Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Quaresma - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR / Meriç MÜLDÜR

        Beşiktaş’ta herkesin merak ettiği soru, şu ana kadar takım bulamayan Quaresma idmanlara alınacak mı, yoksa yine Alves ve Simao ile birlikte ayrı mı çalışacak? Karar elbette Samet Aybaba’nın. Hocanın fikrine saygı duymak, Q7 hakkındaki görüşlerine katılmakla beraber uyguladığı yöntemi tasvip etmiyorum. Kaldı ki yabancılar bu kulübün başını hep ağrıttı. Çok sayıda isimle davalık olundu, hep zarar edildi. Tribünde oturtup parasını tıkır tıkır ödemek zorunda kalmak, yine FIFA’lık olup yeni bir dert edinmek mi mantıklı? Yoksa tatmin edici bir rakama elden çıkarılamadığına göre mümkün olduğunca faydalanmaya çalışmak mı?

        Q7 için harcanan para 18 milyon Euro. Yönetim, yaklaşık 14 milyon Euro alacağı olduğu iddia edilen menajer Mendes’e Q7’yi teklif etti. Alacaklarının yarısına karşılık olarak. Ama kabul görmedi. Bu kadar para dökülen futbolcunun 1-2 milyon Euro’ya satılacak hali yok. Satılırsa da camia sorgular. Quaresma’nın da kendisine 3 milyon 750 bin lira yıllık ücret ödeyecek kulüp bulamayacağı ortada. Kendisi de bunu çok iyi biliyor ve kuralına uygun hareket ediyor.

        ‘BENDEN NE İSTENİRSE YAPARIM’

        Geçen sezon ülkesine gitti mi dönmek bilmeyen, her seferinde rötar yapan Portekizli bu sezon tam gününde İstanbul’da oldu. Çalışmaları hiç aksatmıyor. Sabah 09.00 dedi mi Quaresma, Ümraniye’de idmanda. Açık vermiyor. Vermeyecek de. Çok da iyi çalışıyor. Yükleme idmanları yapıyor. Aybaba sakatlık yaşanır korkusu ile ağır idmanlardan kaçınırken, Q7 işi sıkı tutuyor. Belli ki hırs yapmış. Sezonun 4. ya da 5. haftasında takımda görürsek şaşırmamak lazım. Ayrılmaya zaten niyeti yok. Parasını almadan gitmeye ise hiç niyetli değil. Zaten 5 ay sonra istediği takımla söz kesebilir. Gelecek sezon için imza bile atabilir. Üstelik bonservisi elinde olarak. Gerekirse sonuna kadar bekler. Nasıl olsa parası garanti.

        Geçenlerde karşılaştığı bir dostuma da aynen şunları söylemiş: “Beşiktaş’tan aldığım paranın hakkını vermem lazım, vereceğim de. Kulübüm ne istiyorsa, yöneticilerimiz ve hocam ne söylerse onu yaparım. Beşiktaş’ı bırakmayacağım. Her yerde, gerekirse amatörde de oynarım, paramı alırım.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ