Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaraylı Eboue ve Semih Kaya'dan önemli açıklamalar - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray savunmasının iki önemli ismi Emmanuel Eboue ve Semih Kaya, NtvSpor'a konuştu. Eboue, özellikle ırkçılık konusunda önemli açıklamalar yaptı. Eboue'nin konuşması şöyle:

        "Tanrıya, teknik ekibe, taraftara, bize şampiyonluk yolunda yardım eden herkese teşekkürler. Şampiyonluğu hak ettik. Sezonun genelinde iyiydik. Semih'le geçen seneden beri tanışıyoruz. Onu küçük kardeşim gibi görüyorum. Çok iyi bir insan. Birlikte çok eğleniyoruz. Onu mutlu etmeye çalışıyorum. Üzgün görünce espriler yapıyorum. 2006 yılında Bernabeu'da Arsenal formasıyla Real'e karşı oynadık. Zidane'ın efsane olduğunu biliyorduk. O karşılaşmadan önce Zidane'ı övüyorlardı. Ona karşı en iyi maçlarımdan birini oynadım. Tanrıya şükrediyorum. Bana sinirlenmişti, performansım nedeniyle. Maçtan sonra beni çok beğendiğini söyledi. Ona karşı elimden geleni yaptığımı ve özür dilediğimi söyledim. Bana imzalı formasını verdi. Drogba, ülkemizde ve Afrika'da sembol bir isim. Sadece o değil birçok sembol oyuncu var. Eto'o, Kanoute ve Toure de öyle... Ama Drogba'nın ayrı yeri var. Buraya geleceğini duyunca çok sevindim. Takıma çok çabuk uyum sağladı. Burada rahat olması için elimizden geleni yaptık. Fenerbahçe maçına gittiğimizde elimizden gelenin en iyisini yapmak istedik. Tanrı başka yönde olmasını istedi. Kazanamayabilirsiniz. Hayal kırıklığına uğradım tabii ki. Bu ligi herkes seyrediyor tabii ki. Bana yapılan tezahüratlar beni çok üzdü gerçekten. Maç kazanmak o kadar da önemli değil. Ama bu hareketlerin ligin değeri adına çok kötü. Ben Türkiye Ligi'nin dünyanın en iyi liglerinden olduğunu düşünüyorum. Yapacak bir şey yok. Bunları unutmalıyız. Maalesef hoş bir olay değildi. Bunun iyi bir olay olmadığını söylüyorum. Lig adına iyi bir şey değil. Sakin olmalıyız. Beşiktaş maçında da benzer şeyler söylenmişti. Ben bunun futbol olduğunu söylemiştim. Buna hazırlıklı olmalıyım. Bu ligde bunun olmasına üzüldüm. Tabii ki transfer olacak oyuncular ligin durumunu soruyor. Hoş bir durum değil tabii ki."

        SEMİH KAYA: KARİYERİM BİTEBİLİRDİ

        Semih Kaya da ligi değerlendirdi ve Galatasaray'daki ilk döneminde yaşadıklarında söz etti. Semih'in açıklamaları şu şekilde:

        "Eboue'yi gerçekten çok seviyoruz. Takımımızın neşe kaynağı. Bizi üzgün görmek istemiyor. Bize çok büyük katkıları oldu. Bu sene de lig ve Avrupa'da iyi yerler ulaştık. Herkesin emeği var. Teşekkür ediyorum katkısı olanlara. Benim adıma da sezon iyi geçti. Bazen bocalama oldu. Ben de bunun farkındaydım. Kötü dönemler olabiliyor. Altında kalkabildiğimi düşünüyorum. İki kulvarda da başarılı olduk. Önümüzdeki sezon daha da iyi olacağız. Altyapıda talihsiz olaylar yaşadım. Çapraz bağım koptu, beyin ameliyatı oldum. Alt lige gidince daha çok çalıştım. Hak ettiğim yere geldiğimi düşünüyorum. Sneijder, Eboue ve Drogba gibi oyuncularla aynı takımda oynamak gurur verici. Hamburg karşısında Bülent Korkmaz bana şans verecekti. Çok heyecanlandım. Oyuna gireceğimi söylediğinde yüzüm bembeyaz oldu. Hoca beni öyle görünce, Kewell geçti o bölgeye. Tabii ki eksiklerim vardı. 17 yaşındaki genç bir futbolcuydum. Belki girseydim, hata yapacaktım. Kariyerim bitecekti. Hoca bu kararı aldığı için teşekkür ediyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ