Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün öne çıkanları, transfer iddiaları, futbol haberleri - Futbol Haberleri
        1

        18 yıl aradan sonra La Liga'da şampiyonluğa ulaşan ve Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan Atletico Madrid'in oyuncuları transferin gözdesi durumunda. Bu oyuncular içinde özellikle Diego Costa ile birlikte Arda Turan'ın ismi hergün başka bir kulüple anılıyor. Ada basını Arda Turan için başta Manchester United olmak üzere birçok İngiliz kulübünün Atletıco'nun kapısını çalmaya hazırlandığını iddia ediyor.

        2

        Milli oyuncunun geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulunan menajer Ahmet Bulut transfer haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Hiçbir kulüple görüşmediklerini ifade eden Bulut, "Avrupa basınında Arda ile ilgili İngiliz kulüpleri ile görüştüğüm haberleri yer aldı. Bu haberler doğru değil. Kimseyle konuşmadım. Hiçbir İngiliz kulübüyle de şu an görüşme halinde değiliz. Şu anda transfer konuşmak için doğru zaman değil" dedi.

        (NTVSpor)

        3

        HTSPOR
        Şampiyonlar Ligi için Drogba’nın boşluğunu doldurabilecek kaliteli bir golcü arayan G.Saray’ın yolu yeniden Klaas Jan Huntelaar ile kesişti. Fatih Terim döneminde ismi sık sık Sarı-Kırmızılılar ile anılan Schalke 04’lü futbolcu için harekete geçildi. Hollandalı yıldızın transferine teknik direktör Mancini de onay verdi.

        4

        31 yaşındaki golcünün, milli takımdan arkadaşı Sneijder’a “Kulübümle anlaşılırsa, benim açından sorun olmaz” demesi üzerine Sarı-Kırmızılı kurmaylar da Schalke ile dirsek temasına geçti. Galatasaray’ın bu transfer için 7 milyon Euro’yu gözden çıkardığı belirtildi. Ancak hatırlatalım: Huntelaar, diz iç bağlarındaki yırtık nedeniyle son 2 sezonda toplam 6 ay sahalardan uzak kaldı...

        5

        DIEGO AÇIKLADI: FENERBAHÇE İLE ANLAŞTIM
        Fenerbahçe'nin görüşmelerde bulunduğunu açıkladığı ve transferini sonlandırmak için çabaladığı Diego Brezilya basınına açıklamalarda bulundu.

        6

        Globo'ya konuşan Sambacı futbolcu, "Fenerbahçe ve ben, hem rakamlar üzerinde hem de hemen her konuda çoktan anlaşmaya vardık. Sadece detaylar ve atılacak imza kaldı. Şu an bununla ilgili çok rahat konuşamadığımı söylemeliyim. Ancak imza atmamın çok güçlü bir olasılık olduğunu da ifade etmeliyim. Atletico ile olan hesabı kapatmak adına süreci işletmeye başladım. Sonra İstanbul'a gideceğim ve sağlık kontrolünden geçeceğim. Gelecek haftanın başında olacak sanırım" diye konuştu.

        7

        Santos'un kendisine teklifte bulunduğunu da söyleyen 29 yaşındaki oyuncu, "Bana tekliflerini ilettiler ancak Avrupa'da oynamak istediğimi ve önceliğimin bu olduğunu kendilerine aktardım. Ayrıca Beşiktaş, Almanya ve İspanya'dan birer takım ile Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir takım da beni istediler. Fenerbahçe içlerinde en ilgi çekici olan takımdı. Bu, beni transfer etmeye çalıştıkları üçüncü sefer oluyor" ifadelerini kullandı.

        8

        Atletico Madrid'in son olarak Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid'e boyun eğmesinin aldığı kararda etkili olduğu yönündeki spekülasyonları yalanlayan Diego, "Bu mağlubiyet beni çok üzdü. Ancak ayrılma kararımda etkisi olmadı. Konuşup anlaştık" şeklinde konuştu. (Milliyet)

        9

        OLCAN ADIN BEŞİKTAŞ'I İSTİYOR
        Beşiktaş ve G.Saray, Trabzonspor'un yıldızı Olcan Adın'I transfer etmek için büyük bir uğraş veriyor. İki ezeli rakip gelecek sezon sağ kanat bölgesini başarılı oyuncuya emanet etme düşüncesinde... A Milli Takım ile ABD’de kampta olan Olcan Adın’ın yakın çevresine, “Trabzonspor beni satmak istiyor. Ama benden para kazanmak için böyle konuşuyorlar” dediği öğrenildi.

        10

        Bordo-Mavili yönetim, Olcan’ı yüksek bonservis ücreti veren G.Saray’a satmayı düşünüyor. 28 yaşındaki oyuncu ise Kartal’a gitmek istiyor. Beşiktaş yönetimi de geçen sezon Tolga Zengin transferinde olduğu için Olcan Adın’a da Siyah-Beyazlı formayı giydirmekte kararlı. Transferde tüm yetkiyi eline alan Başkan Fikret Orman, 28 yaşındaki oyuncu için 3 milyon euroluk bir bütçe ayırdı. Bordo-Mavililer ise 6 milyon euro da ısrarcı. Trabzonspor, Olcan Adın’ı kesin olarak takımdan gideceğini düşündüğü için Elazığspor forması giyen Serdar Gürler ile anlaşmaya vardı. (Akşam)

        11

        CANER GÖRÜŞMESİNDEN SONUÇ ÇIKMADI
        Fenerbahçe’de Başkan Aziz Yıldırım ve Caner’in menajeri Batur Altıparmak kulüp binasında biraya geldi. Daha önce üç kez ertelenen görüşmede ardından kesin bir anlaşma çıkmadı. Yıldırım’ın, Caner için Gökhan Gönül’ün garanti ve maç başı aldığı 2.2 milyon Euro’yu teklif ettiği, Caner'in ise minimum 2.5 milyon Euro istediği ifade edildi. Sarı-Lacivertli yöneticiler iki tarafın da mutlaka bir şekilde anlaşacağını belirterek bu konuda bir problem yaşanmayacağını ifade ettiler. (Milliyet)

        12

        BEŞİKTAŞ'TA TÖRE SIKINTISI
        Beşiktaş'ın geçen sezon Rubin Kazan'dan 350 bin Euro karşılığında 1 yıllığına kiraladığı Gökhan Töre, Siyah-Beyazlılar'a yıllık 900 bin Euro'ya imza atmıştı. Satın alma opsiyonu 7.5 milyon Euro olan Gökhan için Beşiktaş yönetiminin henüz Gökhan Töre ile de anlaşamadığı ortaya çıktı. Siyah beyazlılar bir yandan Rubin Kazan ile anlaşmaya çalışırken, bir yandan da Gökhan'a yeni mukavele önerisinde bulundular. Beşiktaş'ın kendisine teklif ettiği sözleşmeye sıcak bakmadığı öğrenilen Gökhan'ın, teklif edilenden daha yüksek bir rakam istediği bildirildi. (NTVSpor)

        13

        GALATASARAY'A 1 DEĞİL 2 GOLCÜ
        Galatasaray Başkanı Ünal Aysal Mevlüt Erdinç'in menajeri Pierre Frelot'la her konuda anlaştı. Aysal gelecek hafta Fransa'ya giderek Mevlüt'ün kulübü Saint Etienne ile masaya oturacak. Galatasaray'ın Mevlüt Erdinç için gözden çıkardığı bedel 3.5 milyon Euro...

        14

        Bu arada Ünal Aysal, Fransa'da Bafetimbi Gomis transferi için de görüşmelerde bulunacak. Rusya’dan bir kulübün 4 yıllığına 25 milyon Euro'luk teklifini kabul etmeyen ve Trabzonspor’u da reddeden Gomis için kolları sıvayan yönetimin, Fransız yıldızı yeniden gündeme aldığı kaydedildi. (Milliyet)

        15

        MANCINI TEKNİK EKİBE TRANSFER İSTEDİ
        Galatasaray'ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini, yönetimden Fiorentina ve Manchester City'yi çalıştırdığı dönemlerde teknik danışmanlığını yapan Angelo Gregucci'nin takıma katılmasını istedi. Aslında Mancini, Galatasaray'a gelirken tıpki Ivan Carminati, Fausto Salsano ve Attilio Lombardo gibi Angelo Gregucci'yi de ekibinde getirmek istemişti. Ama bu isim Başkan Ünal Aysal'a takılmıştı. (3puan)

        16

        "ERSUN YANAL İSTEDİ AMA BEN BEŞİKTAŞ'I SEÇTİM"
        Sivasspor'da gösterdiği başarılı performansla milli takıma davet edilen Aydın Karabulut'tan bomba bir itiraf geldi. Aydın Karabulut, 2006 yılında Manisaspor'u çalıştıran Ersun Yanal'ın kendisini çok istediğini ancak tercihini çocukluğunun takımı ve taraftarı olduğu Beşiktaş’tan yana kullandığını açıkladı.

        17

        DENİZ YILMAZ DÜNDEN RAZI
        Elazığspor'dan Serdar Gürler'in işini bitiren Trabzonspor, şimdi de aynı takımın golcü oyuncusu Deniz Yılmaz'ın peşinde. Küme düşen takımında geçtiğimiz sezon 28 maçta 12 gol atan ve dikkatleri üzerine çeken Deniz de Trabzonspor'da oynamayı çok istiyor. Elazığspor yönetimiyle iyi ilişkiler kuran Trabzonspor yönetimi, Deniz transferini de birkaç gün içinde olumlu bir şekilde sonuçlandırmak istiyor. (Fotomaç)

        18

        DEMBA BA: GELİRİM AMA KİRALIK OLMAZ
        Beşiktaş'ın peşinde olduğu Chelseali golcü Demba Ba, Siyah-Beyazlı takıma ancak bonservisiyle birlikte geleceğini söyledi. Türkiye'ye gelmeyi çok istediğini her fırsatta Beşiktaş Yönetimi'ne belirten Demba Ba'nın, Beşiktaş'a ancak bonservisiyle gelebileceğini söylediği ve üç senelik sözleşme istediği ortaya çıktı. (Fotomaç)

        19

        ELMANDER SİVASSPOR'A
        Süper Lig ekibi Sivasspor'a menajerler tarafından Galatasaray'la sözleşmesi sona eren Johan Elmander önerildi. Elmander geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Norwich City'de geçirmişti. (Milliyet)

        20

        GALATASARAY BOJAN KRKIC'İN PEŞİNDE
        Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray’ın radarına giren son isim Bojan Krkic oldu. Ajax'taki kiralık kontratı sona eren ve Barcelona’ya geri dönen 23 yaşındaki oyuncunun, bir kez daha kiralanması gündemde. Bu gelişmeyi yakından takip eden Sarı-Kırmızılılar, sezon sonuna kadar Bojan’ı kadrosuna katma fikrini değerlendirmeye aldı. (Fotomaç)

        21

        ROBINHO İÇİN TEK TALİPLİ BEŞİKTAŞ
        Brezilya'dan Gazeta Esportiva; Robinho'nun Orlanda takımından aldığı teklifi kariyer planlaması yüzünden, Flamengo'dan aldığı teklifi ise rakam nedeniyle reddettiğini yazarken; yıldız oyuncu için en uygun takımın Beşiktaş olduğunu ifade etti. Görüşmelerin ise devam ettiği yazıldı. (Fotomaç)

        22

        SANTA CRUZ'U TRABZONSPOR'A ÖNERDİLER
        Cardozo, Gomis ve Diouf’ta yaşanan şok gelişmelerin ardından Trabzonspor’da yeni isimler gündeme geliyor. Bu oyunculardan biri de Roque Santa Cruz... Malaga’da forma giyen 32 yaşındaki golcü, istikrarlı performansıyla ön plana çıktı. Ekonomik sıkıntı yaşayan Malaga'nın Santa Cruz için 2 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli belirlediği öğrenildi. (Fotomaç)

        23

        TARIK ÇAMDAL'A HÜCUM
        Genç yerli oyuncular için bastıran F.Bahçe, Eskişehirspor'un 23 yaşındaki oyuncusu Tarık Çamdal için girişimlerde bulunuyor. Sağ bek ve sağ kanatta oynayan Almanya doğumlu oyuncu için Eskişehirspor kapıyı 5 milyon euro'dan açtı. F.Bahçe ise işi takasla bitirmek istiyor. G.SARAY ve Trabzonspor'un da istediği genç oyuncu için F.Bahçe, Holmen ile Serdar Kesimal'ı önerdi. İki oyuncuyu bonservisleriyle verecek olan sarı-lacivertli ekip bir miktar para da ödeyebileceğini bildirdi. Tarık Çamdal'ın, Eskişehirspor ile 4 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. (Fotomaç)

        24

        TIAGO'DAN BEŞİKTAŞ'A MÜJDE
        Yeni sezon öncesinde orta sahasını güçlendirmek için Atletico Madrid'le sözleşmesi sona eren Tiago'yu kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş'a, Portekizli futbolcudan güzel haber geldi. Kariyeriyle ilgili olarak planını belirleyen 33 yaşındaki futbolcunun, La Liga ekibiyle sözleşme yenilemeyeceği ve yoluna başka bir ülkede devam edeceği öğrenildi. İspanyol gazetesi Marca, Tiago'yla en ciddi şekilde ilgilenen takımın Beşiktaş olduğunu yazarken, Premier Lig'den birkaç takımın da bu oyuncu için devrede olduğu ifade edildi. (Fotomaç)

        25

        VER TOLGAY'I AL HAJROVIC'İ
        G.Saray, Mancini'nin kadroda görmek istediği Hamburglu Tolgay Arslan için ilk resmi hamleyi yapıp menajeri Murat Çakın ile temasa geçti. Hamburg genel menajeri Oliver Kreuzer ile de görüşen sarı-kırmızılılar, bonservis için 4 milyon euro'luk bir taleple karşılaştı. Bunun üzerine G.Saray gönderilecek İzet Hajrovic'i ise Tolgay'a karşılık takasta kullanmak istiyor. (Fotomaç)

        26

        TİMSAH BOMBALARI PATLATIYOR
        Bursaspor'da yeni başkan Recep Bölükbaşı, bir yandan teknik direktör arayışlarını sürdürürken bir yandan da transfer harekatına başlamış durumda. Bursaspor'un gündeminde olan isimler Malaga forması giyen Portekizli futbolcu Eliseu, Milan forması giyen defans oyuncusu Zaccardo ve Sampdoria'dan forvet mevkinde oynayan Maxi Lopez... Bursaspor'a bu transferlerde bir iş adamının destek olacağı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde teknik direktörünü seçmesi bekleyen Bursaspor'un ardından bu transferler için girişimlere başlayacağı öğrenildi. (Türkfutbol)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ