Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Yıldırım, transferden takımın gidişatına kadar önemli açıklamalarda bulundu - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR/Necati METE

        Ali Yıldırım, Galatasaray derbisi öncesinde Samandıra Tesisleri’nde basınla kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

        İşte Yıldırım’ın önemli açıklamaları:

        "Şu an için transferi kapattığımızı söyleyebiliriz. Şu anda kim bizim herhangi bir oyuncu ile görüştüğümüzü söylüyorsa, yalan söylüyordur. Bunu net olarak ifade edeyim."

        "Fenerbahçe’de herkes transferin saha içindeki gidişata göre yapıldığını düşünüyor, iddia ediyor. Örneğin Saracoğlu’nda oynadığımız Vaslui maçının ardından Yobo ve Krasic transferlerini açıklamamız ‘Vaslui’den kötü sonuç alınınca, gündem değiştirmek için transfer yapıldı’ şeklinde yorumlandı."

        "Oysa biz hem Krasic’le hem Yobo ile hem de kulupleriyle neredeyse 1 ay öncesinden anlaşmıştık. Krasic’in menajeri Avusturya kampında takımın oteline geldi. Orada anlaşma sağladık. Aynı şekilde Yobo ile de orada anlaşma yapıldı. Ancak bazi detaylar gorusuldugu için açıklama yapamadık. Bu detaylar aşılınca Vaslui maçının ardından transferleri resmen açıkladık."

        "Fenerbahçe sadece ihtiyacı varsa transfer yapar"

        "Fenerbahçe’de artık esen rüzgara göre transfer yapılmıyor. Herkes, Krasic ve Yobo transferlerini böyle yorumladı. Ancak biz ihtiyacımız olduğunu düşündüğümüz için aldık. Bundan sonra da Şampiyonlar Ligi’ne kalırsak bir yıldız alacağımız konuşuluyor. Ancak böyle bir durum da yok. Fenerbahçe sadece ihtiyacı varsa transfer yapar. Şu anda teknik kadro ve bizler ihtiyaç olduğunu düşünmüyoruz. Elbette bir süre sonra farklı bir gelişme olur ve ihtiyaç doğarsa yine takviye yapabiliriz. Sonuçta transfer Eylül ayına kadar devam ediyor."

        "Milos Krasic transferinde, 7 milyon Euro’luk bonservis mali olarak önemli bir başarı olarak gözüküyor. Ancak Avrupa’da özellikle de İtalya’da sistem zaten böyle işliyor. Juventus Krasic’i, CSKA’dan 15 milyon Euro bonservisle aldı ve 4 yıllık sözleşme yaptı. Yani bonservisine oynatacağı her yıl için 3 milyon 750 bin Euro ödedi. 2 yıl oynattı ve 7 milyon Euro’ya sattı. Juventus bu durumda 8 milyon Euro zarar etmedi. Zaten Krasic’in Avrupa piyasasındaki ederi 7.5 milyon Euro’ydu. Juventus 500 bin Euro zarar etti. Şimdi biz 7’ye aldık ve 4 yıllık sözleşme yaptık. Krasic’in gelecek yıl fiyatı 5 milyon 250 bin Euro olacak, bir sonraki sene 3.5 milyon Euro..."

        "Dia’yı da 6 milyon Euro’ya aldık, 2 yıl oynatıp 4’e sattık. 2 milyon zarar ettik gibi gözükebilir ancak, 2 yıl sözleşmesi kalan Dia’nın bonservisi 3 milyon Euro’dur. Yani biz 1 milyon Euro kar ettik."

        "Mali açıdan önemli işler yapıldı"

        "Transfer döneminde hem kalite hem de ekonomi anlamında önemli adımlar attığımızı düşünüyorum. Aldığımız 4 yerli oyuncunun 3’ü A Milli Takım’da, 1’i de Genç Milli Takım’da oynuyor. Yabancı transferler de kendi milli takımlarında oynuyor."

        "Bonservis harcamalarında gelir/gider olarak yaklaşık 10-13 milyon Euro farklılık olacak. Bu bonservislerin hepsi 3 ya da 4 yıl olarak vadeli. Yani yılda 3-4 milyon Euro gibi bir rakam ödeyeceğiz. Alınan oyuncuların kalitesine bakınca mali açıdan önemli işler yapıldı."

        "Özer, Sezer, Bienvenu..."

        "Özer, Sezer, Bienvenu gibi futbolcularımıza bazı teklifler geliyor. Kendileri de bazı kulüplerle görüşmelerde bulunuyorlar. Takımdan ayrılacak isimler olabilir. Eylül ayına kadar her şey olabilir."

        "A Milli Takım’a 8 futbolcumuz çağrıldı. Bunlar sadece Türk oyuncularımız. Stoch ve Kuyt da Milli takıma gidecek. Sow, Senegal’in maçı iptal olduğu için kalacak. Krasic de Sırbistan Milli Takımı’ndan izinli, burada olacak. Yobo zaten Nijerya Milli Takımı’nın kaptanı. Kadro kalitemiz üst düzeyde."

        "Spartak Moskova’dan çekinmiyoruz. Çünkü biz de kaliteli bir takımız. Milli maçlarla birlikte birçok futbolcumuz 21 günde 7 maç yapmış olacak. Bu elbette yorucu bir süreç. Ancak teknik kadromuzun ve takımımızın bu zorlukları aşabileceğine inanıyorum."

        "Galatasaray maçının ardından alınan 5 maçlık cezada indirim beklemiyoruz. Şifaen bazı başvurularımız oldu ancak sonuç çıkmadı. Cezada indirim beklemiyoruz. Nasıl olsa, kadın ve çocuk taraftarlarımız bizi yalnız bırakmazlar."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ