Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe spor toto süper lig, avrupa liglerinde şampiyonlar, puan durumları - Futbol Haberleri

        Avrupa liglerinde bazı takımlar sezon henüz tamamlanmadan şampiyonluğunu ilan ederken, bazıları ise kupayı büyük ölçüde garantiledi.

        Bundesliga'da 27. hafta sonunda 25 galibiyet, 2 beraberlik ve 77 puanla lider Bayern Münih ligin bitmesine 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Hertha Berlin'i deplasmanda 3-1'lik skorla geçmesini bilen Bavyera ekibi, ikinci sıradaki ezeli rakibi Borussia Dortmund'a 25 puan fark atarak matematiksel olarak hem şampiyonluğu garantiledi hem de aldığı galibiyetle yenilmezlik serisini 52 maça taşıdı.

        Sezon başından bu yana ligde bileği bükülemeyen Bayern Münih, geçen sezonu da Almanya Ligi'nde rekor kabul edilen 91 puanla şampiyon kapatmıştı. Kalan 7 haftada Bayern Münih, ligi 91 puanın üstünde bitirirse geçen seneki puan rekorunu da geliştirmiş olacak.

        24. lig şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih, Bundesliga haricinde UEFA Şampiyonlar Ligi ve Almanya Kupası'nda da mücadelesini sürdürüyor.

        OLYMPIAKOS 41. KEZ

        Yunanistan Süper Ligi'nin önde gelen ekiplerinden Olympiakos, 41. şampiyonluğuna geçen hafta ulaştı. Şampiyonluk sayısında ezeli rakibi Panathinaikos'un bir hayli önünde olan başkentin kırmızı-beyazlı temsilcisi, son 10 yılda 8 kez şampiyon olarak ligdeki hakimiyetini sürdürdü.

        Olympiakos, ligde en yakın takipçileri Atromitos ve PAOK'a 18 puan fark atmasının yanında, ligin bitimine 4 hafta kala topladığı 80 puanla son 10 yıldaki en yüksek puanına erişti.

        CELTIC ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

        İskoçya Premier Lig'inde Celtic, normal sezonun bitimine haftalar kala ligi şampiyonluğunu ilan etti. Ezeli rakibi Rangers'ın mali sebeplerden ötürü küme düşürülmesinden sonra 2 sezondur ligin adeta tek hakimi, Glasgow'un yeşil-beyazlı ekibi, elde ettiği 81 puanla ligin bitmesine 3 hafta kala en yakın rakibi Aberdeen'in 24 puan önünde yer aldı.

        İTALYA'DA JUVENTUS, FRANSA'DA PSG

        Teknik direktörlüğünü Antonio Conte'nin yaptığı İtalya Serie A'da son iki sezondur şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Juventus'un, bu sezon da şampiyon olacağı tahmin ediliyor. Ligin tamamlanmasına 9 hafta kala 78 puanla zirveye oturan Torino ekibi, Roma'nın 13 puan önünde bulunuyor. UEFA Avrupa Ligi'nde de yoluna devam eden Juventus, ligde bu sezon sadece bir kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

        Katar sermayesiyle Fransa ve Avrupa'da etkisini oldukça arttıran Paris Saint-Germain, Fransa Ligi'nde bitime 8 hafta kala ikinci sıradaki Monaco'nun 10 puan önünde yer alıyor. Ligde 19 yıllık aradan sonra geçen yıl şampiyon olarak taraftarını sevindiren başkent ekibi, bu sezon topladığı 73 puanla ligin zirvesindeki yerini koruyor.

        Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Edinson Cavani, Ezequiel Lavezzi ve Javier Pastore gibi birçok önemli yıldızın top koşturduğu Paris Saint-Germain, başta Monaco olmak üzere bu sezon şampiyonluk yolundaki hiçbir rakibine yenilmedi.

        BENFICA, PORTO HEGEMONYASINI YIKMAK İSTİYOR

        32 şampiyonlukla Portekiz Premier Lig'in en çok şampiyon olan ekibi unvanını elinde bulunduran Benfica, son 10 yıla bakıldığında sadece 2 kez ipi önde göğüsleyebildi. Bu sezon en yakın rakibi Sporting Lisbon'un 7, Porto'nun da 12 puan önünde bulunan başkentin kırmızı-beyazlı ekibi, ligdeki tek mağlubiyetini ilk haftada Maritimo'ya karşı oynanan maçta aldı.

        UEFA Avrupa Ligi, Portekiz Premier Ligi ve Portekiz Kupası'nı geçen sezon son maçlarda kaybederek taraftarını bir hayli üzen Benfica, ligdeki son şampiyonluğunu 2009-2010 sezonunda yaşamıştı.

        SÜPER LİG'DE F.BAHÇE MUTLU SONA YAKIN

        Spor Toto Süper Lig'de uzun bir süredir liderliği kimseye kaptırmayan 57 puanlı Fenerbahçe'nin, ligin bitmesine 8 hafta kala şampiyonluğa yakın olduğu belirtiliyor. Maç eksiğine rağmen en yakın rakibi Beşiktaş'a 7 ve bu sezon beklentilerin bir hayli uzağında kalan Galatasaray'a da 8 puan fark atan sarı-lacivertlileri, ligde toplam 31 gol kaydeden Emmanuel Emenike, Dirk Kuyt ve Moussa Sow üçlüsü taşıyor.

        Bu ay aldığı istikrarlı sonuçlar ve şampiyonluk yolundaki rakibi Galatasaray'ın üst üste puan kayıpları yaşamasıyla liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştıran Fenerbahçe, sezon sonunda şampiyon olması halinde 19. şampiyonluğuna ulaşıp bu alanda Galatasaray ile beraberliği sağlamış olacak. Sarı-lacivertli ekip son şampiyonluğunu, şike skandalının ortaya çıktığı, tartışmalı 2010-2011 sezonunda elde etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ