Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Spor Toto Süper Lig'in flaş ekibi Kasımpaşa, sahasında Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti; puanını 18'e çıkarıp ligde ikinciliğe yükseldi. Ligde üst üste 3. galibiyetini alan Paşa, ilk 9 haftadaki 6. galibiyetini elde etti. Kasımpaşa'ya zaferi getiren golleri - Trabzonspor Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in flaş ekibi Kasımpaşa, sahasında Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti; puanını 18'e çıkarıp ligde ikinciliğe yükseldi. Ligde üst üste 3. galibiyetini alan Paşa, ilk 9 haftadaki 6. galibiyetini elde etti. Kasımpaşa'ya zaferi getiren golleri Kerem, Adem Büyük ve Scarione attı. Trabzonspor'un sayılarını Henrique ve Olcan kaydetti. Konuk ekipte Aykut Demir, 76'da kırmızı kart gördü.

        KASIMPAŞA - TRABZON KARŞILAŞMASININ DETAYLI İSTATİSTİKLERİ HTSPOR ARENA'DA... HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

        KASIMPAŞA: 3 - TRABZONSPOR: 2

        STAT: Recep Tayyip Erdoğan

        HAKEMLER: Özgür Yankaya, Volkan Narinç, Baki Tuncay Akkın

        KASIMPAŞA: Isaksson, Elyasa Süme, Yalçın Ayhan, Donk, Sancak Kaplan, Castro (Dk. 90+3 İlhan Eker), Kerem Şeras (Dk. 90 Barış Başdaş), Adem Büyük (Dk. 86 Viudez), Scarione, Babel, Sanharib

        TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Bosingwa, Giray Kaçar, Bamba, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Soner Aydoğdu (Dk. 46 Janko), Zokora (Dk. 87 Aykut Akgün), Malouda, Olcan Adın, Henrique

        GOLLER: Dk. 18 Kerem Şeras, Dk. 40 Adem Büyük, Dk. 61 Scarione (Kasımpaşa), Dk. 24 Henrique, Dk. 68 Olcan Adın (Trabzonspor)

        KIRMIZI KART: Dk. 76 Aykut Demir (Trabzonspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 31 Donk, Dk. 90 Kerem Şeras (Kasımpaşa), Dk. 72 Yusuf Erdoğan, Dk. 77 Onur Recep Kıvrak, Dk. 77 Olcan Adın, Dk. 89 Janko (Trabzonspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        18. dakikada Kasımpaşa Kerem Şeras'ın şık golüyle 1-0 öne geçti. Trabzonspor yarı alanı sol çaprazda topu alan Kerem'in uzak mesafeden yaptığı sert ve düzgün vuruşta meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti: 1-0

        22. dakikada konuk takım yarı sahasında topu alan Babel'in içeri sokularak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Onur'da kaldı.

        24. dakikada Trabzonspor, Henrique'nin golüyle skora denge getirdi. Malouda'nın sol çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Isaksson'dan dönerek, kale sahası üzerindeki Henrique'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak bu kez de yan kale direğinden oyun alanına geldi ancak pozisyonu iyi takip eden Henrique, kale sahası içinde uygun durumda topu ağlara yolladı: 1-1

        36. dakikada Scarione'nin ceza alanı yayı üzerinden kullandığı serbest vuruşta barajı geçen top, yan ağlarda kaldı.

        40. dakikada Kasımpaşa bir kez daha önce geçti. Castro'nun yaklaşık 35 metreden yaptığı sert vuruşta kaleci Onur topu son anda güçlükle kornere tokatladı. Sol köşeden Scarione'nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte yaşanan karambolde topu önünde bulan Adem Büyük, açısı dar olmasına rağmen düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi: 2-1

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        58. dakikada ceza alanı içi sol çaprazda topu alan Henrique'nin kaleye paralel pasında kaleci Isaksson'u da geçen meşin yuvarlağa Janko'dan önce müdahale eden Sancak Kaplan, mutlak bir golü önledi. Aynı dakika içinde hızlı gelişen Kasımpaşa atağında ise Adem'in ara pasıyla ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Sanharib Büyüksal'ın şutunda Onur topu kornere tokatladı.

        61. dakikada Kasımpaşa farkı 2'ye çıkardı. Trabzonspor yarı alanında meşin yuvalakla buluşan Scarione, pasını ceza alanındaki Sanharib Büyüksal'a aktardıktan sonra koşusuna devam etti. Takım arkadaşının hareketlendiğini gören Sanharib, topukla meşin yuvarlağı Scarione'nin önüne bıraktı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Arjantinli oyuncu, plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-1

        68. dakikada Trabzonspor, Olcan Adın'ın frikikten attığı güzel golle farkı 1'e indirdi. Kasımpaşa ceza alanı dışında kaleyi karşıdan gören pozisyonda Yusuf Erdoğan'ın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Olcan, meşin yuvarlağı Isaksson'un solundan ağlarla buluşturdu: 3-2

        69. dakikada Janko'nun pasıyla Kasımpaşa savunmasının arkasına sarkan Olcan Adın, soldan ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya vuruşunu yapan deneyimli oyuncu, meşin yuvarlağı az farkla yandan auta yolladı.

        87. dakikada Olcan'ın kendi yarı alanı sağ tarafından kullandığı serbest vuruşta ceza alanı çizgisi üzerinde iyi yükselen Janko, topu arkaya aşırttı. Arka direkte kafa vuruşunu yapan Bamba, meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.

        MAÇTAN NOTLAR

        KASIMPAŞA ZİRVEYE ORTAK OLDU

        Trabzonspor'u mağlup eden Kasımpaşa, bu galibiyetle haftayı lider Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde ikinci sırada tamamladı. Kasımpaşa, bu galibiyetle ligde oynadığı son 3 maçını da kazanarak puanını 18'e yükseltti ve zirvenin ortağı oldu. Bu maçtan önce son iki haftada Elazığspor (4-0) ve Gençlerbirliği'ni (3-1) mağlup eden lacivert-beyazlılar, Trabzonspor'u da yenerek uzun bir aradan sonra 3 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Kasımpaşa ligde en son geçen sezonun 2. ile 4. haftaları arasında kazanarak 3 galibiyet üst üste almıştı. Kasımpaşa, ayrıca ligdeki son 3 maçında rakip fileleri tam 10 gol gönderdi.

        Lacivert-beyazlılarda teknik direktör Şota Arveladze, oyuna son 4 dakikada müdahale etti. Maçın 86. dakikasına kadar değişiklik yapmayan Gürcü teknik adam, bu dakikada Adem Büyük'ün yerine Viudez'i aldı. Arveladze, 90. dakikada sahaya iki savunma oyuncusu daha soktu. 90. dakikada Kerem Şeras-Barış Başdaş, 90+2. dakikada ise Castro-İlhan Eker değişiklikleri yaptı.

        SCARİONE GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

        Kasımpaşa'nın sezon başında transfer ettiği Ajantinli Oscar Scarione, ligdeki gol sayısını 6'ya çıkardı. Geçen sezon İsviçre Ligi'nde gol kralı olan Arjantinli hücuma dönük orta saha oyuncusu, bordo-mavili fileleri 61. dakikada havalandırma başarısı gösterdi. Son 2 haftada Elazığspor ve Gençlerbirliği ağlarını da havalandıran Scarione, Trabzonspor'a da gol atarak üst üste 3. maçında da gol sevinci yaşamış oldu. Kasımpaşa'nın Trabzonspor karşısında ilk golünü atan Kerem Şeras ise bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı. Yaklaşık 25 metreden sert bir şutla kaleci Onur'u mağlup eden Kerem, takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Lacivert-beyazlılar da Adem Büyük de Trabzonspor ağlarını havalandırarak bu sezon ligdeki ilk golüne imza attı.

        TRABZON'UN GALİBİYET HASRETİ SÜRÜYOR

        Trabzonspor, ligdeki galibiyet hasretini 3 maça çıkardı. Ligde en son 6. haftada Kardemir Karabükspor'u (1-0) yenen bordo-mavililer, daha sonra Fenerbahçe ve Sivasspor'la golsüz berabere kalmıştı. Deplasmanda Kasımpaşa'ya yenilen bordo-mavililer, böylece son 3 haftada 7 puan kaybı yaşamış oldu. Bordo mavililer bu sonuçla haftayı 9. sırada kapattı. Bordo-mavililerde teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, ikinci yarının başında Soner Aydoğdu'yu çıkartıp Janko'yu oyuna alarak forveti ikiye çıkardı. Akçay, 87. dakikada Zokora'nın yerine Aykut Akgün'ü oyuna aldı. Bordo-mavililerin teknik direktörü 3. oyuncu değişikliği hakkını kullanmadı.

        HENRİQUE 3. GOLÜNÜ ATTI

        Trabzonspor ligde iki maç sonra tekrar golle buluştu. Son iki maçında Fenerbahçe ve Sivasspor ile golsüz berabere kalan bordo-mavililerin gol özlemini Henrique dindirdi. Brezilyalı forvet oyuncusu Kasımpaşa ağlarını 24. dakikada havalandırarak bu sezon ligdeki 3. golüne imza attı. Serbest vuruştan takımının 2. golünü atan Olcan Adın ise, bu sezon ilk kez rakip fileleri havalandırdı.

        AYKUT DEMİR KIRMIZI KART GÖRDÜ

        Trabzonspor'un savunma oyuncusu Aykut Demir, 76. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Karşılaşmanın 76. dakikasında rakibine yaptığı faul sonrası maçın hakemi Özgür Yankaya'dan sarı kart gören Aykut, şiddetli itirazlarını sürdürünce ikinci sarı kartı da görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu pozisyonda hakemin kararına itiraz eden Onur Recep Kıvrak ile Olcan Adın ise Yankaya tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

        ONUR, 5 MAÇ SONRA KALESİNDE GOL GÖRDÜ

        Trabzonspor ligde tam 5 maç sonra kalesinde gol gördü. En son ligin 3. haftasında Akhisar Belediyespor karşısında kalesinde gol gören bordo-mavililerin file bekçisi Onur Recep Kıvrak, Kasımpaşa'nın Kerem Şeras, Adem Büyük ve Scarione'yle bulduğu gollere engel olamadı. Onur, sırasıyla Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Torku Konyaspor, Fenerbahçe ve Sivasspor maçlarında kalesini gole kapatmıştı.

        TRABZONSPOR'UN İSTANBUL KABUSU

        Trabzonspor, İstanbul takımlarına karşı ligde deplasmanda oynadığı üst üste 11. maçta da galip gelemedi. Kasımpaşa'ya 3-2 yenilen bordo-mavililer, bu skorla ligde İstanbul deplasmanında oynadığı son 11 maçında 5. mağlubiyetini aldı.

        KASIMPAŞA'DA TEK DEĞİŞİKLİK

        Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, geçen hafta Gençlerbirliği'ni deplasmanda 3-1 yendikleri maçın 11'inden sadece bir değişiklik yaptı. Arveladze, hafif sakatlığı bulunan Viudez'i yedek kulübüsinde oturturken yerine Adem Büyük'e şans verdi. Lacivert-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Fritzler, Orhan Şam, İbrahim Halil Çolak kadroda yer almadı. Teknik direktör Arveladze, Özer Hurmacı ile yabancı kontenjanı nedeniyle Coulibaly'i de ilk 18 kişilik kadroya almadı.

        TRABZONSPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK

        Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile oynadıkları maçta, bir önceki karşılaşmaya göre ilk 11'de 3 farklı oyuncuyu sahaya sürdü. Son olarak UEFA Avrupa Ligi'nde Polonya'nın Legia Varşova takımını evinde 2-0 mağlup eden Trabzonspor'da teknik direktör Akçay, Kasımpaşa karşısında ilk 11'de 2'si zorunlu olmak üzere 3 değişikliğe gitti. Legia Varşova maçında sakatlanan Adrian'ın yerine Soner Aydoğdu'yu tercih eden Akçay, geçen hafta kırmızı kart gören Mustafa Yumlu'nun yerine ise stoperde Giray Kaçar'ı oynattı. Bordo-mavililerin teknik direktörü, son maçta rakip fileleri havalandıran Janko'yu kulübede oturtarak, bu oyuncunun yerine Yusuf Erdoğan'a şans verdi. Bordo-mavililerde Adrian ve Mustafa dışında, sakatlığı bulunan Colman ile yabancı kontenjanı nedeniyle Alanzinho da kadroda yer almadı.

        TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

        Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmaya taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Kasımpaşa taraftarları, lacivert-beyazlı ekibin ligde kendi sahasında oynadığı diğer maçlara oranla Trabzonspor karşılaşmasında tribünlerin tamamına yakınını doldurdu. Trabzonsporlu taraftarlar ise kendilerine ayrılan kale arkası tribündeki bölümü tamamen doldurdu. Yaklaşık iki bin bordo-mavili taraftar maç öncesinde takımlarına tezahüratlarla moral verdi.

        Sahaya her iki takımın futbolcuları, geçtiğimiz günlerde vefat eden 1461 Trabzon'un teknik direktörü Kadir Özcan için, "Kadir Özcan'ı saygıyla anıyoruz" pankartıyla çıktı. Bu pankart taraftarlardan büyük alkış alırken, Özcan için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Öte yandan karşılaşmayı Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan da takip etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ