Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin eski milli futbolcusu ve kulüp genel müdürü Serkan Acar, 65 yaşında İstanbul'da öldü - Fenerbahçe Haberleri

        Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Derin bir üzüntü yaşıyoruz. Serkan ağabeyimize Allah'tan rahmet, Acar Ailesi, sevenleri ve tüm Fenerbahçe camiasına baş sağlığı dileriz" denildi.

        Bir süredir kanser tedavisi gören Serkan Acar'ın cenazesinin yarın Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

        ADI FENERBAHÇE KULÜBÜ İLE ÖZDEŞLEŞMİŞTİ

        Serkan Acar, 31 Ağustos 1948'de Ankara'da doğdu. Fenerbahçe'nin futbol altyapısından yetişen ve henüz 17 yaşında A takım formasını giyen, kaptanlığını, bir dönem de menajerliğini yapan Acar, sarı-lacivertli formayla 295 maça çıktı, 13 gol attı.

        14 yılı faal futbolculuk olmak üzere yaklaşık 47 yıl Fenerbahçe Kulübü'nde görev alan Serkan Acar, 1967-68, 1969-70, 1973-74, 1974-75 ve 1977-78 sezonlarında lig şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe'nin kadrolarında yer aldı.

        1979 yılına kadar Fenerbahçe'de oynayan Serkan Acar, 1979-80 sezonundan bu yana da menajerlik, kulüp müdürlüğü ve idari koordinatörlük görevleriyle camianın içinde yer aldı, bu süreçte 9 ayrı kulüp başkanıyla çalıştı.

        Son olarak Fenerbahçe Kulübü'nün genel müdürü olarak görev yapan, Türk sinemasının çocuk yıldızlarından Zeynep Değirmencioğlu (Ayşecik) ile evli Serkan Acar, Erkan ve Volkan isimli iki çocuk babasıydı.

        YILDIRIM'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Fenerbahçe'nin eski milli futbolcusu ve kulüp genel müdürü Serkan Acar'ın vefatı nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel başsağlığı mesajı yayımladı. Aziz Yıldırım'ın, sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan "Değerli kardeşim Serkan Acar'a" başlıklı mesajında şu ifadeler yer aldı:

        "Dostum, arkadaşım, kardeşim Serkan Acar'ı kaybetmenin tarifsiz üzüntüsünü yaşıyorum. Bizi bir araya getiren Fenerbahçe çatısı altında, kulübümüze uzun yıllar boyunca yan yana hizmet ettik, mesai arkadaşı olduk. Hayatını Fenerbahçe'ye adamış, Fenerbahçe sevgisi ile yaşamış, yarım asra yakın süredir bu renklere hizmet etmiş kardeşim Serkan Acar'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun."

        TURGAY DEMİREL'DEN MESAJ

        Turgay Demirel'in Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında ise şöyle denildi:

        "Fenerbahçe Spor Kulübü'nde uzun yıllar sporcu ve daha sonra yönetici olarak büyük hizmetlerde bulunan Serkan Acar'ın vefatından derin bir üzüntü duydum. Herkesin sevdiği ve saydığı, davranışlarıyla her zaman örnek olarak alınması gereken, Türk sporunda ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nde eksikliği her zaman hissedilecek çok değerli bir spor adamını kaybettik. Basketbol camiası adına merhum Serkan Acar'a Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı dilerim."

        Bu arada, Türkiye Basketbol Federasyonu da Acar için ayrı bir başsağlığı mesajı yayımladı.

        DEREAĞZI'NDA TÖREN YAPILACAK

        Serkan Acar için Fenerbahçe Kulübü'nün Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde yarın saat 14.30'da tören düzenlenecek.

        Törenin ardından ikindi namazına müteakip Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Acar'ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ