çıkıp bir konuşan ben mi kazandım? Benim konuşma yerim burası. Şimdi konuşma sırası bende. UEFA ile ilgili bilgi vermek isterim. En küçük bir ihmalimiz yoktur. Bu karar CAS'ta bozulacaktır. Bu karar 3 Temmuz sonrasında verilmiş bir karardır bu ceza Türkiye'ye maal edilmiştir" dedi.

        "2 YILDA GÖĞÜS REKLAMI ALMAYAN BURSASPOR VAR"

        Eleştirilere kürsüden cevap veren Yazıcı, "Değerli kongre üyeleri, son 3 yılda şampiyonluk ve sürekli Avrupa'ya oynayan bir takımın taraftarlarının üye olmak istemesi normal değil mi? Üye kayıtlarının tarihlerine bakın, üyelerin katılımı hangi tarihte artmış, 2011 yılında. Bizi bu konuda eleştirenler, herkesi kendileri gibi düşünüyorlar. Bizler küçük hesaplar peşinde koşmuyoruz. 2010 yılında kimsenin ihtimal vermediği bir şampiyonluk yaşanmış fakat son 2 yılda göğüs reklamı alamayan bir Bursaspor var. Bu Bursaspor yönetiminin başarısızlığı değildir bunu herkes böyle bilsin. Benim şehrim artık şampiyon bir şehir. Başkasının bayrağını dalgalandırmayı kendisine yakıştıramıyor. Bursa'da artık sadece yeşil beyaz bayrak dalgalanabilir. Bizler de bunun için çalışıyoruz, çalışacağız" diye konuştu.

        "BURSASPOR'UN FİGÜRAN OLARAK OYNAMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ"

        Konuşmasına stadyum konusu ile devam eden Yazıcı, "Türkiye'nin en iyi taraftarının Türkiye'nin en iyi stadında maç izlemesini isterim. Ancak bu statta Bursaspor'un figüran olarak oynaması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Eğer sadece bir yeşil bir saha ve iki kale direği Bursaspor'un olacaksa bu işten Bursaspor'un karlı çıkacağını kim iddia edebilir. Eğer biz bu stattan başka bir gelir elde edemeyeceksek Atatürk Stadı'ndan çıkmanın ne anlamı var. Yeni stadyum Bursa için yapılıyorsa, stadın içi ve dışındaki sabit gelirler Bursaspor'un olmalıdır. Benim kimseyle bir alıp veremediğim yok ben Bursaspor'un menfaatlerini gözetirim. Bu durumu ne taraftarımız ne de genel kurulumuz kabul edebilir. Bu haklı talebimizin karşılık bulacağını düşünüyorum. Hatırlayın şampiyonlar ligi maçlarımızın Atatürk Stadı'nda oynamamız için kısa sürede önemli işleri gerçekleştirdik. Maçlarımızı İstanbul'da değil Bursa'da oynadık. Atatürk stadının bütün ödemesini Bursaspor kulübü yapıyor. Bütçemizin önemli bir bölümünü oraya yönlendirmemiz gerekti. Bu harcamalarla 2 dünyaca ünlü yıldızı getirebilirdik. Biz taraftarımızı İstanbul'a gönderemezdim. Bu taraftar bunu hak etmiyor. Bizler taraftarımız için çalışmalarda bulunduk" diye konuştu.

        "BEN BURJUVA BİR BAŞKAN DEĞİLİM"

        2007 yılından itibaren süreci değerlendiren İbrahim Yazıcı, "5 yıl kolay geçmedi. Hepiniz daha büyük başarılar istiyorsunuz. Büyümenin ön koşulu her zaman söylediğim gibi kalıcı gelirdir. Ama bu konuda bir adım yürüyemedik. Bakın size küçük bir örnek vereyim. Biz Bursaspor'un şampiyonluk kitabını yazdık. Muhteşem bir kitap. Paha biçilemeyecek bir kaynak. Maalesef biz bu eseri bugüne kadar dağıtamadık. Bu konuda Sayın Valimiz önderlik edeceğinin sözünü verdi. Bursasporluluğundan şüphe duymadığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız başta stat projesi olmak üzere elimizin üstüne, elini koymasını bekliyoruz. Bursaspor bizim ortak değerimizdir. Sevgili kongre üyeleri, benim oturduğum bu koltukta kimin isminin yazdığının önemi yok. Biz direksiyona geçtikten sonra bırak yol göstermeyi yolumuza taş koyanlar oldu. Toplumdan kopuk olduğum söyleniyor. Bursaspor'da görev yapmış tüm başkan ve yöneticiler için bu güne kadar onur gecesi düzenleyen, teşekkür plaketi veren, Bursa'nın yerel yöneticileri ile görüşen, parti başkanları ve Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşen, reklam ve sponsorluk için çalmadık kapı bırakmayan, rahmetli Nejat Biyediç için düzenlenen geceye destek veren işadamları ile bir araya gelen bir başkan. Beni tanıyanlar bilir. Ben burjuva değilim. Gün gelir Alacahırka'da bir kahvehanede çayda içerim. Kayhan çarşısında simit, peynirde yerim. Çünkü Bursaspor Holding sahibi patronlarını , mahalle bakkalını aynı çatı altında buluşturan ortak bir değerdir. Sürekli ortalıkta dolaşmıyorsam eğer bu reklam yapmayı sevmediğimdendir" diye konuştu.

        "3 YIL İÇİNDE AVRUPA'DA ÇEYREK FİNAL OYNAYACAĞIZ"

        Transfer'e de değinen İbrahim Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Transferde oyunculara ödenen paralar ve doğal olarak bazı oyunculardan paranın karşılığını alamadığımız yönünde suçlamalar oluyor. Transferin her zaman bir risk taşıdığını herkes bilir. Ama bizim üstümüze suçlama olarak kullanmaya çalışıyorlar. Bursaspor'un oyuncu bütçesi 2010 yılında şampiyon adaylarının 20'de 1 oranındaydı. Onların aldığı 1 oyuncunun bedeli bizim tüm transfer harcamalarımızın üzerindedir. Ben kılı kırk yarıyorum. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyorum. Bunlara rağmen şampiyonluğu getirdiğimiz için mi suçluyum? Altyapımızdaki başarılarımızı neden konuşmuyorsunuz? Geleceğin yıldızlarını yetiştirdiğimizin işareti değil mi? Üstelik kadromuzda geleceğin yıldızları var. Onlar bizi yukarılara taşıyacaklar. Bu arada şeffaf değilmişiz. Bize verilen temiz raporları burada. Hesaplar elinizde. Yaptığımız harcamalar, kulübe kazandırdığımız paralar size verilen kitaplarda yazılı. Uzunca bir süre hesap uzmanları bizleri denetledi. Niyet başka. Acaba Bursaspor taraftarının kandırabilir miyiz? Genel Kurulu yanıltabilir miyiz? Bursaspor'un itibarını ayaklar altına alıyorlar. Ligdeki rakiplerimizden çekmedik, bunlardan çektiğimiz kadar. Beş yıldır zamanımızı ve enerjimizi çalışıyorlar. Sonra destek istediğimizde bizi başka konuların içine çekiyorlar. Önümüzdeki 3 yıllık dönemde eğer Bursa bize destek verirse buradan söz veriyorum 3 yıl içinde Avrupa Kupaları'nda çeyrek final oynayacak Bursaspor'u yaratırız. Bursa sanayi şehridir. İddia ediyorum Bursa Türkiye ekonomisinin can pazarıdır. Kimsenin cebindeki para bizi ilgilendirmez. Bursaspor'un artık bir vakfı var. Bursaspor 3 yılı bitirmeden, Türkiye'nin en güçlü ekonomik yapısına sahip olacağının sözünü veriyorum. Sahip olduğumuz gücün farkına varalım ve birbirimize sarılalım" dedi .

        Şeffaf değilmişiz. Buyurun hepsi şuan elinizde. Hesap uzmanları aylarca hesaplarımızı didik didik ettiler fakat hiçbir şey bulamadılar. Onların amacı farklı. Bursaspor taraftarını kandırabilir miyiz? 5 yıl içerisinde benimle omuz omuza veren gece gündüz çalışan, bazı kesimlerce eleştirilen başta yönetim kurulunda yer alan tüm arkadaşlarıma, uyum içinde çalıştığımız Ertuğrul Sağlam ve teknik heyetine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm personelimize özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum. Beş yıllık süre içerisinde kimsenin tanık olmadığı başarılara birlikte imza ettik. Mütevazi bütçemiz ile yaptık ve dürüst olmamızın hakkını aldık. Üzerine basa basa vurguladığım gibi Bursa bana destek verir ve Allah'ta izin verirse yapacaklarımızı tahmin bile edemezsiniz. Eğer Bursa bu idealler için el ele verecekse beni başkan yapın. Biz her türlü güçlüğe göğüs gereceğiz. 2010 yılında ezberi bozduğumuz gibi, Türk futbolunda daha büyük işlere imza atabilecek güce sahibiz. Bu camianın başkanı olmaktan büyük gurur duyuyorum."

        Oyların kullanılmasının ardından Başkan İbrahim Yazıcı 639 oyla yeniden yeşil beyazlı kulübün başkanı oldu. Yazıcı ve yenilenen yönetimi basın mensuplarına fotoğraf çektirdi. Yazıcı ile birlikte aday olan Cevdet Yıldız ise 10 oy aldı.

        İBRAHİM YAZICI'NIN LİSTESİ

        Yönetim Kurulu Asil:

        Başkan: İbrahim Yazıcı

        1. Recep Bölükbaşı

        2. İlhan Uslu

        3. Selçuk Eren

        4. Erkan Kanat

        5. Necmettin Kocaman

        6. İrfan Koç

        7. Ferruh Nayman

        8. Hasan Saltan

        9. Hasan Gülayan

        10. Şentürk Turan

        11. Zekeriya Ünaldı

        12. İsmet Demirel

        13. Recep Aydın

        14. Nejat Çölek

        Yönetim Kurulu Yedek:

        1. Besim Hacıoğulları

        2. Öztürk Yazıcı

        3. Kemal Kirevetözen

        4. Egemen Murat Ertürk

        5. Sezer Sezgin

        6. İbrahim İtem

        7. Tahsin Küçükaslan

        8. Hızır Çetinkaya

        9. Şenol Tosun

        10. Şenol Kul

        11. Coşkun Yavuz

        12. İbrahim Toprak

        13. Ekrem Cücen

        14. Muhittin Civelek

        Denetleme Kurulu Asil:

        1. İsmail Hakkı Sezgin

        2. Akın Adalan

        3. Kenan Çiğdem

        Denetleme Kurulu Yedek:

        1. Süleyman Ildır

        2. Basri Ünsalar

        3. A. Nazım Tekelioğlu

        Disiplin Kurulu Asil:

        1. Doğan Kerim Arar

        2. Ö. Alpaslan Sümer

        3. Burcu Aksak

        Disiplin Kurulu Yedek:

        1. Ahmet Dedeler

        2. Onur İçer

        3. Hakan Dinçtürk

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ