Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Serdar Ali Çelikler yazdı... - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR

        Emenike, şike sorşturması başlamadan 9 milyon Euro’ya satın alındı. Malum süreç sonunda 4-5 gün içinde Spartak Moskova’ya satıldı. Hem de 10 milyon Euro’ya. Yani kar edilerek. Rus basınından öğreniyoruz ki oyuncu Spartak’a satılırken “Geri alma opsiyonu” ile satılmış. Yanılıyor olabilirim ama “geri alma opsiyonlu satış”ı ilk kez duyuyorum. Aradan 3 yıl geçti, Emenike döndü. Her yıl dönmesi gündeme geldi ama bu yıl sonuçlanabildi. F.Bahçe’ye hayırlı olsun.   

        Aziz Yılmaz’ı tanımıyorum. Şahsen hiç görüşmedim ve kendisinin tavrı ve tarzını da hiç beğenmiyorum. “Aziz Yıldırım hiç iyi bir iş yapmadıysa da Aziz Yılmaz’ı kulüpten uzaklaştırmakla doğru bir iş yapmıştır” şeklindeki yazım da arşivlerde durur. Lukovcan’ı tesislerde silahla kovalayan; kulüp binası altında neredeyse kumarhane işletme boyutuna gelen; 3 Temmuz’da Aziz Yıldırım değil; F.Bahçe düşmanları ile yanyana gelen biridir bana göre.

        Ancak uzun zamandır konuşulan, kulaktan kulağa fısıldanan, camiada çok kişinin haberdar olduğu söylenen bir iddiayı yeniden ve açıkça dile getiren isim yine Aziz Yılmaz olduğu için bu satırlarda kendine yer buldu. Aziz Yılmaz Twitter’daki hesabından Emenike’nin bonservisinin aslında Ali Yıldırım’da olduğunu; Moskova’ya satış sırasında da paranın Ali Yıldırım’ın hesabından çıktığını iddia etti.

        Bu söylenti nicedir konuşulur. Denir ki; Emenike’yi alan Spartak Moskova 10 milyon Euro vermedi. Parayı Ali Yıldırım, Moskova kulübüne gönderdi. Sonra Emenike Moskova’ya gitti. Emenike geri döndüğünde Moskova’ya kendi cebinden para ödeyen Ali Yıldırım’ın hesabı da kapatılacak. Neredeyse 2 yıldır konuşulan ama açıkça ortaya dökülmeyen, ete kemiğe büründürelemeyen bu iddiayı ilk kez adıyla sanıyla Aziz Yılmaz gündeme getirince bana da yazması düştü.

        Eğer iddialar doğru ise de bana göre satış konusunda bir sorun yok. 

        Emenike gitmek istiyor ama F.Bahçe 9 milyon Euro’luk taahhüte girmiş. 

        Kimse bu oyuncuya 9 milyon Euro vermiyor. Kulüp zarar edeceğine Ali Yıldırım sorumluluk alıp Moskova kulübüyle ilişkisini kullanarak Spartak’a Emenike parasını gönderiyor (Tamamını mı bir kısmını mı bilen yok).

        Şartlar düzelip Emenike beraat edince de geri alınmak üzere sözleşmeye madde konur: “Emenike F.Bahçe’ye geri alınacaktır...”

        Bana göre eğer tüm bu söylentiler gerçek bile olsa Ali Yıldırım doğru bir yöneticilik yapmıştır. Kulüp 9 milyon Euro zarara uğrayacağına cebinden para vermiş ve hem kulübün bilançosunu kurtarmış hem de oyuncunun isteği yerine getirilmiştir. Şeffaflık ve etik tartışmalar yapılabilir elbette ama bana göre o konjonktürde Yıldırım yapması gerekeni yapmıştır. Emenike’nin Spartak’a transferi hülle midir; bonservisi gerçekten Ali Yıldırım’da mıdır bilmiyorum. Ama Aykut Kocaman’ın dediği gibi gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Eğer doğru ise 13 milyon Euro’luk geri alış sürecinin daha çok irdelenmesi gerekebilir.

        BECKHAM

        George Best; Beckham için şöyle demişti: “Kafa vuramıyor; sol ayağı yok ve hızlı değil. Onun dışında fena sayılmaz...” Emenike de bana sorulduğunda şöyle diyorum: “Sol ayağı yok. Dar alanda çalım atamaz, kafa vuruşları ‘çok iyi’ değil. Onun dışında çok iyi...”

        BİLİC İYİ HOCA MI?

        Üç tane Hırvatistan maçıyla Türkiye’de en sevilen teknik adam halini aldı. Tüm takım taraftarları adamın ‘hastası’ oldu. Hakikaten ‘mahallenin güzel abisi’ modeli bir futbol adamı. Samimi, futbolu bilen, sempatik ve karizmatik bir figür. Ama “İyi bir teknik adam mı?” diye kime sorsam yanıt alamıyorum. Lokomotiv Moskova’da çok kötü bir performans sergiledi ama o macerası dahil Bilic’in teknik adamlığı konusunda analiz yapabilecek kimseyi bulamadım. Hazırlık maçlarını izlediğim Beşiktaş’ta bir hoca damgası göremedim henüz. Takım kimyasında da planlamasında da sorunlar bolca görülüyor. Beşiktaş camiasıyla çok örtüştürdüğüm, futbolseverlerin sempatisini hiç kaybetmeyeceğine emin olduğum ve ülkemizde bulunmasından mutlu olduğum Bilic, umarım iyi de bir hocadır. 4-5 hafta sonra fikrimiz netleşir nasılsa.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ