Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Golf Golfte İşbirliği! - Golf Haberleri

        Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de 20-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek erkek ve bayan milli takımı, şampiyona öncesi yurt dışında çalışacak.

        Milli Takım Antrenörü İskoç Spencer Hendersoon yönetimindeki Hamza Hakan Sayın, Koray Varlı ve Gencay Asan'dan oluşan erkek takımı, golfte dünyanın önde gelen spor organizasyonlarını düzenleyen ABD şirketi IMG ile gerçekleştirilen ikili çalışma protokolü kapsamında bu ülkeye gidecek. 9 Ekim'de ABD'ye gidecek erkek milli takımı 21 Ekim'e kadar burada çalışacak. Millilerin ulaşım, konaklama ve eğitim gibi bütün masraflarını ise şirket karşılayacak.

        İdareci Dilek Hamoğlu'nun kafile başkanlığını yapacağı ve Başak Aydın, Sena Ersoy ile Damla Bilgiç'ten oluşan bayan takımı ise 13 Ekim'de şampiyonanın yapılacağı Arjantin'e gidecek ve 25 Ekim'e kadar çalışmalarını sürdürecek. Şampiyonada bayanlar müsabakaları 26-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

        YILDA 3 HAFTA EĞİTİM

        Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IMG şirketiyle 2 yıl önce protokol imzaladıklarını ve bu yıl sporcuların ikinci kez ABD'ye gideceğini söyledi.

        Şirketin Florida'daki tesislerinde sporcuların her yıl 21 hafta golf eğitimi alacaklarını belirten Ağaoğlu, ''IMG, dünya golf organizasyonunun bir numaralı kuruluşu. Dünyanın en iyi golf eğitmenleri de burada bulunuyor. Bu şirketle 2 yıl önce işbirliği protokolü imzaladık. Bizim 3 sporcumuz heryıl 21 hafta şirketin tesislerinde eğitim görecek. Sporcularımız burada kendilerini geliştirecekler. Şirket, golfün altyapısına yatırım yapıyor. Gelişim gösterecek ve yatırım yapacağı sporcuları da kendi gözüyle görmüş oluyor'' diye konuştu.

        2012 Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nın Antalya'da yapılacak olması nedeniyle de Golf Federasyonu, Arjantin'deki şampiyonaya ayrı bir önem veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ