Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig 'Yıldırım' açıklamalar! - Futbol Haberleri

        HABERTURK.COM SPOR SERVİSİ

        Emre transferi nasıl oldu?

        Fenerbahçe taraftarına yeni müjdeler var mı?

        Yeni sezonda Fenerbahçe'yi kim çalıştıracak?

        Zico'da son durum ne?

        Başka büyük transfer var mı?

        Basında yazılan Fatih Tekke ve Kanoute isimleri gerçekçi mi?

        Fenerbahçe'nin yeni projeleri neler?

        Bu sorular ve daha bir çoğu, FBTV'de yayınlanan ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın konuk olduğu Futbol Zirvesi'nde cevap buldu.HABERTURK.COM SPOR'un derlemesiyle Aziz Yıldırım'ın açıklamaları.

        Konuşmalarına geride kalan sezonda Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde sergilediği performansla başlayan Aziz Yıldırım iyi bir sezon geçirdiklerini ifade etti.

        -ŞAMPİYONLAR LİGİ-

        Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe olarak yanlız futbolda değil, basketbol bayan ve erkeklerde de çeyrek final oynadık ve sporcularımız Avrupa'da başarılı bir sezonu tamamladı. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar kalması ve belki de daha çok inansak finale kadar gidebileceğimiz bir sezonda dünya devlerinden Chelsea'ye elendik. Kurumsal yapı ekonomi ve tesisleşme ve kulübü belli noktalara taşıyarak sportif başarıların da gelmeye başlayacağını biliyorduk. Daha önce birinci turlarda, ön elemelerde elenemeler vardı. Ama 3-4 senedir yapılan katılımlarla Avrupa'da Fenerbahçe hem dersler hem de kazanımlar çıkartmaya başladı. Eksiklerimizi de kulüp içerisinde tamamlayarak bugünlere geldik. Bu trend içerisinde futbolcular, taraftar ve yönetim de üzerine düşeni yapmıştır. Ama önemli olan bu trendi sürdürerek sonunda şampiyon olmak. Bunun için de hepimizi çalışıyoruz."

        -YABANCI KISITLAMASI-

        AZİZ YILDIRIM'DAN YABANCI AÇIKLAMASIVİDEO

        "6+2 sezon başında çıksa Şampiyonlar Ligi'nde daha çok ilerlerdik demek yanlış olur. Önemli olan yabancı oyuncunun kalitesini arttırmak. Yabancıyı neden alalım? Bizim çolcuklarımız yeterliyse yabancı almak gereksiz olur. Bizde U19'a kadar çocuklarımız başarılı ama ondan sonra düşüş başlıyor. Ama bunu değiştirmek lazım. FIFA'nın aldığı kısıtlamaya biz de sıcak bakarız. Bu sayede biz de onlarla eşit mücadele edeceğimiz için mutlu oluruz. Çocuklarımızın kalitesini de üst düzeye çıkartarak elimizden geleni yaparız. Önemli olan şartları bütün ülkelere eşit seviyeye getirmek."

        -CHELSEA EŞLEŞMESİ-

        "Muhakkak ki umutluyduk ve turu geçebilmek anlamında da beklentiler vardı. Ama bir de gerçekler var. Karşı tarafa baktığınızda, her anlamda; maddi anlamda ve futbolcu değerleri anlamında üstün olan taraf Chelsea'ydi. Appiah'ın sakatlığı gibi şanssızlıklar da vardı. Ama yaşamak bile bir umuttur. Geçebilirdik de. Oyun içerisinde karşı taraf stresliydi ama yapamadık, faydalanamadık. Ama bu da ilerikli yıllar için büyük tecrübedir. Geleceğe doğru iyi bir tecrübe kazandığımızı söyleyebilirim."

        -FİNAL OUR MU?-

        "Evet Şampiyonlar Ligi'nde yabancı kuralı değişiklikleri beklediğimiz gibi olmasa da final olur. Ama bu konuya daha derin bakmak lazım. Futbol Federasyonu'nun Türkiye'de radikal kararlar alması lazım. Hasan Doğan ve yönetiminin de bu konuyla ilgili çalıştığını biliyorum. Avrupa'da bir çok Türk çocuğu var. Bunları duyuyoruz. Orada 18-19 yaşlarında çocukların liglerde oynamaya başladıklarını görüyoruz ve bizlere de teklif ediyorlar biz de takip ediyoruz. Büyük kulüplere yani birinci liglerde bir alt yapı oluşması lazım. Türkiye'de çok fazla lig takımı var. Liglerin daha düzenli kurulması lazım. Buradan başlayarak radikal kararlar alınmalı ve profesyonel yöneticiler getirilmeli. Bunun içerisinde kulüp yapıları, hakemler dahil. Bugün başkanlar geliyor parayı harcıyor ve sonra gelen başkan ne yapsın: borçları mı ödesin, futbolcu mu alsın. Ama artık UEFA'da daha iyi takip edecek ve kulüplerimiz de daha dikkali olacak. Fenerbahçe herşeyi yapmasına rağmen 5 bin frank ceza yedi. Zannedersem Beşiktaş ve Galatasaray da yedi. Federasyon da yedi. Ama zaman içerisinde bunlar düzelince daha iyi olacak. Bu yıl radikal kararlarla gelecek iyi oyuncularla birlikte biz de Beşiktaş da Galatasaray da daha iyi yerlere gideriz. Tüm Türk toplumu olarak artık Avrupa'da başarılı olmak istiyoruz. Bu yola artık girilmiştir. Kurallara uyulacak, mecburlar; yoksa öncü puan silinir sonra da men edilir. Zoru görünce bizler de yaparız."

        -TURKCELL SÜPER LİG-

        "Hem ben hem de yönetimdeki arkadaşlarımızı bu sene şampiyon olamadığımız için çok üzüldük. Belki de Denizli'de kaybettiğimiz şampiyonluktan daha çok üzüldük. Çünkü çok iyi bir kadro oluşturduk. Bana göre oyuncuların iyi konsantre olamamaları, Avrupa'da daha iyi oynayıp pazar paylarını arttırma çalışmaları başarısız olmamıza sebep oldu. Ama bir Alex'in en az bizler kadar üzülmesi beni geleceğe yönelik umutlandırıyor. Fenerbahçe'nin her sene şampiyonluğa oynaması için bütün yönetim olarak çalışıyoruz. Üzülüyorum çünkü kadro olarak da, yönetim olarak da Türkiye'nin en iyisiziyiz. En iyilerin olduğu yerde ben de buna tahammül edemiyorum. Herşeyiniz var ama başaramıyorsanız bir yerde bir eksiklik var demektir. Ben eksikliği biliyorum. Ve bunu gidereceğim. Bazen fazla rahatlık olmuyor bunu gidereceğim."

        -ANTRENÖR KULÜP İLİŞKİSİ-

        "Olaya geniş açıdan bakmak lazım. Müdahele etmekten öte sorumluluklara bakmak lazım. Ben Başkan ve Yönetim Kurulu delegelerden yetki alarak görev yapan insanlar. Sorumlulukları gereği de müdahele edecekler ve ediyorlar. Genel Yayın Yönetmenleri her sabah toplantı yaparlar; şunu şöyle yapalım diye. Bu Dünya'nın her yerinde böyledir bozulmaz. Türkiye'de artık kurumlar çalışıyor. Belli kurumlara görevler vereceksiniz ve siz de denetleyeceksiniz. Siz de Genel Kurul'a geldiğiniz de şampiyonsanız alkışlanırsınız. Biz hata yaptık. Nerede yaptık? Şimdi dışardan bir antrenör buluyorsunuz ve hiç bir şey anlatmıyorsunuz, 20 oyuncu verip şampiyon ol diyorsunuz. Olabilir mi? Olamaz. Her şeyi anlatacaksınız. Bizim medya tutturmuş, "başkan soyunma odasına gitmez" Ne demek gitmez. Başkan kontrolü elde tutacaktır. Bu yetkiyi vermişler, kullanacaksınız. Sonra siz hesap veriyorsunuz. Herkesin mantelitesi farklıdır. Bir Brezilyalı'nın ki farklıdır, İngiliz'in ki farklıdır. Ama önemli olan mefaatler içerisinde her zaman karşılıklı oturup konuşarak bunlar aşmalıyız."

        -ŞİMDİ GİTMESİN DENİYOR-

        "Anlattık bizim takım böyle oldu. Zico'ya herşeyi gösterdik. Daum ile de herşeyi konuşmuştuk, düşüncelerimizi söyledik; ilk yıl ümitlerle fazla para harcamadan çalışıp sonra yıldızları alarak devam edeceğiz dedik. Zico'ya da yaptık aynısını. İlk geldiğinde "Stajyer Antrenör" diyorlardı. Şimdi ise basın "gitmesin" diyor."

        -SAKATLIKLAR-

        "Mesela Deniz Barış, kasığından sakatlandı, kimseye söylemiyor. 15 günde düzelir dendi ama olmadı. Appiah sezon içerİsinde sakatlandı ve ameliyat oldu. Doktorla ben de konuştum iyi bir çalışma yapması lazım ama yapmadı ve bu işler böyle uzadı. Roberto Carlos da sakatlandı ama illa oynayacağım diye Kayseri maçında oynadı ama kötü oynadı çünkü hazır değildi. Çok oynamak istemesinden dolayı problem oldu. Sonra da sezonu kapattı. Burada profesyonellik önemli. O'nu gibi bir oyuncu bile buradaki atmosferden etkilendi. İnşallah sezon başında da gelecek ve oynayacak. Burada suç doktorlarda demek yanlış. Gerekirse daha çok yatırım yapacağız. Kulüp doktoru gider durumu anlatır ve gerekenler de yapılır. Yeni dönemde doktorlar ile ilgili daha sıkı ve denetim yapacağız. Büyük bir yatırım ve gereken harcamaları yaparak bu işi de yapacağız."

        -HEP DESTEK TAM DESTEK-

        "Önce taraftara çok teşekkür ediyorum. Ben Aziz Yıldırım'ım. 10 senedir Başkanlık yapıyorum. Yanımda 8 senedir görev yapan arkadaşlarım var. Bizler de bırakacağız. Biz Fenerbahçeli olduğumuz için geldik. Biz Fenerbahçe'yi iyi yerlere taşımak için söylemlerde bulunduk. Ve Fenerbahçe'de bir değişim oluşmaya başladı. Fenerbahçeliler de takımlarına sahip olmaya başladılar. Feneriumları açtık. 50 trilyon bütçesi var. Tarafar Kart dedik, bir sürü üyesi var. Bu harcamalardaki esas amaçlar Fenerbahçe'ye desket olmak bunu biliyoruz. Burada Fenerbahçe'ye destek olma yarışı başladı. Bu sene şu anda 23.261 kombine satıldı ve geçen yıl da toplam 24 bindi. Yani bir kaç ghün içerisinde geçen yılı tamamlayacağız. Yani basının dediği gibi, "Fenerbahçe topçu aldı kombine patladı" yanlış. Fenerbahçeli doğru yapıyor. Bu sene 26 binlere geliriz ve sponsorlarla da 30 bini bulacağımızı tahmin ediyorum. Rakip takımın olduğu yerde ise kombine satmayacağız. O zaman başınız ağrayabilir. Ama onun dışında 3 tirbünde tamamen kombine. İsteyen istediği yeri alabilir. Önemli olan vatandaş aldığı kombinenin yerinde oturabilmeli. Bu da başkan ve yönetimin görevi. Benim görevim. Sürekli şikayet mektubu alıyoruz. O yüzden tribünlere inip çıkıyoruz. Bizler Avrupalı gibi olmalıyız ve bunu yaratıyoruz. Bunu sağlamamız lazım ki 50 binlere çıkalım. İnsanlar aldığı yerde değil mesela Fenerium üste gidiyor. Bunu değiştireceğiz. Herkese çok teşekkür ediyorum. Artık oyuncuya bağlı değiliz. Bunun da böyle bilinmesi lazım. Kim "ben Fenerbahçeliyim" diyorsa bu kulübün sahibiridir. Onların yaptığı katkıları da başka türlü değerlendirmek yanlıştır. Ayıptır."

        -KÜFÜR-

        "Yıllardır mücadele ediyoruz küfürle. Avrupa'da herkes içki içiyor. Gidiyoruz maça herkes içiyor ama taşkınlık yok. Taşkınlık yapanı hemen tespit ediyorlar ve maça almıyorlar, atıyorlar. Burada uygulama yapılıyor ama tam olmuyor. Burada bazı insanlar var mesela emniyet de öyle çok iyi çalışıyor, teşekkür etmemiz lazım. Zamanla bunu tam anlamıyla çözeceğiz. Stadın etrafında lokantalar var; gidiyorlar eğleniyorlar ve biz de mutlu oluyoruz ama orada aileler bile küfür ediyor. Maalesef bunlar oluyor. Bir lokantada Galatasaray-Fenerbahçe maçı vardı. Yer ayırttım ama misafirlerim geldiler ve "çok rahatsız olduk, çok fazla küfür vardı" dediler. Bunların önlenmesi lazım. Lokanta sahiplerinden de rica ettim. Önleyelim dedim. Bizim tribünlerde bir tek bir grubun yaptığı bir küfür var, çok yanlış. Buradan da söylüyorum kessinler. Ceza yiyoruz. Böyle olmaz. Taraftar takımına ceza aldırmaz. Ama bu sene azaldı bunu da söylemem lazım. Fenerbahçe'de de yok denemez ama çok azaldı. En üst seviyede bilet alıp gelenler de yapıyor. Bu çok yanlış. Bu sene de bunları duyarsam biletlerini iptal edeceğim. Bunu buradan da söylüyorum."

        -MEDYA İLİŞKİLERİ-

        "Trajı yükselmek için bazı haberler yapmak lazım." diyorlar. Mesela geçen gün Fatih Terim ded, önce yazıyorsunuz, sonra bana soruyorsunuz diye. Eskiden bir Dereağzı vardı, başka yer yoktu. Oraya gelen gazeteciler de %80 doğru haber yaparlardı ve sürekli yönetici ve başkanlarla birlikte olurdular. Ama zaman ilerledikçe kulüpler büyümeye başladı ve kurusallık başladı. Bazı şeylerin de gizli olması lazım. Maddi konular ve anlaşmalarla ilgili. Rakamlar doğru olmadığında ya da olduğunda sorunlar olur. Şubat'tan bu yana Fenerbahçe 110 futbolcu ve antrenör almış. Mesela Kanoute, "Kanoute imzaladı ve imzası başkanın kasasında" yazdılar. Şimdi bunu yazınca, almayada niyetli olsanız olmaz. Bu haberi onlar hemen alıyorlar. Mesela 15 milyon euro yazıyorlar ama bu rakamı onlar da biliyor ve sizin pazarlık gücünüz bitiyor. Tamam yazarsın "Fenerbahçe görüşüyor" dersin ama rakama girmezsin.

        -HAKEM HATALARI-

        "Söylüyorlar durmadan; "Fenerbahçe medyası" diye. Ben 10 sendir başkanım, kimler "Fenerbahçe medyası" çözemedim. En ufak Fenerbahçe ile ilgili haber abartılıyor, aleyhine kullanılıyor. Tam tersine Fenerbahçe aleyhine bir medya var. Fenerbahçe'ye muhalefet yapılmasına uğraşılan bir medya yaratılmaya çalışılıyor. Geçen sene de aynısı oldu. Fenerbahçe'nin kadrosu çok iyi çok güçlü. Baksanıza onlar da kaç yabancı almış, kaçından faydalanabiliyor. Bu şekilde yorum yapın, karşılaştırın. Ama hep Fenerbahçe'nin aşağı gitmesi için yapılan çabalar. Hakemler, onlar da etki altında kalıyor. İnsan onlarda. Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray seyircisi Ali Sami Yen'de. 7 daika onlar 3 dakika da bizimkiler küfür etti. Sahaya pankartla çıktılar, "burada küfür yok" diye. Bu ne... Ama inşallah bu ilişkiler de düzelecek. Artık çağ atladık. İlla haber yapacağız diye haber yapmamalılar. Onlar da çağa ayak uydurmalı. Bu arada her türlü soruya da kulüpten sorulunca cevap veriliyor. Bu eleştiri de belli bir kesime. Özellikle spor gazetelerindeki haberler büyük gazeteleri de bozuyor. Onlar yazınca diğerleri de yazıyor ve hatalar artıyor."

        -AMATÖR BRANŞLAR-

        "Biliyorsunuz, hep diyoruz. Fenerbahçe Futbol Takım değil, Fenerbahçe Spor Kulübü. Biz "Dünya Takımı olacağız" demedik, "Dünya Kulübü olacağız" dedik. Kürek takımını kutluyorum. Kürek 80 küsür yıldır faaliyette olan geleneksel bir branşımız. Hepsine teşekkür ediyoruz. Geçen sene kaybettiler üzüldük ama bu sene kazandılar sevindik. Her sene devam eder inşallah. Her branşta istiyoruz bunları, bu da tesislerle olur, tesis yaptık ama yetersiz kalmaya başladı, yeni tesisler yapacağız. Bir de maddi yapı var. Eskiden zorlanıyorduk onlara sponsor bulmaya ama artık bulyoruz. Erkek Basketbol Takımı da inşallah bizleri mutlu edecek. Herkesi o maça bekliyoruz. Bu bir kaç senedir voleybolda hem erkeklerde hem de bayanlarda gençlerde-yıldızlarda-büyüklerde şampiyonluklar oldu. Ve bir kaç da çok önemli genç var. Bunlar övünç kaynağımızdır. Yüzmeye bakıyorsunuz; yine şampyion. Atletizmde büyük bir atağa geçtik. Enka ile birlikte lokomotif biziz. Fenerbahçe olmasa atletizm olmaz. Masa Tenisinde de şampiyon olacaklar. Boks da kulübün her sene birinci olan takımı. Yelken şubesi yine yanı şekilde. Hep başarılarla dolu. Yüzücilerimiz hep birinci oluyor. Bu sporcularımız her yerde Türkiye'yi temsil ediyor. Bunlara daha çok yatırım yapmak lazım. Bu da sponsorlarla olur. Sponsorluk yasasında eksiklikler var. Düzelterek kaynak aktarmaya devam etmek lazım."

        "Amatör şubelere bakan herkese çok teşekkür ediyoruz. Hepsi görevlerini çok iyi yapıyor. Sporcularımıza ve ailelerine de çok teşekkür ediyoruz. Sabah 6'da çocuklarını getiriyorlar ve akşam okul sonrasında da yapıyorlar. Ailelerin emeği de çok büyük. Bütün sporcularımızı buradan tebrik ediyoru. Olimpiyatlara gidecek olan sporcularımızın sayısı da artabilir. Sonuçta Fenerbahçe Spor Kulübü Olimpiyatlara bir çok sporcu gönderen bir övünç kaynağıdır. Biz 7-8 senedir devlet büyüklerine arz ettik; gereken düzeltmelerle amatör branşlar patlama yapar. Diyoruz ki sporcudan kesilen verginin bir yerde toplanması ve amatör branşara yapılan yatırımında vergiden düşürülmesi. İnşallah Türkiye olarak amatör branşlarda büyük bir atılım yaparız"

        -FENERBAHÇE'NİN BÜTÇESİ VE FORBES-

        "Fenerbahçe'nin eski parayla 300 trilyonluk bir bütçesi var. 2007'de 30 trilyon vergi ödedik komple Fenerbahçe Kulübü olarak. 16 trilyonluk bir bütçeden burala ulaşarak Forbes'a kadar gelen bir başarı öyküsü. Fenerbahçe gücünün %20'sini harcıyor. Bu tam olabilir. Fenerbahçe Sportif AŞ, orada Fenerbahçe'nin taahüt ettiği gelirler var. Orada gelir 40 triklyon civarında. Ama bütçe 300. Herşeyi oraya vermedik. Bugünün piyasa değerleriyle 5-6 milyar dolar olur dedim. Bir açtığımızda 200 milyon dolardı ve şimdi 1.10 milyar dolarlara geldi değerimiz. Benim beklentim bunun devamlı olarak yükselmesi. Halka arzdan ödemesi gerekenleri de zamanında ödyeceği için gittikçe de büyüyecektir."

        -HEDEF 1 MİLYON ÜYE-

        "Bu konuyla ilgili bir toplantı yaptık. Avukatlarla birlikte. 6-7 arkadaşla bir çalışma yaptık 2-3 ay önce. Daha sonra toplanamadık. Ama bu ay içerisinde bir daha toplanacağız. Ben Fenerbahçe'nin bir potansiyeli olduğuna inanıyorum. Gücü de taraftarı. Fenerbahçe'ye destek veren taraftarının bir şekilde üye olması gerektiğine de inanıyorum. Bugün 10 milyara üye yapmaya kalktığınızda herkes bunu veremez. Fenerbahçe'nin büyümesi için 1 milyonluk potansiyele çıkalım ve dünyada bir ilki yapalım. Daha önce 15 bin küsür üyemiz vardı. Aralarında vefat edenler oldu. Allah rahmet eğlesin. Onların haklarını çiğenedem bir çözüm bulmamız lazım. Seçime gidince de bir sorun olur, onu da formalize etmek lazım. Ama bu şekilde Fenerbahçe büyür. Bu şekilde 1 milyon kişiyi 1 milyardan yaparsanız.1 milyar dolar eder. 5 yıl süre verilebilir. Bu şekildene Milan ne de Real Madrid Fenerbahçe'nin önünde duramaz. Maddi bir kaynak olur, yatırımlar yapılır. Transfer harcanmaz. Bunlar olur mu? Genel Kurul kararıdır. Onlara saygımız sonsuz. Ama Fenerbahçe'yi büyütmenin yolu budur. Stad geliri; mesela 50 milyon dolar. Maksimum 60-70 olur.Televizyon geliri mesela geçen sene 16-18 arasında bir bedel aldık. Artarsa da senede 1-2 milyon artar. Yani senede 1-2 üzerine koyarsınız daha fazla olmaz. Biz 250 milyonu yakaladık. Seneye 350 olur ama ondan sonra 1-2 artar. Ama dediklerimle milyar dolar sınırında, bankaya koysanız bile olur. Taraftar kulübüne sahip çıkmaktadır. Bu 13-15 bin kişinin buna evet demesi lazım. Çalışmayı yapacağız, Genel Kurul'a sunacağız. Karar onlarındır."

        -FENERIUM-

        "Şimdi 62 tane örnek mağazası var. 370'e yakın da yerde satışa sunuyoruz ürünlerimizi. Çalışanları da buradan tebrik ediyoruz. Zamanında her ürünü sunuyorlar. Sıkıntılar da tabii ki olur. Sahte ürün meselesi gibi. Taraftar çok bilinçlendi. Hep Fenerium'dan almaya çalışıyorlar ürünleri. Şu anda 1100 dava devam ediyor. Ama mahkemeye gidince de dava çok olduğu için uzun sürüyor. Taraftara söylüyoruz, bize ihbar etsinler ve ürünlerini de Fenerium'dan alsınlar. Yapanlara da söylüyorum bu sahteciliğin üzerine daha da çok gideceğiz."

        -PROJELER-

        "Kapalı salonla ilgili müracatlar yapıldı. 1-2 ay içerisinde herşey bitmiş olacak. Projeler de hazılanıyor. %100 diyebilirim temelini bu sene atacağız. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın da bir ayağı burada yapılacak. Hem voleybol hem de basketbola hizmet edecek. Yanında bir kapalı yüzme havuzu olacak. Bunun dışında sadece sosyal üyelere hizmet edecek olan Dereağzı'ndaki havuzu 15 Haziran'da açıyoruz. Fauk Ilgaz'daki eski tesisleri butik otele çevirdik. Ankara'daki tesis başladı ve hızla yapılıyor. Amacımız orayı Fenerbahçe'ye yük olmadan tamamlamak. 31 Aralık'ta hizmete gireceğini tahmin ediyorum. Orası da Faruk Ilgaz'a benzeyen modern ve güzel bir tesis olacak. Tesislerde İş Merkeziiçin Anıtlar Kurulu'nda bir çalışmamız var. O da tamamlanınca başlayacağız. Acıbadem biliyorsunuz Voleybol Takımımızın sponsoru. Caferağa'da salon küçük, orayı belediyenin de izniyle büyüymek istiyoruz. Ve İstanbul'da herkese hizmet eden bir tesis yapmak istiyoruz. Acıbadem'de orayı üstlenmek istedi. Brürokratik engelleri aşabilirsek orayı da yapacağız."

        -KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI-

        "Benim olduğum her yerde Fenerbahçeliler'in dışındakiler rahatsız olur. Bu çok doğal. Başkan olmam için çok rica edenler oldu. Sayın İlhan Cavcav'dan sonra da kulübünde en uzun süre başkan olan benim. Toparlayabileceğimizi söyledik. Orayı da kuvvetli bir güç haline getirebilmek için kabul ettik ve bunu da başaracağım. Bütün ülke sporunun sadece futbol değil gerekirse diğer branşlarda da çalışmasını sağlayacağız. Orada iyi şeyler olacak."

        -TRANSFER-

        "Transfer yaparken önce nereye oyuncu gerektiğini teknik direktör ile konulşuyoryuz. Bazıları vardır değerli ve kadronuzda gösmet istersiniz. Biz sezon bitince değil bir yıl boyunca istediğimiz oyuncuyla ilgili çalışırız. Bütün transferlerimiz de böyledir. Uzun ve sabırlı çalışmalardır."

        -EMRE BELÖZOĞLU-

        AZİZ YILDIRIM AÇIKLADI: EMRE F.BAHÇE'DE!VİDEO

        "Emre'yi 3 yıl önce almak için Inter'e gittim ve transfer etmek istiyorduk. Futbol kaliteli oyuncularla oynanır. Kaliteli oyuncular yoksa futbol olmaz, başarı tesadüf olur. O gün kazanırsınız ama diğer gün kaybedersiniz. Bunu sağlamak için de kadromuzda kaliteli oyuncu istiyoruz. Ben yabancı hayranı değilim. Takımımızı düşünüyoruz. O yüzden yabanmcı serbest kalsın diyorum. Hiç Fenerbahçe'de oynayamayacak oyuncu getirdik mi? Bugün Lugano desen İtalyan kulüpleri istiyor. Biz kabul etmiyoruz. Çıkış noktamız bu. Ben Emre'yi 3 yıl önce düşünüyordum. Kulübü ile anlaşma yapıldı. 4 yıllık yapıldı. 4.5 milyon Euro bonservis bedelidir. Bu hafta mali çalışma yapıldı haftaya yollanacak ve gerekli anlaşma aşamasını da oyuncunun menajeriyle yapacağız. Herhalde Temmuz'da da kampa katılır. Menajeriyle olan pazarlıkta 6-7 yöneticiydik. Bonservisini almaya Neşet bey gitti. Sabah gitti akşama döndü. Bunlar vardı ama basına yansımadı çok iyi bir çalışma yapıldı."

        -FATİH TERİM VE ZİCO-

        "Sayın Fatih Terim gibi bir düşüncemiz yok. Zico ile görüşmemiz devam ediyor. Avukatı da burada. Ben geçen sene kaybedilen şampiyonluğu kabul edemiyorum, etmiyorum. Yürüye yürüye şampiyon olmamız lazımdı. Seneye bu hatalar olmaz. Anlaşabilir de anlaşamayabilir de. Ben getirdiğimde kimse Zico'yu tanımıyordu. Bugün de devam eder ve konuşmaların ardnıodan neticeye ulaşırsak yönetim olarak yine destek oluruz. Bunlar küçük konular tahmn ediyorum çözülür ama çözülmesse de sorun olmaz. Fenerbahçe için kolay konular."

        -SEMİH-AURELİO-

        "Semih ile iki ay oluyor önce anlaştık. Transfer sezonu açılında da federasyona sunacağız. Marco ile herkes konuşabilir. Alabilen alır. Herkes konuşabilir. Bunları aşacağız. Katii olmamak lazım, değişim olmalı. Benim kafamda da var. Şu gelse iyi olur diyebileceğim. Önümüzdeki günlerde de böyle bir açıklama yapabiliriz. Kalite yükselecekse gelsin ya da gitsin. Ben bendekinden daha kötüsünü almam. Bu takıma katkı yapacaksa alırız. Takımında iyi oyuncuyu, kopması zor olan oyuncusu almak hemen olmaz. Zama gerekir. İsimsiz birilerini hemen al getir bu iş değil."

        -MALDONADO-

        "Mesela Maldonado çok iyi oyuncuydu burada oynayamadı. 2 sene önce de alacaktık ama o zaman olmadı. Cruzeiro'da Alex ile birlikte oldu ve şampiyon oldular. Fenerbahçe'de mukavelesi var ve 1 yılı daha var. Şu anda Fenerbahçe'nin oyuncusudur."

        -SEVILLA FORVETİ-

        "İddia ediyorum, bizim defans Sevilla'da olsa onlar ve onların forveti de biz de olsa kupayı biz kaldırırdık."

        -3 FORVET VAR.BİRİ KESİN ALINACAK-

        "Buradan söylüyorum 3 forvet ile görüşme yapıyoruz. 2'si basında hiç çıkmadı. Birini kesin alacağız."

        İŞTE AZİZ YILDIRIM'DAN 3 FORVET AÇIKLAMASIVİDEO

        "Appiah ile FIFA'lık bir davamız var. Bakalım oradan ne oalcak? Ben Kezman'ın da kalmasını istiyorum. 2 sene de geçti artık burayı tanıyor. O artık 2.5 milyon euro alacak. Öyle paralar da yok. Biz oyuncuyu takasta kullanmayacağız. Ben oyuncumu takasta kullanmam. Oyuncumuz değerlidir. Hem nakit hem oyuncu o zaman anlarım ama aksi taktirde olmaz."

        "Fenerbahçeliler rahat olsun, geçen yıldan daha başarılı olabilecek bir takım için çalışıyoruz."

        -NİHAT KAHVECİ-

        "Nihat'la ilgili ve ismi olan yerli Türk oyuncuların hengisini alabilirsek almak isterim. Çünkü 2012'de yabancı oyuncu kıstasının aşağı inecek olması şimdiden hazırlık yapmamız gerektiği anlamını taşıyor. Ben yerli kalitemi yükseltirsem de bugün Barcelona Real Madrid gibi 15-16 yaşında yetenekleri alıp satacağım. Ama bunun için de yerli kaliteli oyuncun olması lazım."

        -KANOUTE, ETO'O-

        KANOUTE AÇIKLAMASIVİDEO

        "Herhangi ciddi bir çalışma yapmadık. Bizim aradığımız santrafor olayında o üçünden biri olmasa o zaman çalışmalara bakarız. Eto'o 40 milyon eurodur. Biri verise memnuniyetle kabul ederiz."

        -SERDAR KULBİLGE-

        "Federasyon 18 kişilik kadrıoda 2 alt takımdan teişmiş oyuncu kuralı koydu. 18'de biz de Volkan ile Gürhan'ı kullanabiliyoruz. Ya da Paf'tan birini almamız lazım ki kadro tamamlansın diye. Paf'dan almak tam olmuyor çünkü sahada kullanacağın oyuncu seçeneği azalıyor. Hocalar da riski az olan kaleci mevkiinde bunu kullanmak istiyor. Volkan çok iyi ama daha çalışması lazım. Volkan ile tek olmak biraz riskli. Ama bunu zamana bırakıyoruz. Yerli yabancı farketmez çözebiliriz. Serdar geldi ve yüksek bedel istedi. Ben Kulüpler Birliği'nde bunu konuştum. Kulüpler bir araya gelerek de bir yöntem belirlememiz lazım. Mesela Mehmet Yozgatlı 700 bin alıyordu, geldi 2-2.5 istedi. 900 alan Serdar'ı menajeri 1,8-1,9 lardan bahsetti ve konuşmadık konuyu kapattık."

        -ÖNDER TURACI-

        "Önder gekldi, hocadan şikayetçi. Şans bulamıyor diye. Halbuki zamanında şans aldı. Edu civarında para alıyordu. 1,8'lerde istedi ve olmadı. Ve Moskova'ya gitti ve imzaladı."

        AZİZ YILDIRIM'DAN ÖNDER AÇIKLAMASIVİDEO

        "Gökhan son derece yetenekli. Kendisine daha da iyi baklmalı. Sağ-sol beke de bakıyoruz, yetenekli isimler var. Takımdan kimseyi de vermeyi düşünmüyoruz. "

        -SHEVA-

        "Mesela Shevchenko 9-10 milyon euro alıyor. Fenerbahçe verebilir mi? Veremez. 3 sene anlaşma ister 30 etti. Hadi bonservisine hatır işi yaptık 20'ye aldık. Bu işler nasıl olacak? Ama basına bakarsanız, imzası kasamda duruyor(!)"

        SHEVCHENKO AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINVİDEO

        -UEFA FİNALİ-

        "Final seneye olacağı için UEFA çok titiz. Şiklayet olabilir, tersli olablir. O yüğzden bu sene bu işle girmeyeceğiz. Ama finalin ardından kapatma işlerine ve akustik işlerine başlayacağız. Dışarıdan da daha da güzelleştireceğiz. Şu anda otopark sorununu çözemedik. Kenan Evren yıkılacak, orada canlı yayın arabaları olacak ve Salı Pazarı'nda da otopark olacaktı. Şu anda buralarda sorunlar var. Önce finali atlatacağız sonra stadyuma eklemeler yapacağız."

        -TARAFTARA TEŞEKKÜR VE 27 MİLYON EURO'LUK BÜTÇE-

        "Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Herşeyin daha iyi olması için elimizden geleni yapıyoruz. Ama takım yenildiğinde, futbolcu sabah çıkıyor dolaşıyor ama biz evimizden çıkmıyyoruz, yataktan çıkamıyoruz. Fenerbahçe taraftarı çok rahat olsun. Yönetim çok güçlüdür. Bu sene için 25-27 milyon euroluk bedel ayırdık yeni oyuncuya. 7'şerden alsak, 4 eder ve bütçe etkilenmiyor. O yüzden taraftar çok rahat olsun. Küfürü çözelim. Kombineler de geldiğimiz noktaları gösterdi. Küfürü de keselim tamamen. Oyuncuları da zor duruma sokmayalım. Bir çoğu çocuğumuz yaşında, onlar da insan. Fenerbahçe söylediğim şekilde büyüyecektir. Artık bir yola girmiştir. Kimse merak etmesin. İnşallah yeni sezon beklentilerimize cevap veren başarılı bir sezon olacaktır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ