Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş "Gençlere değer verilmiyor" - Beşiktaş Haberleri

        Henüz 17 yaşında olmasına rağmen 1.90 metrelik boyu ve güçlü fiziği ile ideal bir santrfor tipine sahip olan Batuhan Karadeniz, Beşiktaşlıların çok şeyler beklediği bir futbolcu...

        Hürriyet gazetesinin haberine göre, Beşiktaş’ın alt yapısında Mehmet Ekşi, Metin Uzun, Sarp Yiğit, Fikret Demiral, Ömer Gülen ve Faruk Şahin tarafından yetiştirilen gençler arasından sivrilerek kısa sürede A takıma çıkmayı başaran, Genç Milli Takımlar’da attığı gollerle başta İngiltere olmak üzere Avrupa’nın birçok ünlü kulübünün dikkatini çekmeyi başaran Batuhan, siyah beyazlı takımın önceki gün İsrail’in Maccabi Hayfa takımını 1-0 yendiği maçın tek golünü atarak adından bir kez daha söz ettirdi.

        Batuhan’ın hedefleri ve beklentileri bir hayli büyük... "İngiltere’de beni bekleyen çok kulüp var. Premier Lig’de 1 yıl sonra forması siyah beyaz olan bir takımın formasını giyebilirim" diyen genç santrfor, Hürriyet’e verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

        Beşiktaş’la olan sözleşmesinin önümüzdeki yıl biteceğini hatırlatan Batuhan Karadeniz, beklentileri ve hedeflerini şöyle açıkladı:

        Gençlere değer verilmiyor

        "İki yıldır A takımla antrenmanlara çıkıyorum. Görev aldığım maçlarda elimden geleni yapıyor ve takımımı sonuca götürecek hareketler yapıyorum. Kendimi A takım için hazır hissediyorum. Ne yazık ki, Türkiye’de gençlere gereken önem verilmiyor. Bizlere güvenmelerini istiyorum. Ülkemizde başarılı olan insanlar eleştiriliyor. Öyleyse ben kötüyüm. Çünkü yaptığım işlerde başarılıyım. Geçen sezon ’PAF takıma git’ dediler, gittim. A takıma çağırdılar, geldim. Ben kendimi Beşiktaş’ın askeri olarak görüyorum. ’Malzemeci ol’ deseler, olurum.

        17 yaşındaki bir gençten ne beklersiniz? Onun da gençliğini ve heyecanını yaşama hakkı var. Yaptığım hareketler iradem dışı gerçekleşiyor. Alt yapıda hocalarımla her konuştuğumda beni uyarıyorlar. Bazen bu uyarıları unutuyorum. Çünkü daha çocuğum. Kimin çocuğu dört dörtlük. Yaramazlık yapmayan çocuk var mı?

        Gol kralı bizden çıkar

        Beşiktaş’ın golcüleri Avrupa çapında. Bobo ile oynadığımda Türkiye sallanır. Nobre bir başka. Holosko inanılmaz gol taşıyıcısı. Atmasa bile attırıyor. Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam bu sezon bana gerekli şansı verirse iddia ediyorum gol kralı bizden çıkar. Türkiye’de futbolda istikrarın olması için alt yapıdan yetişen gençlere güvenilmesi gerek. Galatarasay’a bakın, gençleriyle şampiyon oldu. Bundan herkesin ders çıkarması gerek.

        Türkiye’de Pascal Nouma, Carew gibi başarılı oyuncuları izledim. Ben kimseye benzemem. Sadece kendi özelliklerimi sahaya yansıtırım. Yabancılara gösterilen ilginin onda birini görsem tribünleri çıldırtırım. Çünkü futbol delisiyim. Topu gördüğümde şımarıyorum. Gol attığımda ise çıldırıyorum. Şans verildiği takdirde tribünleri çıldırtmaya devam edeceğim.

        Eğer bu yıl şans bulamazsam mecburen ayrılacağım. Çünkü sezon bitiminde sözleşmem doluyor. Gözüm ne İspanya, ne de İtalya’da. Direkt olarak İngiltere’yi düşünüyorum. Beni 1 yıl sonra beni İngiltere’de izleyebilirsiniz. İngiltere’de forması siyah beyaz olan bir takımda oynayabilirim. Türkiye’de atamadığım golleri belki orda atarım. Beni bekleyen çok kulüp var."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ