Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Bank Asya 1. Lig'in yeni takımlarından Adana Demirspor'un genel kurulu yapıldı. Tek listeyle yapılan seçimde Önder Serin, kulüp başkanı oldu - Futbol Haberleri

        Bir düğün salonunda gerçekleştirilen genel kurulda, dün başkan adaylığından çekildiğini açıklayan Mehmet Gökoğlu'nun veda mesajı okundu. Gökoğlu, veda mesajında, Adana Demirspor'a olan sevdasının görevi bırakmış olmakla küçülmeyeceğini belirtti.

        Yeni yöneticilere başarılar dileyen Gökoğlu, ''Bundan sonra yönetimde görev alacakların, Adana Demirspor'u layıkıyla hak ettiği yere taşımalarını rica ediyorum'' ifadesi kullandı.

        Daha sonra yapılan açık oylamada Önder Serin'in başkanlığındaki liste genel kurul delegeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Serin, oylamadan sonra yaptığı konuşmada, Selahattin Aydoğdu ve Mehmet Gökoğlu'nun adaylıktan çekildiklerini anımsattı.

        Adana Demirspor'un zarar görmemesi için yönetime aday olduklarını belirten Serin, ''Amacımız ortak akıl ile herkesin ortak olacağı başarıyı yakalamak, kulübün borçlarını azaltıp kurumsal yapıya kavuşturmak, her kesime eşit mesafede durmak ve UEFA kriterlerinde bir kulüp kimliğine kavuşturmaktır'' dedi.

        Kendileri için önemli olan kulübün altyapısından, listede yer alan iki yöneticinin sorumlu olacağını dile getiren Serin, şöyle konuştu:

        ''Tüm Adana'yı kucaklayan, taraftara sahip çıkan, güçlü lobisi olan sivil toplum örgütleri, diğer kurumlar ve kuruluşlarla fikir alışverişinde bulunan yapıda olacağız. Asla hiçbir şahıs ve kurumun uzantısı değiliz ve olmayacağız. Adanalılık ruhumuz ve Adana Demirsporluluk duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz.''

        Genel kurulda üyeliği kabul edilen merkez ilçe Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı kişilerin tahliye edilmesine sevindiğini söyledi.

        Adana Demirspor'un başarılı olacağını inandığını belirten Arıkan, ''İnşallah bu takım Süper Lig'e çıkar. Yeni seçilen yönetimin bunu başaracağına inanıyorum'' dedi.

        Genel kurul, bazı üyelerin konuşmalarıyla sona erdi.

        Serin başkanlığındaki yönetim kurulu Ali Uğur Akbaş, Metin Türk, Şerif Güler, Aziz Kaya, Suat Kızıldağ, Ramazan Çimen, Kutfedi Kılınç, İzzettin Turgut, Yücel Tekcan, Levent Duyuler, Casim Korkmaz, Murat Çardak, Murat Çomu ve Kazım Bilcan'dan oluştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ